Cinta allah

"Ya Allah..... Tunjukkan kepada kami yang benar dan jadikan pilihan kami
mengikuti yang benar itu.Dan juga tunjukkan kepada kami yang tidak benar
dan permudahkan kami meninggalkannya." Amin.

Rabu, Mac 31, 2010

AS-SALAM


Punca Keamanan


Dialah penyelamat hamba-hambaNya dr bahaya serta rintanagn serta memberi tahniah kepada mereka yg didalam syurga.


Fadhilatnya:




Sesiapa yang menyebut namanya 160 kali,berulang-ulang di tempat orang yang sakitboleh membantu mengurangkan kesakitandan insyaAllah dengan pertolongan Nya dapat menyembuhkan si pesakit.






Doa Mohon DiBeri Kemudahan Dalam Bekerja Dan berfikir

Dengan Nama ALLAH Yang Maha Pemurah Lagi Maha Pengasih,Ya Allah Tidak Ada Yang Mudah<Kecuali Sesuatu Yang Engkau Jadikan Mudah<Engkaulah yg menjadikan yg susah itu mudah.






musibah yg di tanggung mereka


Assalamualaikum....hari ini rabu...tadi pgi abah balik kijer...kul 9 abah cakap nanti2 nak kene ke balai lak..ader komputer balai kene repair...ermm sebab kelmarin dah janji nak gi jengguk pak sedara kat hospital..jadi abah ajak kami ...sekali  gus ...mula2 abah hantar umi..kakak..dan bonda ke giant dulu..sebab umi nak cari barang..lps tu abah terus ke balai bomba..tempat abah kijer ahhh..balai bomba dekat jer ngen giant tu..sebelah jer heheh.
.
.
.
 umi ngen bonda pusing2 dalam tu..beli barang sikit 2 jer...umi lak..beli coklat jer untuk liya..sebab hari tu dah janji...nak cabbury,,ermmm untuk mucuk sorang tu huhuhu.
.
.
 setengah jam gak lepak2 kat luar sementara tunggu abah datang ambik...
.
.
 kul 1 tengah hari alhamdulillah abah dah beres kijer nyer..terus datang ambik dan ke hospital..tenggok pak sedara...abag nyer bonda umi..kene barah usus...atau ketumbuhan...usus ..umi pun tak pasti agi..sebab hari ahad ni baru ..operation..Ya Allah mintak2 selamat semuanya..amin.

buat keluarga sepupu  umi tu..bersabar  ya dalam mengharungi rintangan dan dugaan..
sesuatu yg terjadi pasti ader khikmahnya...yer
sabar dalam mengharungi musibah yg bertalu2 menimpa keluarga beliau...yg jugak adik ipar  umi..
(cik ani) sabar ya.

Selasa, Mac 30, 2010

AL-QUDDIS


YANG SUCI

Ia bebas dr segala kesilapan.kelupaan dan tidak keupayaan atau kurang kesempurnaan.

Fadhilatnya:
Sesiapa yg menyebut NamaNya 100 kali setiap hari insyALLAH akan bebas daripada kebimbangan.

DOA TOLAK BALA

Dengan Nama ALLAH Yang Maha Pemurah Lagi Maha Pengasih Ya Allah,Ya Tuhan ku,hindarkanlah kami dr malapetaka,bala bencana,kekejian dan kemungkaran,sengketa dan beranika.kekejaman dan peperangan,yg tampak atau tersembunyi dalam negara kami khususnya,dan dalam negara muslimin umumnya.



Surat untuk abah


Assalamualaikum...

