Cinta allah

"Ya Allah..... Tunjukkan kepada kami yang benar dan jadikan pilihan kami
mengikuti yang benar itu.Dan juga tunjukkan kepada kami yang tidak benar
dan permudahkan kami meninggalkannya." Amin.

Khamis, Jun 24, 2010

PESANAN ROH~~~KEPADA MANUSIA~~~

Barangsiapa yang menginginkan pelindung, maka Allah cukup baginya. Barangsiapa yang menginginkan teladan, maka Rasulullah cukup baginya. Barangsiapa yang menginginkan pedoman hidup, maka al-Qur`an cukup baginya. Barangsiapa yang menginginkan peringatan maka kematian cukup baginya. Dan barangsiapa tidak cukup dengan semua itu, maka neraka cukup baginya.

APABILA ROH KELUAR DARI JASAD, IA AKAN BERKATA-KATA DAN SELURUH ISI ALAM SAMA ADA DI LANGIT ATAU BUMI AKAN MENDENGARNYA KECUALI JIN DAN MANUSIA.APABILA MAYAT DIMANDIKAN, LALU ROH BERKATA : “WAHAI ORANG YANG MEMANDIKAN, AKU MINTA KEPADAMU KERANA ALLAH UNTUK MELEPASKAN PAKAIANKU DENGAN PERLAHAN-LAHAN SEBAB PADA SAAT INI AKU BERISTIRAHAT DARIPADA SERETAN MALAIKAT MAUT”.SELEPAS ITU, MAYAT PULA BERSUARA SAMBIL MERAYU: “WAHAI ORANG YANG MEMANDIKAN, JANGANLAH ENGKAU MENUANGKAN AIRMU DALAM KEADAAN PANAS.BEGITU JUGA JANGAN MENUANGNYA DENGAN AIR YANG DINGIN KERANA TUBUHKU TERBAKAR APABILA TERLEPASNYA ROH DARI TUBUH”. APABILA DIMANDIKAN, ROH SEKALI LAGI MERAYU :”DEMI ALLAH, WAHAI ORANG YANG MEMANDIKAN JANGAN ENGKAU MENGGOSOK AKU DENGAN KUAT SEBAB TUBUHKU LUKA-LUKA DENGAN KELUARNYA ROH”. SETELAH DIMANDI DAN DIKAFANKAN, TELAPAK KAKI MAYAT DIIKAT DAN IA PUN MEMANGGIL-MANGGIL DAN BERPESAN LAGI SUPAYA JANGAN DIIKAT TERLALU KUAT SERTA MENGAFANI KEPALANYA KERANA INGIN MELIHAT WAJAHNYA SENDIRI, ANAK-ANAK, ISTERI ATAU SUAMI BUAT KALI TERAKHIR KERANA TIDAK DAPAT MELIHAT LAGI SAMPAI HARI KIAMAT. SEBAIK KELUAR DARI RUMAH LALU IA BERPESAN : “DEMI ALLAH, WAHAI JEMAAHKU, AKU TELAH MENINGGALKAN ISTERIKU MENJADI JANDA. MAKA JANGANLAH KAMU MENYAKITINYA.ANAK-ANAKKU TELAH MENJADI YATIM DAN JANGANLAH KALIAN MENYAKITI MEREKA. SESUNGGUHNYA PADA HARI ITU AKU TELAH KELUAR DARI RUMAHKU DAN AKU TIDAK AKAN DAPAT KEMBALI KEPADA MEREKA BUAT SELAMA-LAMANYA”. SESUDAH MAYAT DILETAKKAN PADA PENGUSUNG, SEKALI LAGI DISERUNYA KEPADA JEMAAH SUPAYA JANGAN MEMPERCEPATKAN MAYATNYA KE KUBUR SELAGI BELUM MENDENGAR SUARA ANAK-ANAK DAN SANAK SAUDARA BUAT KALI TERAKHIR. SESUDAH DIBAWA DAN MELANGKAH SEBANYAK TIGA LANGKAH DARI RUMAH, ROH PULA BERPESAN: “WAHAI KEKASIHKU, WAHAI SAUDARAKU DAN WAHAI ANAK-ANAKKU, JANGAN KAMU DIPERDAYA DUNIA SEBAGAIMANA IA MEMPERDAYAKAN AKU DAN JANGANLAH KAMU LALAI KETIKA INI SEBAGAIMANA IA MELALAIKAN AKU”. “SESUNGGUHNYA AKU TINGGALKAN APA YANG AKU TELAH AKU KUMPULKAN UNTUK WARISKU DAN SEDIKITPUN MEREKA TIDAK MAHU MENANGGUNG KESALAHANKU”. “ADAPUN DIDUNIA, ALLAH MENGHISAB AKU, PADAHAL KAMU BERASA SENANG DENGAN KEDUNIAAN. DAN MEREKA JUGA TIDAK MAHU MENDOAKAN AKU”.

Tiada ulasan:

Kami di ijabkabulkan~~

......

.....

Daisypath - Personal picture

Daisypath Anniversary tickers

Puteri ku sayang

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... Doa setiap bingkisan ku. .panjangkanlah umur dan berikanlah kesihatan dan murahkanlah rezeki pada ibu ku..jadikan suami ku suami soleh anakku anak solehah..amin...pintaku selalu pada Mu Ya Allah...