Cinta allah

"Ya Allah..... Tunjukkan kepada kami yang benar dan jadikan pilihan kami
mengikuti yang benar itu.Dan juga tunjukkan kepada kami yang tidak benar
dan permudahkan kami meninggalkannya." Amin.

Selasa, Februari 09, 2010

gempaqqqqqqqqqq

pelik wehhh dari blog~~~http://epoi8787.blogspot.com/

Tunku penahan Kuali begini?


 
Tempat meletak Pisau begini ?
 

Bekas pengasing TELUR begini?



 



http://ummizaihadi-homesweethome.blogspot.com/


 

APAM COKLAT by Alma MyR
Bahan:- (kuranglebih 16 biji)
1 cawan tepung gandum
1/2 cawan gula
1/2 cawan susu pekat
1/2 cawan minyak masak
1/2 cawan air
1bj telur
1/2 sudu kecil soda bikarbonat
1 atau 2 sudu besar serbuk koko

Cara-Cara:-
Panaskan pengukus yg berisi air hingga mendidih.
Mix semua bahan2 menggunakan mixer atau nak lebih mudah lg boleh gunakan blender.
Masukkan dlm acuan lompang dan kukus hingga masak lebih kurang 10 - 15 minit. Mudahkan...!

# Sedap dimakan panas2. Apam ni rasa dia cam kek coklat kukus. Padat dan moist.
 

insyallah...hari ni proses..untuk pos ...buaaaaaaaaaaah tangan ermmm

Tunggu yekk


Assalamualaikum… mama qis ermm saya umiliya…salam kenalan erkk…semoga buaaaaaah tangan yg tak seberapa ni..menjadi tanda persahabatan kita di alam maya ni..ader rezeki…leh jumpa…betul2 ekk..ok salam..untuk si twin..semoga happy selalu…


Umiliya.
09102010




Assalamualaikum… mama nisa n anoi….ermm saya umiliya…salam kenalan erkk…semoga buaaaaaah tangan yg tak seberapa ni..menjadi tanda persahabatan kita di alam maya ni..ader rezeki…leh jumpa…betul2 ekk..ok salam
Salam muaaaaaaaah untuk si nisa n anoi

Umiliya.
09102010


Assalamualaikum…kak Nza n family,tak lupa gak untuk adik farouk…sabar yer atas ujian yg berlaku…tempohari…buat naurah…terimalah..buahh tangan dan jugak gart lengan dr alya…sebagai hadiah untuk happy belated birthday yer hehehhe,buat along dan angah keychain   kayu yg sepasang tu bermakna tu ok hehehe… …salam kenalan erkk…semoga buaaaaaah tangan yg tak seberapa ni..menjadi tanda persahabatan kita di alam maya ni..ader rezeki…leh jumpa…betul2 ekk..ok salam…happy n ceria selalu


Umiliya.
09102010


Assalamualaikum… rynn n husband….ermm saya umiliya…salam kenalan erkk…semoga buaaaaaah tangan yg tak seberapa ni..menjadi tanda persahabatan kita di alam maya ni..ader rezeki…leh jumpa…betul2 ekk..ok salam
Semoga kalian berbahagia hingga akhir hayat dunia dan akhirat aminnnnnnn.

Umiliya.
09102010


Assalamualaikum… qeryana..(pasangan kekasih yg happy go lucky)….ermm saya umiliya…salam kenalan erkk…semoga buaaaaaah tangan yg tak seberapa ni..menjadi tanda persahabatan kita di alam maya ni..ader rezeki…leh jumpa…betul2 ekk..ok salam
Semoga kalian..cepat2 di satukan..jangan tunggu lama2 nanti rugi tau hehehehe.

Umiliya.
09102010

Chewing gum untuk menurunkan berat badan




Dalam 'The Biggest Loser' selalu ditunjukkan supaya peserta menggunakan chewing gum jenis Wrigley's Sugar Free untuk mengawal berat badan. Tertarik dengan kaedah ini, aku cuba cari sama ada betul atau tidak, atau sekadar promo untuk iklan Wrigley di rancangan itu.

Tapi memang tak disangka bahawa chewing gum, atau mengunyah gula-gula getah, memang mampu membantu menurunkan berat badan. Bagaimana? Dengan membantu dalam mengurangkan rasa hendak mengunyah. Jadi jika anda baru saje lepas makan nasi tiba-tiba rasa pulak nak mengunyah makanan lain, bolehlah ambil chewing gum dan kunyah. Jenama Wrigley boleh, Dentyne pun boleh, atau sebarang jenama pun boleh.

Kalau dapat cari yang sugar free lebih bagus kerana kandungan kalori lebih kurang 5 sahaja setiap keping. Kalau tak dapat yang sugar free, yang biasa pun hanya 10 kalori. Lagipun perbuatan mengunyah chewing gum tu pun berkemungkinan membantu menghilangkan sedikit kalori.

"chewing sugar-free gum at 100 chews per minute will raise the metabolic rate by approximately 20%, and someone chewing gum all-day can burn off an equivalent of 11 pounds of a year."