Salam..semperna hari yg penuh bermakna dalam hidup kami satu family...iatu 30hb 03 2010
hari ulangtahun abah yg ke 42...walaupun tak buat apa2 tak sambut ngen kek ke..apa ke.sebab hari ni alya sekolah ..duk umah jer...tadi adik angkat umi datang umah...saja dtg jalan2...ermm hajat hati nak keluar kt.,,,nak tenggok pak sedara kat hospital jap...tp adik angkat datang...cancel dulu....
raikan tetamu kan lagi wajib...
ermm punya lah lama adik angkat tak datang umah sembang punya sembang dr kul 11 hingga kul 5 ptg baru...dia mintak diri...umi ingat nak buat kek coklat untuk abah...tp...nak kuar cari barang ...terasa malas lah pulak.
.
.
.
jadi kek besday abah tak ader lah cian abah..
tahun2 sebelum ni..ader gak kek...td pagi umi saje2 lambat2 ucap..umi tenggok..abahg bangun jer tido..terkebil2 mata nyer..nak tunggu umi ucapkan.....
.
.
.
umi sesaje suspennnnnnnnnn.suh abah tenggok dalam blog jer..umi dah...tulis awal2 lagi.
.
.
.
kul 8 adik bongsu..mesej ucap happy besday..
.
.
. abah namp-akl happy jer ader jugak org teringgat besday dia...tq adik bungsu ..ku.
.
.
.
 kul 10 selesai...bekpes..umi baru ucap..ermm abah tunggu sesuatu biasa2 umi ader jer bg pezent suspennn
kali ni...tak der...tak sempat agi nak beli..cian abah...nest yer...umi belikan ekkk.
.
.
.
abah  tido jer hari ni..sebab dia demam..semalam ke kt..kene hujan...ermmm kene hujan terus datang selsema...hahhah lps tu...terus demam..kuh kuh kuh
sambut besday....dalam kedaan tak sihat badan..
.
..
.
abah..terima call kul 2 dari mama nyer di kb..umi tau ..mesti mama nak ucap happy besday untuk anak lelaki dia hehehe..
alhamdulillah semoga kami bahagia
.
.
kul 4 ptg aliya balik sekolah umi hidangkan nasi nak makan sama2 ngen liya masak spesial kit hari..ni..masak tomato ayam..dan sambal daging..best makan panas2
.
.
terkedu umi..bila tetiba alya berlari masuk biliknya...dan terus mengambil sekeping kertas..katanya dia tulis kat sekolah..buat kad besdy untuk abahnyer..
ermmm pandailak dia tulis kata-kata tu..umi cakap kat dia umi nak scan nak masuk blog...ermm dia malu..tulisan dia tak cantik..
biarlah nanti liya besatr
leh tenggok apa umi tulis kat blog yer..
erm..dia cakap..liya tulis..waktu..dalam kelas..time tu cikgu suh buat kijer sekolah..liya buat cepat2 sebab nak buat kad untuk abah..nak bg time balik sekolah...
.
.
umi sedeh..sebab tak bg apa2 untuk abah....
.
umi tau..abah tak mintak apa...tadi time umi ucap..abah sgt happy..nampak sgt muka dia ceria..bila umi ucapkan ...kata2 itu..
.
.tak pernah umi lupakan hadiah untuk hari jadi abah..tp tahun ni..umi ;leka..umi tak beli awal2...rasa bersalah jer..padahal..dah lama..duk tunggu.,.tarikh ni..ermm maafkan umi yer abah..tp apapun..
"ku harap kau tahu...ku amat menyintaimu"
.
.
.
.surat alia untuk abah~~~~

...tulis dalam...kertas ucapan hari lahir untuk abah dia~~~








Selamat Hari Jadi 
Abah Ku Sayang
i Love u
abah

Assalamualaikum warahmatullah hiwabarakatuh abah.
Minta maaf selama ini.Alia banyak buat salah.....Abah sudi maafkan alia.alia pun akan sudi maafkan abah.Selama ini alia tidak tahu pun apa makna kesedihan,kekecewaan , kemarahan,kesukaan dan kebaikan.Selama ini abah dan ummi mengajar erti kesabaran dan kemarahan.(ni kata-kata [aling mencuit hati ummi..sebab umi suka marah2 dia..tanpa usul pereksa..)
Abah ummi tolong maafkan alia.


yang benar .
alia


Hari Jadi abah


umi ngen abah termenung lps baca..surat ..tu..macam tak caya..idea..seorang budak kecik...
boleh tulis gituh2..huhuhuhuhu
luahan hati nya..kan kan

terima kasihh

buat puteriku...

semoga kamu di kurniakan akal yg bijak..dan menjadi seorang anak yg cerdik dan solehah amin..





