Cinta allah

"Ya Allah..... Tunjukkan kepada kami yang benar dan jadikan pilihan kami
mengikuti yang benar itu.Dan juga tunjukkan kepada kami yang tidak benar
dan permudahkan kami meninggalkannya." Amin.

Isnin, September 27, 2010

Kunci Kebahagiaan Adalah Sujud

  • "Sesungguhnya jalan keluar itu datang bersama persoalan."
  • Bagiku,kebahagiaan bukanlah tumpukan harta
  • Melainkan orang bertakwalah yang paling bahagia
  • Lembar kebahagiaan pertama dalam buku agenda harian dan kartu pertama dalam jadwal kegiatan sehari-hari adalah Shalat Subuh.Maka,mulailah hari-harimu dengan Shalat Subuh dan awailah semua kegiatanmu dalam setiap hari dengan Shalat Subuh.Dengan begitu,engakau akan selalu berada dalam jaminan Allah,ikatan perjanjian dengan-Nya,perlindungan-Nya,pengawasan dan pengaman-Nya.Allah pun akan senantiasa memeliharamu dari segala keburukan,menuntunmu pada kebaikan dan membawamu pada keutamaan.Sungguh,berkah Allah tidak akan turun pada hari-hari yang tidak diawali dengan Shalat Subuh dan Allah tidak akan menghidupkan sebuah hati yang tidak dimulai dengan Shalat Subuh.
  • Shalat Subuh merupakan tanda pertama diterimanya seorang hamba disisi Allah,judul pembuka buku keberhasilan dan sisi penting dari sebuah kemenangan,kemualiaan,kemapanan, dan keberhasilan.Maka,selamat bagi mereka yang senanatiasa melaksanakan Shalat Subuh dan celakalah mereka yang tidak memulai hari-harinya dengan Shalat Subuh.

Tiada ulasan:

Kami di ijabkabulkan~~

......

.....

Daisypath - Personal picture

Daisypath Anniversary tickers

Puteri ku sayang

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... Doa setiap bingkisan ku. .panjangkanlah umur dan berikanlah kesihatan dan murahkanlah rezeki pada ibu ku..jadikan suami ku suami soleh anakku anak solehah..amin...pintaku selalu pada Mu Ya Allah...