Cinta allah

"Ya Allah..... Tunjukkan kepada kami yang benar dan jadikan pilihan kami
mengikuti yang benar itu.Dan juga tunjukkan kepada kami yang tidak benar
dan permudahkan kami meninggalkannya." Amin.

Jumaat, Januari 22, 2010

alhamdulillah...selesai satu episod

Alhamdulillah syukur..
allah permudahkan segala urusan ku pada hari ini....
hari ni umi duk sorang2 jer...abah kijer alya lak..kul 10 tadi...balik jap..ambik pakaian ,,,ikut adik dan bonda pergi ke paka,dungun,,,kat umah ibu dan aboh die(mak sedara ) alya..
katanyer adik saje nak ajak anak dia ..syafikah..pi jalan2 hari tu pergi kuantan..syafikah tak ikut ..dia duk ngen ibu dia..
hari ni..umi sehari suntuk menjahit....
syukur ;lah akhir nyer siap gakkk susah payah umi .....duk fikir petenr langsir tu ...
akhirnyer siap/....scallop yg panjangnyer 64 inci tu....siap dua keping ..
sher lak...10 kepinggg
syukurr siap taruk .....
penyangkut agi heehehheheheh
berhenti mkn tengahari ngen solat zohor je...alhamdulillah kul 5 siap....adik yg tukang pasang langsir tu pun datang nak ambik langsir...dia datang bawak wife dan anak dia...ermmm comel sesangat anaknyer baru je..1 tahun lebih,,nama nyer alisya..ermm kalau liya ader mesti alya suker....umi kasi teddy bear yg besar..tanda kenangan buat alisya..
teddy bear tu sama je besar ngen alisya..hehehhe
happy sangat dia siap buat mata kelip2 agi kat umi...ee geramnyer rase nak cubit je alisya tu hehhehe

indahnyer kurniaan mu..Ya Allah

Salam....pagi jumaat...ermmm hari yg ceria...pagi umi bangun,,,ermmm hari ni abah kijer pg....alya lak takder duk umah tok(bonda),,semalam umi ngen abah gi umah bonda...lps imsyak..umi terus balik umah...
umi tak masak pagi ni...just kuar beli nasi lemak an nasi kuning je..hari ni...kul 7.30 pg abah nak kuar kijer...kebetulan pg ni ..pg jumaat kami kat kt cuti..jd semalam dah planing ngen anak sedara yg cute mute tu..nak jalan2 kat tepi pantai..nbak kata jogging tokleh..umi nyer kaki tak mampu....sebab faktor berat badan..umi yg melebihi..huhuhu (nauzuubillah) nak cuba turunkan lah ni..dan insaf mkn banyak sgt keh keh khe..mereka yg cinonet tu pun duk usha kurus kan badan..semalam anak2 sedara umi tido umah tok jugak ngen alya sekali..mereka lah dok bodek2 bapak sedara dia..adik umi tu lah...mintak bawak merekla ke.pantai pg ni..kata nyer nak berjoging..umi lak...tak semangat mana abah takder..tp takpe aahhh..lain kali abah leh joint sekali kan kank an..pg ni....berjogging kat tepi pagar airport kebetulan sampai....air asia ngah lendingg fuyoooooo.....cantik....
lom apa2 nak snap gambar bateri commmmmmmmmm
geramnyerr..
terpaksa umi patah balik pergi ke motor ambik motorola nyer...fhone huhuhu
umi tak ikut abah..sebab abah dah lewat nak masuk kijer sebab tu umi bawak moto je ke pantai...memandangkan...area umah umi dekat je..lebih klurang 5 minit ke pantai ...ermmmm dgn lagak rempit umi excited nak menghirup udara segar..hehheeh padahal fikiran duk .....mengeligar kat kepala ni..langsir kak pah lom siap heheheh....elok je....baru langkah pertama...mesej masuk ...huhuhu.
.kak pah oyak...umi ptg ni kul 3 ..kak pah nak datang ambik langsir...
insyallah.....scallot lom siap agi..dan yg kecik2 ader klit agi..lom siap....
semoga allah permudahkan
lagak abang dan anak sedara ku yg nakal..ermmmm..sesampai je kat pantai..mereka tengah berjoging keh keh keh
comelnyer permandangan pantai ...tenggok sunshine....dah nak muncul
you are my sunshine...
my only sunshine
you make me happy when sky are gray you never know hear 
hou much i love u
please don't take my 
sun shine away
sedih lak umi dgr lagu ni...banyak kenangan..dgn lagu2 niii
alya ngen wardah
pantai...yg telah di tambat laut .....untuk buat lapangan terbang....

Kami di ijabkabulkan~~

......

.....

Daisypath - Personal picture

Daisypath Anniversary tickers

Puteri ku sayang

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... Doa setiap bingkisan ku. .panjangkanlah umur dan berikanlah kesihatan dan murahkanlah rezeki pada ibu ku..jadikan suami ku suami soleh anakku anak solehah..amin...pintaku selalu pada Mu Ya Allah...