SELAMAT HARI LAHIR~YG KE 42



Assalamualaikum ... ermmm

MENYAMBUT SELAMAT HARI YG BIRTH TO 42 ..




ON
30 ~ ~ 03 ~ ~ 10
.
.
.

BUAT Ang ALYA.. OF HUSBAND TERCINTA KU ..
SEMOGA JODOH PERMANENT MARRIAGE TO END OUR LIFE world and the Hereafter
~ ~ ~


.SEMOGA PANJANG AGE MURAH REZEKI ...
(AND IN THE CHILD PERMUDAHKAN)
THE father and was responsible for ANAK2 AND WIFE ....

SEMOGA can educate U.S. and obey God and obey errand AND
TURN TO MU
Aminnnn

Isnin, Mac 29, 2010

AL-MALIK

Maharaja Teragung

Ialah raja yang paling agung.....diseluruh dunia.

Fadhilatnya:~~ 
Sesiapa yg menyebut NamaNya berulang-ulang insyaAlLAH akan di hormati dgn sebaik-baiknya oleh orang lain.



DOA PENJAGA DIRI

Dengan nama Allah Yang Maha Pemurah Lagi Maha Pengasih.Ya Allah .Aku memohon dari Mu segala kebaikan yang segera datangnya atau yang bakal tiba,Yang aku ketahui atau yang belum dan aku berlindung dengan-Mu dari segala kejahatan yang segera tiba atau yang bakal tiba,yang ku ketahui atau yang tidak ku ketahui.

.
./
AMALAN UNTUK MELEMBUTKAN HATI ANAK

SURAH AL-HASH(PENGUSIRAN)

(AYAT 21-24)

~~ BACA DAN TIUPKA PADA UBUN-UBUN ANAK.
~~DOAKAN SUPAYA ANAK-ANAK LEMBUT

SURAH TOHA(LEMBUTKAN HATI ANAK-ANAK)

SURAH TOHA (AYAT 1-5)

~~Anak sedang tido 
~~Baca dan hembus dengan perlahan-lahan kedalam hidung ,semasa anak menarik nafas dalam lena.
~~Ulang seberapa yang mungkin..

Insyallah

dgn kuasa nya

Ahad, Mac 28, 2010

AR-RAHIM

Yang pengampun -

Terutama kpd mrk yg menggunakan hadiah2 sbg kehendak Tuhan yg maha pengampun di hari kemudian,
Fadhilat : Sesiapa menyebut Nama-Nya 100 kali selepas fajar insyAllah akan menemui ornag-orang yg baik hati.

.


.
.
.

Doa Penjagaan Diri

Dengan nama Allah Yang Maha Pemurah Lagi Maha Pengasih .Ya Allah ,sesungguhnya aku berlindung pada -mu dr kejahatan diriku-dan semua binatang yg Engkau adalah pengendali nya,sesungguhnya Tuhan ku berada di atas jalan yang lurus.




