Cinta allah

"Ya Allah..... Tunjukkan kepada kami yang benar dan jadikan pilihan kami
mengikuti yang benar itu.Dan juga tunjukkan kepada kami yang tidak benar
dan permudahkan kami meninggalkannya." Amin.

Rabu, Januari 20, 2010

20~ 01~ 2010

sehari bersama umi..abah dan liyaaaaaaa
8 mlm abah kijer..umi buat nasi goreng putih. solat magrib tenggok abah nak gi kijer alya lak...duk siapkan kijer sekolah dia ...ermmm..alhamdulillah tenggok tulisan dia dah nampak cantik kit hehehhe
................
minggu pertama ni nampak terjaga je dia punya bilik,,,heheheh insyallah....sampai seterusnyer lah ya ....cik liya yerr
pagi tadi alya duk bergaya ngen baju..uniform yg baru umi siapkan ..tp vest petak2 lom pakai agi...umi tak dapat jahit sebab kain contoh tu takder  dah di cari kat kedai..takder..terpaksalah beli ngen pihak sekolah gak..kehkehkeh
sambil2 menjahit sempat agi...berblog keh keh keh
hari ni...jahit langsir sherr....ngen scallot.......
buat scallot  dan jaquat .....

diary umiliya

Salam hari ni rabu...seperti biasa umi pagi2 siap kan bekpes untuk liya dan abah....hari ni abah ader umah...dah lama umi tak habiskan masa bersama 2 abah camni...dah lama sangat....sebelum ni umi kijer ....mulai 1 hb 1 2010 umi dah ber azam nak kerja kat umah je...alhamdulillah Allah telah kabulkan doa umi dan kekawan yg sudi mendoakan kejayaan umi....ermmm selama 10 tahun umi telah mendiri kan umah tangga...dan hari2 terakhir terasa sesangat bermakna...dr sehari ,,ke sehari umur sudah meningkat...kita tak tahu..bila ajal kan menjempu kita..waktu2 terakhir inilah kita nak....banyak2 kan beramal kan kan kan....tak banyak...sikit2 pun cukup aahhh,,,memandangkan sebelum ni...banyak nyer kejahilan dan kealpaan..yg hanya kita perolehi....

.....umi banyak sedar ..kesilapan yg telah di lalui...kekurangan itu telah mengajar umi untuk berubah...dr seorang yg.....lemah insyallah nak menjadi seorang yg berkeyakinan...ermm..alhamdulillah ..berkat kesabaran...dan juga....semamngat suami..kawan2 dan keluarga....umi dapat juga.....merasai .....kehidupan yg sebenar...

walaupun banyak liku dugaan  dan cabaran yg di lalui..pada tahun terakhir...tahun 2009 banyak kenangan pahit dalam hidup ku......dan keluarga....dr situ lah aku..cuba untuk perbetulkan diri..menjadi seorang insan///yg berhati mulia..insyallah doa dan azanku..untuk merubah klehidupan sekaligus..merubah dr seoarng yg lemah kepada seoarng yg berhati mulia...insyallah...jika...benar ...dan jujur...kerana Allah...kita aklan dapat mencapainyer..insyallah...

Selama 10 tahun melayari ....ikatan perkahwinan dgn insan yg tersayang..aku banyak blajar tntang kehidupan....banyak halangan dan dugaan selama perkahwinan kami...ermmm..tak di nafikan....susahnyer untuk mengecapi bahagia...."semoga A;llah satu kan hati2 kami..semoga Allah..panjangkan jodoh kami..dan semoga Allah beri kan keberkatan kepada kehidupan rumah tangga kami ...aminnnn

aku sangat menyanyangi insan ini...yg bergelar suami....banyak dugaan yg klami terpaksa tempuhi bersama ...alhamdulillah..setiap dugaan itu membawa suatu rahmat di sebaliknyerrrr

aku cinta dia hehehe

jom


http://active.macromedia.com/flash8/cabs/swflash.cab#version=8,0,0,0" height="300"> http://magazine.sepakuhosting.net/FCUCOMMUNITY/bannerwish.swf" name="movie"> http://www.macromedia.com/shockwave/download/index.cgi? P1_Prod_Version=ShockwaveFlash" quality="high" type="application/x-shockwave-flash" height="300" src="http://magazine.sepakuhosting.net/FCUCOMMUNITY/bannerwish.swf" width="289" wmode="transparent" name="name">

