Cinta allah

"Ya Allah..... Tunjukkan kepada kami yang benar dan jadikan pilihan kami
mengikuti yang benar itu.Dan juga tunjukkan kepada kami yang tidak benar
dan permudahkan kami meninggalkannya." Amin.

Ahad, April 18, 2010

demam rindu


Assalamualaikum..ermm hari ni ahad alya tak pergi sekolah...badan dia masih lemah agi..kelmarin umi bawak liyake klinik...ermm abah tak ader ..umi bawak jer liya pergi..cedeyy lak..nasib baik lah...tetiba je ke klinik kebetulan og tak ramai...masuk2 jer terus dapat no 9...ermmm cepat2 jer alya tersenyum..bila masuk bilik doktor..ingat kan dapat ubat air....hheheheh uper2nya..ubat pil...ermm terbeliak mata nya..




alya:kenapa doktor bagi ubat begini
umi:alya dah besar ..kalau kecik2 baru dapat ubat air
alya:ubat besar gini liya tokleh mkn..huhuhu pahit katanya
umi:cuba dulu ekk.umi buat kecit2 nanti
alya:kedekut doktor tu..tak bg ubat air kan umi
umi:heheheheh cian...belajar lah mkn pil i..pahit sikit jer




dah lama liya tak demam....ermm deam rindu kat abah kuttttt


cepat nye..alya nampak cengkung baru 4 hari demam...kurus sgt2 ciannyer anak umi nii


5 ulasan:

BUJANG SUSAH berkata...

Assalamualaikum... Salam ziarah dari sahabat.. nice blog n good entry..

Sedikit tips dan info buat teman2 bloggers.. perkara remeh yg kita kurang perasan dan tutor 4 the latest read more.. tengok jgn x tengok.. sila klik disini
Semoga bermanfaat insyaAllah.."Sebaik-baik manusia ialah orang yang dapat memberi manfaat kepada orang lain"(Hadis riwayat Al-Qudhi).

"SAMPAIKAN WALAU SATU AYAT"

P/S: Sedikit perkongsian dan renungan buat sahabat dan diri sendiri dari hamba yang hina jua serba kekurangan ini... sila klik
DISINI

"Sesungguhnya yang paling ditakutkan daripada apa yang aku takutkan menimpa kalian adalah asy syirkul ashghar (syirik kecil). Sahabat bertanya: "Apakah dimaksudkan syirik kecil itu? Baginda menjawab: Riak." (Hadis riwayat Imam Ahmad).
Wallahualam.

"Demi masa. Sesungguhnya manusia dalam kerugian. Melainkan mereka yang beriman dan beramal soleh serta saling menasihati untuk kebenaran dan saling menasihati untuk kesabaran". - Surah Al-Asr:1-3.

blog anda bagus dan bermanfaat...!!! Teruskan menulis.. Semoga sejahtera dan semoga sentiasa diberi keberkatan.. wassalam.

om_rame berkata...

semoga cepat sembuh. saLam kenaL saudara seiman dari DKI Jakarta - Indonesia.

"om_rame" berkata...

semoga cepat sembuh. saLam kenaL saudara seiman dari DKI Jakarta - Indonesia

::Umiliya6677:: berkata...

terima kasih atas nasihat dan info yg berguna ini ya bujang susah

::Umiliya6677:: berkata...

om-rame..terima kasih jugak...salam kenal jugak dr umiliya sekeluarga ya

Kami di ijabkabulkan~~

......

.....

Daisypath - Personal picture

Daisypath Anniversary tickers

Puteri ku sayang

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... Doa setiap bingkisan ku. .panjangkanlah umur dan berikanlah kesihatan dan murahkanlah rezeki pada ibu ku..jadikan suami ku suami soleh anakku anak solehah..amin...pintaku selalu pada Mu Ya Allah...