selesaikan yg..penting2 dulu


Assalamualaikum..ermm hari ini ke kt lagi..maklum ahh awal bulan banyak aah ...kijer 2 yg perlu di bereskan..pertama...gi settle..bayaran tmnet dulu...ermm bayar bil letrit,bil air,bil tepon,dan bil internet...
.
.
.
umi tompang lah sekaki sambil2 abah naik tm net..umi merayap masuk kamdar heheheh .leh gak 2 pasang baju nak buat lah cepat2 kit nak bawak ke kl nanti...ermmm
.
.
.
 lps tu beli kain untuk baju dan tudung sekolah alya..nak buat baru ..cian mucuk umi tuh...duk gilir2 baju tu jer ..
.
.
lps siap2 semua gi kat mana ekkk??
mana lagi kalau tak tupperware ermmm
.
.
.
 mcam biasa aahhh..rm 260...untuk turn no 1....raund ke dua lak...alhamdulillah umi dah ader 14 orang dah sekarang ni..moga2 ALLAH permurahkan lagi rezeki umi..dan semoga umi di panjangklan umur unk...menjalan kan tugas sampai ..ke akhirnya..
ermmm
.
.
.
alhamdulillah selesai semua..kul 1...abah ajak makan2 kat atas pasar kedai payang..ermm umi macam biasa aahh order kwea tiou caput bee hun sop..ermm memang kegemaran umi lah tu...kalau sapa nak test sup yg paling best no 18...atas pasar kedai payang..ermmm umi bungkus nasi ayam unttuk liya..nanti kul 4 dia balik sekolah.
.
.
.
 selesai makan..umi nak gi kedai tudung...ermmm..tadi beli kain pasang...lps tu...beli tudung 2..warna hitam dan pink..lps tu beli..satu untuk kak ipar...kelmarin dia mintak umi tolong belikan.
.
.
.
lps tu umi turun bawah lak..abah ajak beli keropok segera...ermmm seronok lak..tenggok brg2 lama tak jalan2 kat atas pasar payang ni....
.
.
.
.
lps selesai semua beli barang2 abah ajak singgah maidin mall jap..beli barang2 dapur...
heheh last2 kene hujan...fuyoo paking kete..jauh lak tu..cian sungguh..
balik terus demam..selsema..heheh
.
.
.


dok kene bayor pun...amber nok try gok ahhh



SAPE2 HOK MASUK DOH TULONG AHH AJOR AMBER HEHE


Salam..Tolong baca ni..1 sen pun tak payah keluar duit.
daripada korang on9 je, hasil pon xde, mesti BOSAN kan???
haaaa, nie die...sambil on9, sambil cari duit..
beri saya masa 5 minit je boleh? mari sertai saya di catcheyes
jom..

Catcheye adalah sebuah syarikat pengiklanan terbaru di Malaysia,
apa yang menariknye anda dibayar untuk setiap iklan yang anda lihat
disini,

ya,mudah saja,klik2 iklan tak sampai seminit dah dapat duit,
malah mereka membayar kita sehingga level 4 secara infiniti..
katakan anda menaja 10 orang di level 1, kemudian mereka menaja 10 orang lagi
sehinggalah 4 level, tahu tak awak akan peroleh RM11 jika
sehari mereka klik untuk 1 iklan, kalau sehari mereka klik 10x anda
peroleh RM11x10=RM110 jika sebulan anda akan peroleh RM110x30=RM3300..
banyak tu .. awak tak nak ke? ayohlah sertai saya..benda ni 100%
percuma..tak perlu modal cuma perkenalkan kepada 10 orang je..benda
free xkan tak boleh ajak..

untuk maklumat awak,keahlian catcheye hampir
mencecah 30,000 orang sekarang.. jangan berlengah lagi..Ini bukan
penipuan..

Cara nak register:
1.klik link yg kt bwh skali...
2.klik join catcheye now
3.isi maklumat diri,IC dan alamat (penting
sebab cek dihantar berdasarkan ini selepas cukup RM50)

4.Isi jawapan:
soalan 1 jawapan A (atas sekali),
soalan 2 jawapan B (yang tengah),
soalan 3 jawapan A (atas sekali).
p/s (jika jawab salah pendaftaran tidak diterima)
5.klik agree and proceed..Ok siap

kemudian apa perlu buat?
1.klik sign in
2.lepas sign in klik
reward panel
3.Awak lihat akaun awak ade RM1 (bonus) dan link awak.
4.Copy link awak dan gantikan link saya ini dengan link awak.
5.postkan
risalah saya ni ni buletin myspace & emailkan kepada kawan2.
6.Lihatlah tak sampai sebulan awak dah ade 10 orang di level 1.
percayalah!sebab
benda ni 100% percuma REZEKI TUHAN YG BG..TP,KITE KNE USAHA JGAK KN??
TGGU APE LG?? J0MLA J0IN.. =)
DAFTAR KAT LAMAN WEB BAWAH NI...
FREE JE...XTIPU
http://www.catcheye.com.my/?r=76

