Cinta allah

"Ya Allah..... Tunjukkan kepada kami yang benar dan jadikan pilihan kami
mengikuti yang benar itu.Dan juga tunjukkan kepada kami yang tidak benar
dan permudahkan kami meninggalkannya." Amin.

Selasa, Januari 31, 2012

anya :
Apakah benar doa orang teraniaya akan dikabulkan, oleh Allah SWT meskipun doanya untuk mencelakakan orang yg menganiaya dirinya?
Jawab :


Memang demikian sebagaimana sabda Nabi saw.,

”Doa orang yang teraniaya itu mustajab (dikabulkan oleh Allah). Maka jika ia durhaka, kedurhakaan itu tanggung jawabnya sendiri.” (H.R. Thalami dari Abu Hurairah r.a.). Meskipun doanya mustajab, namun sebaiknya justru berdoalah dengan doa yang baik, misalnya agar orang yang menganiayanya disadarkan dan diberi petunjuk oleh Allah swt. Tentu saja hal ini jauh lebih baik ketimbang mendoakan kejelekan baginya. Perhatikan lagi penggalan terakhir hadits di atas : “…maka jika ia durhaka, itu tanggung jawabnya sendiri.” Artinya, kalau berdoa yang baik-baik saja. Sebab kalau doanya buruk, akibat dari keburukan dari doa tersebut harus ditanggung pula oleh orang yang berdoa. Jadi, doakan yang baik-baik saja ya…!




Ahad, Januari 29, 2012

salam hari ni sgt happy lege rase dapat pos semua brg2...alhmdulillah
kelmarin 1 hari di kemaman ,,meeting tentang masa depan eheh

pg tadi selesai urusan ,,dzuan jaya dgn,,,999.9 alhmdulillah mula2 berurusan dgn...mas syukur












set ni sgt2 copmel....





Rabu, Januari 25, 2012

bekpes hari ni...roti goreng celup telur,,bekpes untuk liya pagi tadi,,n kami satu family

salam...hari rabu..hari ni sgt penat..panas cuaca hari ni...tp alhmdulillah byk urusan selesai hari ni,,dah cuti raya cina byk brg kene pos hari ni,,start pagi2 buat kijer...umi packing brg semua,,lps tu,,,pos kat pos malaysia dan pos guna citylink.,,,,,lps tu kul 11 tadi abah ajak ke batu 6,,,ermm beli,,,sikit,,,itu 916,,,untuk buat modal alhmdulillah,,,

selesai urusan umi ke pos opis,,lps tu ke kadai kak mu buat byran rm 200 ambik botol susu...dan lps tu umi terus jumpa kawn umi kat sabasun hanta upperwrae hari ini...
lps tu terus ke pasir panjang .,,,pergi sana.,,hantar tupperware owen...
lps tu terus balik sebab mlm ni abh kijer,,,2 beranak ni duk mengadap laptop sorang duk sambung buat blog cerita dia hehe
umi lak,,macam biasa,,,,cek lah,,,sale downline2 lah ,,alhmdulillah,,,

demam- demam camni kene minum air  suam banyak2 ya....umi dah simpan air untuk di minum,,time demam begini hheheh

alhamdulillah...hari ni dah selesai...ubah ruang tamu...yg elalu sepah2 dgn tupperware hari ni...berkat..pertolongan anak umi,,si haiqal dan si liya siap gak umi kemas ruang tupperwrae...best bila tenggok ruang dah bersih,,tinggal lagi umi nk masuk dan susun tupperwrae je lagi,,,

ni ...hanya gambar hiasan je...

 alhmdulillah dah siap camni dahh


tadi pagi camni...sekarang dah berubah daaa


org penting ni eheh tentiu anakku



ingat nak candit je tiba2 si twin ni tersedar lak eheh


 tadi pagi sambil buat kijer,,umi tenggok liya duk,,sibuk tuslis blog dia..



abah duk bereti rehat kelmarin siap kemas,,ruang tamu daa






ruang tamu....





 si puteri yg bertungkus lumus duk reke ...cerita kat blog dia...


Selasa, Januari 24, 2012




alhamdulillah 

rezeki di pagi..hari ni pgi2 siapkan umh dulu,,,dah selesai kemas ruang tamu,,,buat kijer kat bilik bekakang kemas mana2 patut,,happy,,,

sambil duk tenggok aliya siapkn novel dan kemas blog dia tu..
time cuti sekolah ,,aliya duk dgn blog nyerr



Isnin, Januari 23, 2012

hari ni ubah sikit2


hari ni pagi2 abah balik kijer umi mask kue tiow,,,mkn2 lps tu sembang2 heheh

cakap kat abah lama kita tak ubah2 perabut kan kan kan

tuk tuk abah tak mandi,,terus,,,bangun dan dalm masa setengah jam umah dah,,,lintang pukang eheh,,,pusung kanan pusing kiri heheh umah kita dah berubah wjah jem jem jem,,tunggu,m,nanti lihat permandangan  dalam umah selepas di renovation kan hehe,,,tak cantik tp menarik hehe

jgn 2 hari je ya,,insyllah tupperwrae nanti akan ada tempat dia daa insyallah

selesai penat abah pun rehat sambil mata abah terkebil lihat kat syilng eheh,,,abah cakap adoi kene panjat syiling lagi,,hehehe,,,area tv kan duk atas atap,,hehe takpe2

Ahad, Januari 22, 2012


Ahad ,,alhamdulillah hari ni hanya di umah je,,,cutu raya cina,,aliya sekolah lagi hari ni,,haiqal ada umah abg pun ada...

alhmdulillah kelmarin umi kemas umah je,,takde aktiviti kat luar,,hari ni kuar jap,,,gi kat ekdai emas adik nak tgk emas hehe,,,nak buat saham gak insyllah

ok hari ni,,sampai brg dr stokist 6 kotak,,termasuk brg order yg kat fair convention hari tu

hari ni,,,duk fikir camna nak kemas2 brg2 dan nak clearence brg2 yg baru sampi dan stok2 lama ni,,



comel nyer lemari camni,,ni umi copy paste je,,dr gambar kekwan fb,,

gambar2 dalm ni umi byk pinjma dr kwn2 tak sempat nak ambik gambar lagi yg umi punya,,




ni stok indon yg umi order belum sampai sesapa berminat gitau umi ya











ni anak solong abah ummi,,,haiqal ,,haqal balik umah abah hari khamis mlm sampai sini,,sorang je,,helmi tak ikut sebab dia duk buat persiapan nak kemas umah,



tenggok si teruna duk on9 di celah bekas tupperwrae umi hehe






hari ni masak specell sikit sebab abah ,,n anak2 ada umah,,umi goreng ikan besar ..ni rezeki jiran sebelah bg,,tokey,,bot besar tq



ni peveret umi ,,mkn dgn tom yam rasa macam tak ngam je,,dia sesuai mkn dgmn ikan singgan hhehe








set bekal nni shgt cantik pink2 gitueww













inilh hasil masak2 umi hari ni,,ermm tomyam dgn ikan goreng je,,specell tomyam ayam campor udang ,,besttt


Kami di ijabkabulkan~~

......

.....

Daisypath - Personal picture

Daisypath Anniversary tickers

Puteri ku sayang

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... Doa setiap bingkisan ku. .panjangkanlah umur dan berikanlah kesihatan dan murahkanlah rezeki pada ibu ku..jadikan suami ku suami soleh anakku anak solehah..amin...pintaku selalu pada Mu Ya Allah...