Cinta allah

"Ya Allah..... Tunjukkan kepada kami yang benar dan jadikan pilihan kami
mengikuti yang benar itu.Dan juga tunjukkan kepada kami yang tidak benar
dan permudahkan kami meninggalkannya." Amin.

Jumaat, Ogos 06, 2010

'''
Kita Sebenarnya..... ......lebih gembira menyambut 1 Januari daripada 1 Muharram ! ......lebih tahu apa itu 14 Februari daripada 12 Rabiulawal ! ......lebih membesarkan hari Sabtu dan Ahad daripada hari Jumaat ! ......lebih khusyuk mendengar lagu daripada mendengar Azan ! ......lebih suka lepak, tidur, tengok TV...dll daripada Solat dan mengaji ! ......lebih tahu tentang artis pujaan kita daripada nama nabi-nabi Allah ! ......lebih suka menyebut hello! dan hi! daripada Assalamualaikum ! ......lebih suka menyanyi dangdut, rap, hip-hop...dll daripada berwirid atau bertahmid ! ......lebih suka memuji manusia daripada Tuhan kita sendiri ! ......lebih suka membaca majalah hiburan daripada buku-buku agama ! ......lebih suka ke konsert, karaoke daripada ke ceramah agama ! ......lebih suka memaki, mengumpat orang daripada memuji mereka ! ......lebih suka mencarut, @#!*@!! daripada menyebut MasyaAllah ! ......lebih suka kemungkaran daripada membuat kebaikan ! ......lebih bangga dengan kejahilan kita daripada bersyukur dengan keimanan kita ! .......lebih cintakan dunia daripada urusan akhirat ! TETAPI bila ditanya arah tujuan kita, kita pasti akan jawab bahawa... KITA SEBENARNYA.. ....lebih suka menuju ke Syurga daripada ke Neraka ! Layakkah kita dengan Syurga Milik Allah???

Jika isteri menangis dihadapan mu

Jika isteri menangis dihadapanmu…. “hargai lah ia sblm terlewat…” Jika seorang isteri menangis dihadapanmu, itu bererti dia tidak dapat menahannya lagi… Jika kau memegang tangannya saat dia menangis, dia akan tinggal bersamamu sepanjang hidupmu.. Jika kau membiarkannya pergi, dia tidak akan kembali menjadi dirinya yang dulu, selamanya! Seorang isteri tidak akan menangis dengan mudah, kacuali didepan orang yang sangat dia sayangi, dia akan menjadi lemah! Seorang isteri tidak akan menangis dengan mudah, hanya jika dia sangat menyayangimu. Dia akan menurunkan rasa EGOnya. Wahai suami2, jika seorang istri pernah menangis karenamu, tolong pegang tangannya dengan penuh pengertian. Kerana dia adalah orang yang akan tetap bersamamu sepanjang hidupmu disaat kau terpuruk terlalu dalam … Wahai suami2, jika seorang isteri menangis keranamu, tolong jangan menyia-nyiakannya. Mungkin, kerana keputusanmu, kau merosakkan kehidupannya. Saat dia menangis didepanmu, saat dia menangis keranamu. Lihatlah jauh kedalam matanya. Dapatkah kau lihat dan kau rasakan SAKIT yang dirasakannya keranamu ? Apakah keistimewaan perempuan ini ? ” Dibalik KELEMBUTANYA dia memiliki kekuatan yang begitu dahsyat.. TUTUR katanya merupakan KEBENARAN.. SENYUMAN’nya adalah SEMANGAT bagi orang yang dicintainya. . PELUKAN & CIUMAN’nya bisa memberi KEHANGATAN bagi anak2nya.. Dia TERSENYUM bila melihat temannya tertawa.. Dia TERHARU Dia MENANGIS bila melihat KESENGSARAAN pd org2 yg dikasihinya. .. Dia mampu TERSENYUM dibalik KESEDIHAN’nya. . Dia sangat GEMBIRA melihat KELAHIRAN.. Dia begitu sedih melihat KEMATIAN.. TITISAN air matanya bisa membawa PERDAMAIAN. Tapi dia sering dilupakan oleh SUAMI krn 1 hal… Bahawa “Betapa BERHARGAnya dia”… Sebarkan ini ke SELURUH ISTERI2 yg soleha dan SUAMI2 yang kamu kenal agar mereka tidak lupa bahwa ISTERI mrk begitu berHARGA… Dan sangat berHARGA.

Kami di ijabkabulkan~~

......

.....

Daisypath - Personal picture

Daisypath Anniversary tickers

Puteri ku sayang

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... Doa setiap bingkisan ku. .panjangkanlah umur dan berikanlah kesihatan dan murahkanlah rezeki pada ibu ku..jadikan suami ku suami soleh anakku anak solehah..amin...pintaku selalu pada Mu Ya Allah...