AR RAHMAN

ASMA UL HUSNA

Terjemahan dan fadilatnye

AR RAHMAN
~~Yang dermawan ~~
pemberi rahmat dan kemakmuran kepada makhluknya tanpa perbezaan.

fadhilatnya:Sesiapa yg menyebut NamaNya 100 kali selepas sembahyang fardhu insyallALLAH akan mempunyai ingatan baik,fikiran tegas serba murah hati

DOA MEMOHON KELAHIRAN ANAK LELAKI

dengan nama ALLAH yang maha pemurah lagi maha pengasih ,Ya allah sesungguhnya kau hendak memberi nama anak yg dalam kandungan isteriku ini Muhammad.maka jadikanlah anak lelaki dengan hak nabi Muhammad S>A>W ,pemilik nama yg mulia ini.





Sabtu, Mac 27, 2010

Antara faktor yg menjejaskan kesuburan seseorang wanita ialah:




Umur seseorang meningkat

Umur mpy kaitan rapat dengan kesuburan seseorang dan ia mula menurun bermula pd usia 35 tahun.Dalam usia begini kemungkinan pasangan kurang melakukan hubungan seksual,kurang ovulasi dan kadar keguguran meningkat.

Masalah berat badan'

Seseorang wanita yg memiliki berat badan berlebihan biasanaya mengalami haid yg tidak teratur .keadaan ini boleh menjejaskan kesuburan.

Jangkitan kuman pada saluran peranakan

Jangkitan kuman pada saluran peranakan mybkan ia tersumbat dan menghalang pengambilan teluyr.Jangkitan kuman boleh berlaku di sebabkan oleh aktiviti seksual dan kebersihan diri.
Bagaimana pun anda tidak perlu berputus asa dan menyalahkan pasangan masing2.sebaliknya jalanilah rawatan yg betul dan nilai kembali kekurangan pd diri yg boleh di perbaiki.



Jumaat, Mac 26, 2010

[url=http://www.imagechicken.com][img]http://www.imagechicken.com/uploads/1269609906060218900.jpg[/img][/url]

kutu tuperware lagi keh keh keh

Assalamualaikum Friday ... ... day ni felt ngen ang to umi umi gi kt ... to shop ... tupperware ambik kan starter kit tupperware to turn lice no 3 lak .. alhamdulillah dah done no raund to 3 ... two LOM began agi .. middle godek2 looking for a team member .. 10 .. ermm sapa2 org yg interested leh .. ahh .. ekk caling2 only RM26 a month for 10 months best jer .. ermmm ...
membership can be free Barang2 ... I tuperware comel gitu
.
.
.
.
umi gi kt ngen ang jer lah ... school because liya
back directly to bonda nak umah kak ipar send goods to turn in dianyer .. ermmm .. ni happy sesangat kak ipar ku ..
.
.
.
.
umi duk tenggok2 new catalog .. ermm .. cantik2 nyer capture and captivity kuh kuh kuh lah pulak.
first store in the heart heheeh
.
.


9 cara tingkat kan kesuburan



Suara anak-anak kecil adalah penyeri rumahtangga .tampa suara itu,rumah tangga di rasakan sepi dan ada kekurangan.Lagipun anak adalah penyambung zuriatdan mereka adalah harta yg tidak ada nilainya.


Namun ramai pasangan yg tidak begitu bernasib baik krn gagal mendapatkan anak biarpun pelbagai usaha di lakukan.Menurut salah seorang pakar perbidanan tempatan kira2 20 peratus pasangan yg berkahwin mpy masalah tersebut.seseorang itu di katakan tidak subur apabila kehamilan tidak terjadi slps 12 bulan mencupa tanpa mengambil sebarang ubat atau alat cegah hamil dan mpy kegiatan sek yg normal.


bagaimana pun x berjaya melahirkan anak itu tidak bermakna anda mandul ,sebaliknya is jg mempengaruhi oleh pelbagai faktor lain misalnya corak pemakanan,tahap kesihatan dan hubungan kelamin pd masa yg kurang sesuai.Selain itu setiap pasangan itu perlu sedar bhw masalah itu adalah masalah bersama dan suami tidak patut menunding jari kpd isteri jika gagal hamil.



