Cinta allah

"Ya Allah..... Tunjukkan kepada kami yang benar dan jadikan pilihan kami
mengikuti yang benar itu.Dan juga tunjukkan kepada kami yang tidak benar
dan permudahkan kami meninggalkannya." Amin.

Selasa, Mei 11, 2010

Ais Krim Goreng dr blog~http://recipe-ku.blogspot.com/

ermmm lps mkn tengah hari..bukak blog jap...ermm jengguk kekawan umi...ermm best nyer masuk2 jer ader resepi aiskrim goreng..
ini upernyer aiskrim goreng..pernah dengar tp lom pernah tenggok...jauh sekali nak makan ..huhuhuhu

ermm best nyerrr

nyam nyam nyam

cian sungguh..ermm tetiba terasa macam nak try jer..
mintak kebenaran dr tuan punya blog nak copy paste ni..tq ya..jgn marah..
semoga ..nanti dapat pahala ..
ya
http://recipe-ku.blogspot.com/

Fuhh..ini menu paling best... untuk minum petang ini,
blehlah kita mencuba... mudah,cepat dan berkesan..hehehe
Makanan ringan ini @ pencuci mulut ini enak di kenakan bersama
Teh panas atau Milo Ais.
BAHAN-BAHAN ;;; 1 bungkus roti 1 tupperwear Ais krim (Boleh di pelbagai) 4 biji telor (Dipukul) Sedikit Serbuk Roti Minyak Masak Sedikit Air
CARA MENYEDIAKAN 1.Basahkan roti sedikit,masukkan ais krim ke dalam roti yang dibasahkan tadi. 2.Tutup @ kepit(gunakan pengepit karipap kecil atau besar) roti sehingga menjadi bulat, tutup dengan menggunakan air 3.Selepas tu...golek dengan telor yang sudah di pukul 4.Dan salut dengan serbuk roti 5.Masukkan kedalam kuali dan goreng (jangan mengunakan api yang besar) *tips:Untuk menambahkan kelazatan makanan ini, masukan mayonis,sos atau krim coklat...pasti lazat dan menyelerakan minum petang anda..selamat mencuba..!!

3 ulasan:

YanaNuar berkata...

Hurmmm bestnyeee...teringin nak cuba...tapi kan..dah manyak tempat duk cari serbuk roti..sekali pun lom penah tengok camane rupanya..aduhai kesiannya kat daku nih uhuhu...

Kalo tak guna serbuk roti boleh ker ek?

::Umiliya6677:: berkata...

yana nuar hehehe..maaf umi baru bukak coment ni..heheh umi pun lom pernah cuba...ermm serbuk roti banyak kat kedai2..tp biasa2 nyer time2 nk raya banyak lah...ermmm kalau tak guna...takpe kut heheh
umi tak pernah cuba agi ni heheh

sweetbabygal berkata...

serbuk roti tu..nak buat sendiri pun boleh...keringkan roti tu(jemur@bakar)...lepas tu hancurkan je sampai jadi serbuk...

Kami di ijabkabulkan~~

......

.....

Daisypath - Personal picture

Daisypath Anniversary tickers

Puteri ku sayang

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... Doa setiap bingkisan ku. .panjangkanlah umur dan berikanlah kesihatan dan murahkanlah rezeki pada ibu ku..jadikan suami ku suami soleh anakku anak solehah..amin...pintaku selalu pada Mu Ya Allah...