Cinta allah

"Ya Allah..... Tunjukkan kepada kami yang benar dan jadikan pilihan kami
mengikuti yang benar itu.Dan juga tunjukkan kepada kami yang tidak benar
dan permudahkan kami meninggalkannya." Amin.

Rabu, Mac 17, 2010

membina insan..

Salam ermm alhamdulillah ~~~ 17hb 3 2010~~~ umi baru jer balik dr mesyuarat agung kali ke 21...ermm baru kali ke 2 umi pergi..mesyuarat untuk muslimah alhamdulillah mula nyer berat je hati ni nak gi..almaklum lah..kalau bab 2 camni..mesti malas..nyer....alhamdulillah kata adik tadi sebelum nak turun..membuat umi naik semangat balik..kata2 nyer itu...ringkas jer tp cukup bermakna...tadi...dalam mesyuarat tu..ader gak di selitkan tazkirah2...alhamdulillah walaupun..pendek tp ia cukup berkesan buat insan yg baru2 dan mula2 mengenal erti perjuangan..alhamdullilah semoga Allah...bukakan pintu hati2 kami...kearah menegakkan hukum allah ini....alhamdullilah.

insyallah...semoga semua nyer lancar

Assalamualaikum.. hari ni rabu...alya masih bercuti agi,hari ni abah kijer siang....abah call td dah confirm homestay kat quartes bomba kat damansara..ermm syukur alhamdulillah..rase tenang sikit hati ini...takyah duk fikir agi...nanti bulan depan family kita ader planing nak gi kl..nak ambik adik ipar..alhamdulillah dah habis belajar kat UIA..
ADIK IPAR YG BARU KAHWIN NGEN ADIK....
yg duk sabah tu..
adik balik 5hb 4 ni...ermm insyallah kami dah rancang nak ke kl 7 hb ..ptg 6hb tu..jika tiada aral ke paka dulu tido umah kakak..erm insyallah pagi2 sebelum subuh bertolak ke kl...ermmm itu semua perancangan ...Allah yg menentukan...
.
.
.
ermmm kebetulan lak..10 hb pak sedara nyer abah ader jamuan..insyallah kami akan hadiri lah...jika tiada halangan kut..
.kad jemputan baru jer sampai kelmarin...
ermm macam di rancang jer ...
tahun lepas...sekali dah undangan dr beliau...18 hb 7 2009......dah rancang....nak pergi...tapi...tahun lepas..sebelum kami ke sana...tragedi..buruk telah menimpa abah...abah kemalangan...14 hb 7 2009 waktu tu abah dalam tugas nak gi selamat mangsa kemalangan....tp malang tak berbau...dan allah telah takdir kan.. jentera bomba yg abah naiki...pulak terbabas lalu terjunam ke dalam cerun..alhamdulillah...abah dan kekawan 9 org semua selamat..tp...luka2 dah patah ..jugak abah dapat 2 bulan mc,,,kerana kecederaan tulang belakang dan patah tulang rusuk...nauzubillah..
ya ALLAH mintak jauhi kami...
dr pada musibah yg tak dapat kami harungi aminnn...

Kami di ijabkabulkan~~

......

.....

Daisypath - Personal picture

Daisypath Anniversary tickers

Puteri ku sayang

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... Doa setiap bingkisan ku. .panjangkanlah umur dan berikanlah kesihatan dan murahkanlah rezeki pada ibu ku..jadikan suami ku suami soleh anakku anak solehah..amin...pintaku selalu pada Mu Ya Allah...