9

Khamis, Mac 25, 2010

Beautiful Blogger Award





Salam semua ..ermm ini ader lah award pertama umi dapat dr 
kak nza..
..sahabat alama maya umi jugak...maaf yer kak nza baru pandai ni ha..terima award...
tadi godek2 kawan nyer award baru tahu cengitu..jawab nyer heheheh
darat hulu hilir sungguh..umiliya ni ekkk..(takpelah..darat sikit2 jer kuh kuh kuh)


1. Thank & link the person that gave you the award. 


Terima kasih sekali lagi untuk kak nza
 
http://4fn1mn.blogspot.com/

 sudi bg award ni yer...



2. Pass this award onto 15 bloggers you've recently 



Oklh, umi nak bg   award nie padaaaaaa...:
ermm maklum ahh umi tak ramai kawan..cuma yg ramai...blog2 umi suker terjah banyak ahhh..heheh leh kan2 mintak2  kawan2 sudilah terima award ni dengan hati terbuka.insyallah


1.http://resepirahsiaku.blogspot.com/
2.
http://ibuaufi.blogspot.com/

3.http://honeybee-lovely.blogspot.com/
4.http://anissdairy.blogspot.com/
5.http://epoi8787.blogspot.com/
6.http://ustaznoramin.blogspot.com/
7.http://faizalyusup.blogspot.com/
8.http://aqnaim.blogspot.com/
9.ttp://sepet88.blogspot.com
10.http://klinikummi.blogspot.com/
11.http://radinsah.blogspot.com/
12.http://nazreenlove.blogspot.com/
13.http://abahumiliya.blogspot.com/


 

3. Contact said Blogs and let them know they've won the award.
Insyallah umi bg tau yer untuk....kekawan blog umi ni ...



4. State 7 things about yourself.
7 nama yg tersenarai......mintak2 sudi ya


1. Blog yang memaparkan banyak ilmu2 agama dan menjadi tumpuan umiliya dan family setiap kali berblog...jom terjah blog sumber inspirasi umi.


2. Ibu yang mempunyai seorang anak  lelaki yang cute sgt2 ermmmm..sedeyyy setiap kali umi menatap wajah kecil tu..huahuahuahua punya mirip (arwah anak lelaki ku)


3. Seorang awek yang cun...dan punya blog yang cute sgt2...tak caya cuba aaaaah gi tenggok...


4. Seorang ibu yg pandai memasak....dan punya keluarga bahagia


5. Seorang yg kreatif....ermm nak tempah2 perabut dan deco mendeco ..caling2 lah dj epoi kita


6.Seorang Ustaz yg akan merangkap menjadi seorang walid...doa kami semoga isteri ustaz kan selamat melahir kan anak yg soleh dan solehah amin


7. Seorang motivator yg berpengalaman...ermm good luck sapa-sapa ader masalah leh hubungi~~
Freelance Motivator Hubungi: e-mail :greng70@yahoo.com H-Phone :0126540130.
~~maaf yer  Faizal yusup ummi pomot ekk


Alhamdulillah lega...dh selesai sudah. nnti nk tepek award ni lak...

Rabu, Mac 24, 2010

~mommies blogger award~

~ Mommies blogger penghargaan ~
Senaraikan ...apa2 kat bawah tu...


1. Terima kasih dan link orang yang memberi Anda penghargaan ..
posting di atas penghargaan di entri Anda .


2. Daftar tanggal kelahiran anak pertama Anda dan anak-anak berikut .. juga menambahkan nama-nama mereka ..


3. Upload foto Anda dengan anak-anak Anda ..


4. Bagi mereka yang nak menjadi ibu.. letakkan sekali gambar hamil Anda


5. Tujukan penghargaan untuk semua ibu2.. blogger
Biarkan mereka tahu betapa besar nyer..penghargaan menjadi seorang ibu...dan jugak isteri....

