Cinta allah

"Ya Allah..... Tunjukkan kepada kami yang benar dan jadikan pilihan kami
mengikuti yang benar itu.Dan juga tunjukkan kepada kami yang tidak benar
dan permudahkan kami meninggalkannya." Amin.

Selasa, April 13, 2010

pelbagai suke dan duka..yg mesti dilalui

Assalamualaikum...hari ini selasa ...hari ini umi kijer..macam dulu..bukan duk umah..hari ni..umi tolong ganti kijer tempat ibu aufi..


http://ibuaufi.blogspot.com/..hari ni anak saudara kesayangan ku..kena masuk wad...sebab esok nak operation..Ya Allah semoga semuanya selamat..dan berjalan lancarcianyer anak sedara ku kecik 2 dah kene operation..huhuhu cedeynyer

nak citer pasal...kegembiraan lah jugak....penantian yg telah lama kami tunggu....semalam dah terjawab..semoga dipermudahkan..dan semoga di berikan rezeki yang halal..untuk kami bawa bekal ke sana nanti..

suspennnnn lah pulak yerr

nak di pendekkan cerita...kelmarin kul 3 ptg...ermm tengah duk ngadap rezeki...umi ngen abah baru jer..sentuh sesuap nasi..tetiba...kring2 ..bunyik tepon abah..
tiba2..umi terdengar..abah dah tukar slen..dr lograt kelate ke lograt..luai heheheheh
uper2 nyer abah duk kecek ngen peguam ermmmm
alhamdulillah
ader berita gembira upernyer....
umi terhenti...menyuap nasi..sebab???
tetiba abah....loudspeaker fhone....dan mintak umi ambik pen dan kertas...umi catat apa yg peguam tu....gitau..ermmmm
ermmm dengar pada angka....umi dah duk dak duk dak...ermmm

nak tau apa yekk...??
pihak insuran..kereta yg..lawan kami tu dah offer....bayaran untuk family....insyallah doa2kan...semoga di percepatkan...dan di permudahkan segala..urusan..satu jer yg ummi dan family harapkan..semoga rezeki yg kami perolehi..itu dr punca yg halal...dan..semoga di beri keberkatan....
selepas..peguam..mintak..kami bincang...kerana...bayaran yg di tawarkan....memadai atau..belum...atas ....kecederaan..yg di tanggung..oleh kami..dan..selama..6 tahun..menanti khabar..serta bersabar..menunggu keputusan makhamah..
alhamdulillah...
setengah keputusan tu dah selesai..cuma....
yang bayaran untuk alya...sahaja..peguam ingin teruskan...lawan.,..dan masuk makhamah lagi...bayaran..untuk...abah..umi..dan arwah..telah di persetujui oleh pihak kami...
alhamdulillah syukur...semoga....rezeki yg diperolehi dr sumber yg halal..dan..satu pintaku..dan harapan kami..semuga dengan memperolehi rezeki..yg tak di sangka itu..tidakj akan....merubahkan hati2 kami;;
Ya Allah jauhilah kami dr perasaan bongkak...sombong ..takbur..tinggi diri.....dan menjadi seorang yg bakhil..amin..kawan2 dan saudara maraku....doakan2 kami..dilimpahi rahmat..
doa dan harapan kalian selama ini..sgt2 kami hargai..insyallah...pengorbanan...dan...pertolongan..kalian..akan kami..ingati..dan semoga Allah tidak melupakan..kami..atas segala...pertolongan..yg telah kami terima dr kalian..semasa kami dalam kesusahan...

...............................
citer..mengejutkan lagi.....huhuhu

kul 10 pg tadi abah call dr bilik awasan..bomba.....ermmm abah cakap;

abah;~~salam..umi
umi::salam abg
abah~~~ader berita mengejutlah...ermm
umi~~apa?
abah~~ abah kene tukar operasi...24 jam serta merta..
umi~~ermmm jadi???
abah~~~ kita jumpa pagi esok jer ....uwa uwa uwa
umi~~~ kenapa?
abah~~~ start kerja 24 jam standbye ader api hutan..kat lembah bidong
abah~~ abah dah kene masuk api hutan...standbye jer...
umi~`kan abah lightduty..
abah~~dah kene,,,arahkan...huhuhu
umi~~~ adoilah....24 jam...toooohhhhhhhh kua kua kua
abah..ok..jumpa esok ya
umi...salammmmmmmmmmmmm

ermmm itu lah citer nyer...sedey lakkk..kijer punya pasal..24 jam, baru leh jumpa...anak ngen bini huhuhuhuhu
sabar jer lahhhhhhhhhhhhhhh








Ya Allah











Tiada ulasan:

Kami di ijabkabulkan~~

......

.....

Daisypath - Personal picture

Daisypath Anniversary tickers

Puteri ku sayang

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... Doa setiap bingkisan ku. .panjangkanlah umur dan berikanlah kesihatan dan murahkanlah rezeki pada ibu ku..jadikan suami ku suami soleh anakku anak solehah..amin...pintaku selalu pada Mu Ya Allah...