Cinta allah

"Ya Allah..... Tunjukkan kepada kami yang benar dan jadikan pilihan kami
mengikuti yang benar itu.Dan juga tunjukkan kepada kami yang tidak benar
dan permudahkan kami meninggalkannya." Amin.

Ahad, Mac 28, 2010

AR-RAHIM

Yang pengampun -

Terutama kpd mrk yg menggunakan hadiah2 sbg kehendak Tuhan yg maha pengampun di hari kemudian,
Fadhilat : Sesiapa menyebut Nama-Nya 100 kali selepas fajar insyAllah akan menemui ornag-orang yg baik hati.

.


.
.
.

Doa Penjagaan Diri

Dengan nama Allah Yang Maha Pemurah Lagi Maha Pengasih .Ya Allah ,sesungguhnya aku berlindung pada -mu dr kejahatan diriku-dan semua binatang yg Engkau adalah pengendali nya,sesungguhnya Tuhan ku berada di atas jalan yang lurus.




selesaikan yg..penting2 dulu


Assalamualaikum..ermm hari ini ke kt lagi..maklum ahh awal bulan banyak aah ...kijer 2 yg perlu di bereskan..pertama...gi settle..bayaran tmnet dulu...ermm bayar bil letrit,bil air,bil tepon,dan bil internet...
.
.
.
umi tompang lah sekaki sambil2 abah naik tm net..umi merayap masuk kamdar heheheh .leh gak 2 pasang baju nak buat lah cepat2 kit nak bawak ke kl nanti...ermmm
.
.
.
 lps tu beli kain untuk baju dan tudung sekolah alya..nak buat baru ..cian mucuk umi tuh...duk gilir2 baju tu jer ..
.
.
lps siap2 semua gi kat mana ekkk??
mana lagi kalau tak tupperware ermmm
.
.
.
 mcam biasa aahhh..rm 260...untuk turn no 1....raund ke dua lak...alhamdulillah umi dah ader 14 orang dah sekarang ni..moga2 ALLAH permurahkan lagi rezeki umi..dan semoga umi di panjangklan umur unk...menjalan kan tugas sampai ..ke akhirnya..
ermmm
.
.
.
alhamdulillah selesai semua..kul 1...abah ajak makan2 kat atas pasar kedai payang..ermm umi macam biasa aahh order kwea tiou caput bee hun sop..ermm memang kegemaran umi lah tu...kalau sapa nak test sup yg paling best no 18...atas pasar kedai payang..ermmm umi bungkus nasi ayam unttuk liya..nanti kul 4 dia balik sekolah.
.
.
.
 selesai makan..umi nak gi kedai tudung...ermmm..tadi beli kain pasang...lps tu...beli tudung 2..warna hitam dan pink..lps tu beli..satu untuk kak ipar...kelmarin dia mintak umi tolong belikan.
.
.
.
lps tu umi turun bawah lak..abah ajak beli keropok segera...ermmm seronok lak..tenggok brg2 lama tak jalan2 kat atas pasar payang ni....
.
.
.
.
lps selesai semua beli barang2 abah ajak singgah maidin mall jap..beli barang2 dapur...
heheh last2 kene hujan...fuyoo paking kete..jauh lak tu..cian sungguh..
balik terus demam..selsema..heheh
.
.
.


dok kene bayor pun...amber nok try gok ahhh



SAPE2 HOK MASUK DOH TULONG AHH AJOR AMBER HEHE


Salam..Tolong baca ni..1 sen pun tak payah keluar duit.
daripada korang on9 je, hasil pon xde, mesti BOSAN kan???
haaaa, nie die...sambil on9, sambil cari duit..
beri saya masa 5 minit je boleh? mari sertai saya di catcheyes
jom..

Catcheye adalah sebuah syarikat pengiklanan terbaru di Malaysia,
apa yang menariknye anda dibayar untuk setiap iklan yang anda lihat
disini,

ya,mudah saja,klik2 iklan tak sampai seminit dah dapat duit,
malah mereka membayar kita sehingga level 4 secara infiniti..
katakan anda menaja 10 orang di level 1, kemudian mereka menaja 10 orang lagi
sehinggalah 4 level, tahu tak awak akan peroleh RM11 jika
sehari mereka klik untuk 1 iklan, kalau sehari mereka klik 10x anda
peroleh RM11x10=RM110 jika sebulan anda akan peroleh RM110x30=RM3300..
banyak tu .. awak tak nak ke? ayohlah sertai saya..benda ni 100%
percuma..tak perlu modal cuma perkenalkan kepada 10 orang je..benda
free xkan tak boleh ajak..

untuk maklumat awak,keahlian catcheye hampir
mencecah 30,000 orang sekarang.. jangan berlengah lagi..Ini bukan
penipuan..

Cara nak register:
1.klik link yg kt bwh skali...
2.klik join catcheye now
3.isi maklumat diri,IC dan alamat (penting
sebab cek dihantar berdasarkan ini selepas cukup RM50)

4.Isi jawapan:
soalan 1 jawapan A (atas sekali),
soalan 2 jawapan B (yang tengah),
soalan 3 jawapan A (atas sekali).
p/s (jika jawab salah pendaftaran tidak diterima)
5.klik agree and proceed..Ok siap

kemudian apa perlu buat?
1.klik sign in
2.lepas sign in klik
reward panel
3.Awak lihat akaun awak ade RM1 (bonus) dan link awak.
4.Copy link awak dan gantikan link saya ini dengan link awak.
5.postkan
risalah saya ni ni buletin myspace & emailkan kepada kawan2.
6.Lihatlah tak sampai sebulan awak dah ade 10 orang di level 1.
percayalah!sebab
benda ni 100% percuma REZEKI TUHAN YG BG..TP,KITE KNE USAHA JGAK KN??
TGGU APE LG?? J0MLA J0IN.. =)
DAFTAR KAT LAMAN WEB BAWAH NI...
FREE JE...XTIPU
http://www.catcheye.com.my/?r=76

AR RAHMAN

ASMA UL HUSNA

Terjemahan dan fadilatnye

AR RAHMAN
~~Yang dermawan ~~
pemberi rahmat dan kemakmuran kepada makhluknya tanpa perbezaan.

fadhilatnya:Sesiapa yg menyebut NamaNya 100 kali selepas sembahyang fardhu insyallALLAH akan mempunyai ingatan baik,fikiran tegas serba murah hati

DOA MEMOHON KELAHIRAN ANAK LELAKI

dengan nama ALLAH yang maha pemurah lagi maha pengasih ,Ya allah sesungguhnya kau hendak memberi nama anak yg dalam kandungan isteriku ini Muhammad.maka jadikanlah anak lelaki dengan hak nabi Muhammad S>A>W ,pemilik nama yg mulia ini.





Kami di ijabkabulkan~~

......

.....

Daisypath - Personal picture

Daisypath Anniversary tickers

Puteri ku sayang

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... Doa setiap bingkisan ku. .panjangkanlah umur dan berikanlah kesihatan dan murahkanlah rezeki pada ibu ku..jadikan suami ku suami soleh anakku anak solehah..amin...pintaku selalu pada Mu Ya Allah...