(umi dah edit2 ni...sebab tadi..ibu aufi send kut inglish..jadi umi..translate semula..tak tau lah terbeliak kut bila baca ni...bm gagal ...ke ..tak lah)'


ermmm salam ... hari ni .. ermmumi dapat pingat lah satu ... heheheh .. konon2 ahhh
ke hapa ntah ni org panggil .. kui kui ...
nanti adik cakap...darab hilir sungguh akak aku huhuhuhu.
(kut kut lah kalau yer cakap ..keh keh keh..wase2 memang yer cakap aah gitu..huhuhu)
.
.
.
ni sumbangan penghargaan dr adik mucuk,, ku yg bungcu kuh kuh

ibu aufi .. nyer si anak sedara ku yg comel tiut tu ...
semoga ...aufi...selamat operation...31 hb 03 ni yer..semoga...berjalan lancar...insyallah..untuk walid dan ibu aufi..sabar atas ujian..nyer...amin


1. maceh banyak aahh yer untuk ibu aufi~~
http://ibuaufi.blogspot.com/ 
bg award ni pada umi..insyallah doa kalian umi menjadi ummi yg mithali ..aminnn
2. nama puteri sulong ku~~alya nadhirah binti wan Rohaizad:
 besday alya 05~12~2000
jadi hujung tahun ni baru menjangkau 9 tahun.....koh koh koh




3.~ummi dan puteri ku alya nadhirah
4. ok...umi dah siap doh...tandatangan award heheheh

5~~ jem jem....award seterusnyer....untuk ~~~ sahabat2 alam maya ummi...
  • 1~http://4fn1mn.blogspot.com/
  • ( Seorang ibu dan seorang guru yg mempunyai anak2 yg rajin2 dan semua bijak
  •  satu hero dan 4 heroin alhamdulillah)

  • 2~http://jariintanku.blogspot.com/
  • ( Seorang ibu yg begitu teliti.....dan sgt2 kreatif)

  • 3~http://azlinadeco.blogspot.com/
  • ( suami isteri yg bergading bahu....menyediakan perkhikmatan deco-mendeco yang berjaya .sapa2 berminat nak buat tempahan deco jengguklah ya)

  • 4~http://viruspadu.blogspot.com/
  • (Seorang mama muda yang tabah dalam mengharungi  ...kehidupan nyer yg sebelum ni telah kehilangan puteri kesayangan....yg sulong.
  • .alhamdulillah sekarang dah ceria dan bahagia dgn dua puteri baru nyer~~
  • blog yg mula2 umi  menjadi silence reader)

  • 5~http://taman-syurga-abadi.blogspot.com/
  • blog sahabat alam maya .. yg banyak memaparkan ...resepi2 masakam..ermmm masuk je blog Ct..mesti meleleh nyer hehehehe.....
  • bakal cheff hotel 5 bintang..insyallah...

  • 6~http://mamalieyna.blogspot.com/
  • Blog seorang mama yg happy dan ceria...

  • 7~http://lovely-florahouse.blogspot.com/
  • Seorang sahabat ummi dr terengganu jugak..yg suka mengembara mencari pengalaman..alhamdulillah baru selesai mengerjakan umrah ..aminn

  • 8~http://ummihumaira.blogspot.com/
  • Blog muslimah sejati...syukur alhamdulillah semoga ummi di beri ganjaran yg besar oleh Allah atas segala jasa dan ilmu yg di sebarkan amin

  • 9~http://mysweetlife-nurindah.blogspot.com/
  • Salam nur indah~~~ award ni untuk momies ..insyallah semoga nurindah juga bakal menjadi ummi  kepada bakal anak yg akan di anugerahkan oleh Allah ya...

alhamdulillah semoga..sahabat2 ku sudi..menerima award dr umiliya yer....salam ukhwah dan salam..ziarah...

Kami di ijabkabulkan~~

......

.....

Daisypath - Personal picture

Daisypath Anniversary tickers

Puteri ku sayang

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... Doa setiap bingkisan ku. .panjangkanlah umur dan berikanlah kesihatan dan murahkanlah rezeki pada ibu ku..jadikan suami ku suami soleh anakku anak solehah..amin...pintaku selalu pada Mu Ya Allah...