Cinta allah

"Ya Allah..... Tunjukkan kepada kami yang benar dan jadikan pilihan kami
mengikuti yang benar itu.Dan juga tunjukkan kepada kami yang tidak benar
dan permudahkan kami meninggalkannya." Amin.

Jumaat, Jun 18, 2010

bercinta ngen suami org

Salam.. Entry mlm nih pula entry yg ingin menyedarkan kaum2 hawa di luar sana yg sedang berpacaran. Memang indah bercinta.. Oh..kekasih sy amat memahami wanita..matang... berfikiran terbuka.. BUT be aware.. he might be someone's hubby. Ada simptom2 sedemikian pada kekasih hati anda tu??
1) Kalau bersembang-sembang dengan anda, dia tidak akan memandang wajah anda kerana takut pembohongannya berjaya di detect..
2) Susah betulla nak ajak dia makan kat tempat terbuka. Kalau boleh nak mkn kat dlm hutan kot. Ni sebab dia takot terserempak dengan sedara mara atau bini dia. Tue lah yg menyebabkan dia slalu bwk anda mkn kat tmpt2 tersembunyi dan ada privacy.
3) Waktu jln2..matanya akan meliaq-liaq sini sana. Mana tau kot2 bini tiba2 muncul di hadapan mata. Kantoi.
4) Susah nak contact dia. Asyik tak dapat dihubungi saja. Sebab? Dia pakai 2,3,4 atau lebih sim kad. Sat2 dia tukaq.. Sim kad yg dia pakai utk contact anda adalah sim kad yg dikhaskan utk menggedik.
5) Uih..bila bersembang pasai wanita, dia number satu. Segenap penjuru dia tau sebab dia berpengalaman lah. Dia tau camana pempuan mrh, merajuk.. nu..ni.. so hati2 kalau knowledge dia ttg wanita luaq dan dlm over da limit.
6) Sudah semestinya dia tidak akan bawa anda pi jmpak mak ayah dia... No way... dia akan memberi berjuta alasan yg tak masuk akal.
7) Naik kereta dia ada bau susu tumpah, ada kasut budak atau mak budak.. Tisu merata-rata.. Mainan dan segala benda yg aneh utk dimiliki oleh lelaki bujang.
8) Tahap kegatalannya berada di paras luar biasa. Tafsirkanlah sendiri.
9) Bila handphone berbunyi mulalah gelabah.. ataupun buat muka cool and pi ckp jauh2 dengan nada yg amat2 perlahan. Kalau dlm kereta pulak, dia tak akan jawab fon kalau npk bini dia yg kol n ckp "kacau betul la bos ni" ..atau dia trus off phone.
10) Boroi dan buncit yg agak keterlaluan seperti bukan lelaki bujang. Kerana makan minum yg terjaga oleh isteri yg setia menanti di rumah.
Apa?? Simptom ini ada pada boifren anda ?? Cik Rina nasihatkan cepatlah bertindak utk hidup yg lebih harmoni.. Sekian, Terima kasih.

Tiada ulasan:

Kami di ijabkabulkan~~

......

.....

Daisypath - Personal picture

Daisypath Anniversary tickers

Puteri ku sayang

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... Doa setiap bingkisan ku. .panjangkanlah umur dan berikanlah kesihatan dan murahkanlah rezeki pada ibu ku..jadikan suami ku suami soleh anakku anak solehah..amin...pintaku selalu pada Mu Ya Allah...