Cinta allah

"Ya Allah..... Tunjukkan kepada kami yang benar dan jadikan pilihan kami
mengikuti yang benar itu.Dan juga tunjukkan kepada kami yang tidak benar
dan permudahkan kami meninggalkannya." Amin.

Selasa, Mac 30, 2010

Surat untuk abah


Assalamualaikum...

Salam..semperna hari yg penuh bermakna dalam hidup kami satu family...iatu 30hb 03 2010
hari ulangtahun abah yg ke 42...walaupun tak buat apa2 tak sambut ngen kek ke..apa ke.sebab hari ni alya sekolah ..duk umah jer...tadi adik angkat umi datang umah...saja dtg jalan2...ermm hajat hati nak keluar kt.,,,nak tenggok pak sedara kat hospital jap...tp adik angkat datang...cancel dulu....
raikan tetamu kan lagi wajib...
ermm punya lah lama adik angkat tak datang umah sembang punya sembang dr kul 11 hingga kul 5 ptg baru...dia mintak diri...umi ingat nak buat kek coklat untuk abah...tp...nak kuar cari barang ...terasa malas lah pulak.
.
.
.
jadi kek besday abah tak ader lah cian abah..
tahun2 sebelum ni..ader gak kek...td pagi umi saje2 lambat2 ucap..umi tenggok..abahg bangun jer tido..terkebil2 mata nyer..nak tunggu umi ucapkan.....
.
.
.
umi sesaje suspennnnnnnnnn.suh abah tenggok dalam blog jer..umi dah...tulis awal2 lagi.
.
.
.
kul 8 adik bongsu..mesej ucap happy besday..
.
.
. abah namp-akl happy jer ader jugak org teringgat besday dia...tq adik bungsu ..ku.
.
.
.
 kul 10 selesai...bekpes..umi baru ucap..ermm abah tunggu sesuatu biasa2 umi ader jer bg pezent suspennn
kali ni...tak der...tak sempat agi nak beli..cian abah...nest yer...umi belikan ekkk.
.
.
.
abah  tido jer hari ni..sebab dia demam..semalam ke kt..kene hujan...ermmm kene hujan terus datang selsema...hahhah lps tu...terus demam..kuh kuh kuh
sambut besday....dalam kedaan tak sihat badan..
.
..
.
abah..terima call kul 2 dari mama nyer di kb..umi tau ..mesti mama nak ucap happy besday untuk anak lelaki dia hehehe..
alhamdulillah semoga kami bahagia
.
.
kul 4 ptg aliya balik sekolah umi hidangkan nasi nak makan sama2 ngen liya masak spesial kit hari..ni..masak tomato ayam..dan sambal daging..best makan panas2
.
.
terkedu umi..bila tetiba alya berlari masuk biliknya...dan terus mengambil sekeping kertas..katanya dia tulis kat sekolah..buat kad besdy untuk abahnyer..
ermmm pandailak dia tulis kata-kata tu..umi cakap kat dia umi nak scan nak masuk blog...ermm dia malu..tulisan dia tak cantik..
biarlah nanti liya besatr
leh tenggok apa umi tulis kat blog yer..
erm..dia cakap..liya tulis..waktu..dalam kelas..time tu cikgu suh buat kijer sekolah..liya buat cepat2 sebab nak buat kad untuk abah..nak bg time balik sekolah...
.
.
umi sedeh..sebab tak bg apa2 untuk abah....
.
umi tau..abah tak mintak apa...tadi time umi ucap..abah sgt happy..nampak sgt muka dia ceria..bila umi ucapkan ...kata2 itu..
.
.tak pernah umi lupakan hadiah untuk hari jadi abah..tp tahun ni..umi ;leka..umi tak beli awal2...rasa bersalah jer..padahal..dah lama..duk tunggu.,.tarikh ni..ermm maafkan umi yer abah..tp apapun..
"ku harap kau tahu...ku amat menyintaimu"
.
.
.
.surat alia untuk abah~~~~

...tulis dalam...kertas ucapan hari lahir untuk abah dia~~~








Selamat Hari Jadi 
Abah Ku Sayang
i Love u
abah

Assalamualaikum warahmatullah hiwabarakatuh abah.
Minta maaf selama ini.Alia banyak buat salah.....Abah sudi maafkan alia.alia pun akan sudi maafkan abah.Selama ini alia tidak tahu pun apa makna kesedihan,kekecewaan , kemarahan,kesukaan dan kebaikan.Selama ini abah dan ummi mengajar erti kesabaran dan kemarahan.(ni kata-kata [aling mencuit hati ummi..sebab umi suka marah2 dia..tanpa usul pereksa..)
Abah ummi tolong maafkan alia.


yang benar .
alia


Hari Jadi abah


umi ngen abah termenung lps baca..surat ..tu..macam tak caya..idea..seorang budak kecik...
boleh tulis gituh2..huhuhuhuhu
luahan hati nya..kan kan

terima kasihh

buat puteriku...

semoga kamu di kurniakan akal yg bijak..dan menjadi seorang anak yg cerdik dan solehah amin..





6 ulasan:

indahhouse berkata...

salam umiliya,
terharunya saya baca. takpe, umi, jgn sedey2..Hubby tgah demam ya. moga cepat sembuh. kalu wat kek pun,org demam kurang selera makan. nanti dah sembuh, bole masak macam2,kan? :)

nza berkata...

Selamat Hari Lahir utk abah liya...semoga kebahagiaan menjadi milik kalian selamanya..
Sweetnya kad yg liya buat utk abahnya tu.....

♥Leily|Ummi Alya Husna♥ berkata...

selamat hari lahir jugak utk. abah Alya.. :)
semoga panjang umo, murah rezeki, dipermudahkan perjalanan olehnya.., Amin!!!

Umiliya6677 berkata...

indahhouse~~terima kasih indah...salam gak untuk indah kerana sudi singgah dan comen blog umi ya

Umiliya6677 berkata...

kak nza~~ terima kasih kak nza..insyallah

Umiliya6677 berkata...

ummi alya~~terima kasih sudi singgah dan coment blog umi ya

Kami di ijabkabulkan~~

......

.....

Daisypath - Personal picture

Daisypath Anniversary tickers

Puteri ku sayang

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... Doa setiap bingkisan ku. .panjangkanlah umur dan berikanlah kesihatan dan murahkanlah rezeki pada ibu ku..jadikan suami ku suami soleh anakku anak solehah..amin...pintaku selalu pada Mu Ya Allah...