Your best vocation moment contest

1. Letak banner contest pada entry masing2. Jangan lupe link balik banner tersebut pada entry contest ni ye..Penyertaan akan disqualified jika tiada link semula.-DONE 2. Hanya satu destinasi percutian yang dibenarkan untuk setiap peserta. Maksudnya.. kalau anda seorang yang kaki jalan, pilihla salah satu tempat sahaja untuk masuk contest ini ok..-DONE 3. Maksimum 3 keping gambar dibenarkan untuk contest ini. Jadi, pandai2 la pilih gambar yang paling menarik untuk disertakan di dalam entry masing2..=D-DONE (terlebih sudah..hi xpekn) 4. Ceritakan juga serba sedikit tentang percutian anda itu dan nyatakan mengapa percutian tersebut menjadi antara best moment dalam hidup anda- DONE 5. Tempat dan tarikh percutian adalah tidak terhad. maksudnya, tidak kire bila masa percutian itu diadakan, samada jauh atau dekat, dan walau bersama siapa jua anda bercuti tetap mama terima..=))-DONE 5. Digalakkan untuk menjadi follower mama-DONE (dh lama tu n dh mesra alam) 6. Digalakkan untuk menyenaraikan blog ini dalam bloglist anda-DONE (pn dh lama gak tu....) 7. Untuk setiap penyertaan, sila tinggalkan komen anda di entry ini..mama Zara akan segera menerjah dan meninggalkan jejak di entry contest masing2..-DONE 8. Tarikh tutup penyertaan: 25 Januari 2010

Pic yg dipertaruhkn.....

**************

Assalamualaikum....dah lama baru berpeluang nak masuk gak contest yg macam ni..nak je..citerkan kenangan manis bersama keluarga...semasa ke sabah,,,26hb june tahun 2009...

bergambar kenangan di terminal ....sabah..baru je sampai .

yang paling seronok dan gembira sangat masa tu ialah dapat berjalan..dan menaiki kapal terbang beramai...bersama keluarga...itulah kenangan paling manis yg tak dapat di lupakan...bayang kan...seramai 29 orang...rombongan dr terengganu...nak ke sabah untuk...rombongan perkahwinan adik lelaki...kat sana....

dgn gaya..masing....anak2 kecil yg suker sgt2 masa tu...

semasa di sana kami sempat membeli belah di pasar filipina(gelaran) pasar tu memang tersohor ngen mutiara....

melihat dr dekat gunung kinabalu...yg tersergan indah...dgn udara di situ sungguh nyaman...cantik sangat2 keh keh

di sana jugak  makanan 2 laut sangat2 murah..teruja kami melihatnyer...tak lepas peluang makan seafood di bandar sabah..yg harga nyer cukup murah....

bakal pengantin lelaki duk tunjuk...ketinggian gunung kinabalu....

yg berada di belakang .....kami hehehhe

Bergambar kenangan bersama..abang majid dan kak imah(tuan umah) yang baik hati sesangat

Saat paling sedih bila nak tinggalkan rumah ayah angkat adik..

masa ni rombongan kami dah nak bertolak pulang ke Terengganu...

Kami di ijabkabulkan~~

......

.....

Daisypath - Personal picture

Daisypath Anniversary tickers

Puteri ku sayang

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... Doa setiap bingkisan ku. .panjangkanlah umur dan berikanlah kesihatan dan murahkanlah rezeki pada ibu ku..jadikan suami ku suami soleh anakku anak solehah..amin...pintaku selalu pada Mu Ya Allah...