Cinta allah

"Ya Allah..... Tunjukkan kepada kami yang benar dan jadikan pilihan kami
mengikuti yang benar itu.Dan juga tunjukkan kepada kami yang tidak benar
dan permudahkan kami meninggalkannya." Amin.

Khamis, Mac 04, 2010

Percaya tak,topup cuma RM10 je...tp blh guna smpai sebulan?

Org kata pkai line lg save dr prepaid..
tp korg msti trperanjat dgn ape yg bakal sy ceritakan ni.. top-pup RM 10 tp blh tahan smpai 1 bulan tak kira la kalau korg brgayut brapa lama skalipun, hantar brape juta sms skalipun.. Mungkin rezeki sy aritu, sy pegi la jumpa kwn lama, dia ajr camne nk crossing account, coz dia keje kt bhgn System Development Telecom. kdg2 sy tlg jgk kwn2 trdekat topup, tp amik untung sket je la..
Ok, secara simplenya sy terangkan kat korg, tp INGAT JGN BUAT LBIH DR 3 KALI untuk 1 nombor, coz system akan auto detect & batalkan no korg.. Timing nya, korg blh topup pertengahan ujung bulan between 25 hb keatas dlm pkul 3am keats. coz dlm tempoh ni, system akan di selenggara, so ada loopholes. kene try&error..
1) beli topup RM 10... gesek & ready. 2) korg type < ** REC 10 > , then send to 09901 3) tgu reply, kat skrin akn kuar satu serial number 6 digit, korg salin tau. 4) pastu korg type < ** REC 10> <123456> msuk kan 6 digit td, send 09902 5) pastu diorag akn reply "insert ur topup num", so korg type 14 digit topup number yg korg beli cntohnya; <01234567891023> send to 09903 6) tak lama pastu diorg akn reply; "ingat ni company nenek kamu yg punya? msuk toilet pun skrg kene byr 30sen, ni kamu nk topup 10inggit nk pkai seumur idup plak!! bnyk cantik!!"
hah.. tu laa, sy pun tak sngka dorg akn reply mcm tu.. kecik ati sy..sob...sob..
P/S: jgn mare... =p

Tiada ulasan:

Kami di ijabkabulkan~~

......

.....

Daisypath - Personal picture

Daisypath Anniversary tickers

Puteri ku sayang

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... Doa setiap bingkisan ku. .panjangkanlah umur dan berikanlah kesihatan dan murahkanlah rezeki pada ibu ku..jadikan suami ku suami soleh anakku anak solehah..amin...pintaku selalu pada Mu Ya Allah...