Selain daripada tu, ada beberapa lagi kebaikan chewing gum ini. Antaranya:-
Menurunkan jumlah kalori harian - dengan mengurangkan perasaan ingin makan makanan yang manis. Daripada mengambil snack yang tinggi kalori lebih baik ambil sekeping chewing gum.
Menurunkan selera makan - menghilangkan rasa hendak makan selepas setiap waktu makan dengan mengunyah chewing gum
Membaiki mood - memeberikan rasa selesa, tenang.
Menghilangkan anxiety dan stress - selain drpd meningkatkan fokus, gum juga membantu menghilangkan stress. Aksi mengunyah membantu menghilangkan nervous energy.

Ada kajian yang cuba mengkaji kaitan chewing gum dan penurunan berat badam tetapi sebenarnya chweing gum tidak menghilangkan selera badan. Cuma chewing gum adalah lebih baik drpd sebungkus 'Twisties' atau snek ringan yang lain kalau anda ingin turunkan berat badan.



So ada tak keburukan mengunyah chewing gum ni? Menurut kajian, kalau kita kunyah tak berhenti kemungkinan perut dan mulut akan jadi penat dan tidak cukup rehat. Perlu juga risau tentang stomach burns, ulser dan kemungkinan beberapa jenis kanser yang perlu kajian lebih terperinci. Buat masa ini chewing gum merupakan suatu penemuan menarik dalam menurunkan berat badan. Cubalah untuk diri anda, mana tau berkesan?



Sources

turunkan berat badan..ngen poco-poco..ker herbelife hehehe

 

ermmm bestnyerr bila lah aku nak jadi cengini kua kua kua

  

bersemangat lak ..huhuhuhu 

http://nuyunbeautyhouse.blogspot.com/

 
 
Mosturizer 50gm 44.90 -
HARGA DI SINI : RM 40

Krim Jeragat 5g
krim kunyit 5g
krim pemutih 5g
krim sunblock 5g
SETIAP SATU 29.90 -
HARGA DI SINI : RM 25

Sabun Herbal RM 9.50 -
HARGA DI SINI : RM 8

Krim Jeragat 15g
krim kunyit 15g
krim pemutih 15g
krim sunblock 15g
SETIAP SATU 69.90 -
HARGA DI SINI : RM 60


POS BIASA PERCUMA @
POS LAJU ATAS PERMINTAAN ANDA

ke arah menjadi seorang yang lebih positive!

 
begitu byk perkara berlaku dalam hidup dalam jangka waktu yg singkat. apabila ini berlaku, 
kita perlu lebih tenang.... tenang.... dan tenang....

sentiasa focuskan mata anda pada sesuatu supaya anda belajar untuk tidak mengelamun yg akhirnya memakan perasaan sendiri.

penting skali sentiasa POSITIVE..... walau ape jua yg berlaku disebalik nya mesti kene carik perkara yg positive biar pn anda ragu2 tentang ke-positive-an nya. yang penting apabila anda berfikiran positive anda akan lebih gembira.

bila anda gumbiraa...hahaha  badan dan otak anda sehat... bila badan sehat jantung sehat.. bila jantung sehat bole la i heart u... u heart me....

bila bole i heart u... u heart me....maka semuanya akan lebih lancar dan perasaan dia sama mcm anda lihat pelangi dari dalam kereta yang stuck in a massive traffic jam.



ke arah menjadi seorang yang lebih positive! 



 

kelmarin yg berlalu.............

assalamualaikum...hari ni...selasa...kelmarin...umi ke..kt lagi.huhuhuuh,kebetulan bulan ni..gaji awal..ermm 8hb  dah dapat...ermm abah ajak ke mydin mall..untuk beli barang dapur dan ..barang2  jahit....umi...

 




  
semalam tenggok alya buat kijer sekolah..ermmm cikgu dia mintak......buat karangan tentang binatang kesayangan....alya lak...ceritakan pasal si comel dia huhuhuhu

 

 
 
Nama kucing saya comel....Ini pemberian datuk saya.Bulu comel berwarna kelabu.Saya bagi comel makan wiskis.Saya sangat sayang comel.
Comel suke menikus .Comel suka tidur di tepi saya.
Saya juga suka bermain dengan comel 

menikus>>>>takder dalam buku ...hehehhehe... 

 

 
semalam lak..gi hantar..kad mydin..pinjam ngen....abg...ermm tenggo abg duk jual buirger..ermmm...part time..mlm2 ermm besttt sgt2 burger dia..special gitu heheh

 
  
 
 



 
 alya menunjukkan....lukisan yg di buat ..olehnyerr
istana...apa kata nyer
 
 

Kami di ijabkabulkan~~

......

.....

Daisypath - Personal picture

Daisypath Anniversary tickers

Puteri ku sayang

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... Doa setiap bingkisan ku. .panjangkanlah umur dan berikanlah kesihatan dan murahkanlah rezeki pada ibu ku..jadikan suami ku suami soleh anakku anak solehah..amin...pintaku selalu pada Mu Ya Allah...