Cinta allah

"Ya Allah..... Tunjukkan kepada kami yang benar dan jadikan pilihan kami
mengikuti yang benar itu.Dan juga tunjukkan kepada kami yang tidak benar
dan permudahkan kami meninggalkannya." Amin.

Sabtu, Januari 23, 2010

buaaaaaaaaaah tangan dr sabah

sunyik je...alya dah tido letih agaknyer 2 hari bercuti ngen sepupunyer kat paka,,,siap gi mandi swimming pool agi kat hotel hehhehe.
.
.
.
abah lak kijer mlm umi....jap2 agi nak sambung kijer ader kit agi nak ortal..langsir....
sekarang masa berblog di diary kesayang dulu kuh kuh
...................
so
dulu berdua ..sekarang dah nak bertiga...ermmm
.
.
.
Suspen je..bunyiknyerr hehehhe
tujukan untuk adikku ..yg baru je mendirikan rumahtangga..alhamdulillah Allah berikan rezeki ..anak..heheheh isteri dia dah mengandung...ermm selamat pulang bahhhh..hehehhe maklum je lah org duk sabahh banyak lah bah bah bah..heheheh 
.
.
pasangan ni duk berjauhan sorang di semenanjung ..sorang lagi duk sabah..yang terbalik nyer...si lelaki oprg ganu tp dukl sabah...dan adik ipar lak.,,,,org sabah duk ,,,kl heheheheh
kan pelik namanyerr..
tak pelik pun..mereka berjumpa....jodoh kat laman ym hehheheeh..chating..dulu2 jem jem jem..masa tu dik ipar...belajar uia..gombak..sekarang ni pun masih belajar last....bulan 4 ni.....bulan 6 insyallah...akan melahirkan anak sulung..heheheh
adik ku lak...kijer rtm kat sabah bah bah ..heheh mereka berjauhan..tp dekat je di hati kan kan ...sekarang ni kan canggih...mms....webcam...semua ader ..cuma hati je...mesti setia....yg pentiong itu aja...
.
.
.
.
 yg paling umi suker...
bila nampak diorang yg ceria..maklum aah lama tak jumpa keh keh khe...
;
;
; satu agi..tak sangka2 setiap kali adik balik mesti ader bawak
buaaaaaaaaaaaaaaaaaaah tangan dr sabah..
heheheh apa yekk...
ermmm cantiknyer set gelang kristal...campur mutiara ungu putih..ermm menarik nyer suker sgt
aliya lak kristal ungu dan gold hehhehe
mestilah kristall cantikkkkkkk nyer fulamak..
hari ni umi dapat set gelang kristal..ngen kerongsang nyer sekali..yg ni,,,,mak mertua adik yg kirim kan...tq makkkk..n apakkk hehehheh
suker nyer hati biler terima hadiah dr seseorang kan kan kan
.
.
.
td lps asar...selesai....zam(rakan kongsi) menjahit tu..datang ambik langsir umi terus gi jengguk adik kat umah ibu...ermm sedih lak bila adik cakap ,,td turun je flight..takder sorang pun sambut huhuhu..biasanyer umi tak pernah tak pi sambut mereka...cian lak...tadi sesibuk sgt...umi duk kejar2 nak siapkan langsir yg org tempah tu..maklum aah umi sekarang duk jadi tukang jahit ken ken ken..
sampai umah bonda...ermm makan durian..hehehhe
alya tak suker durian..td time org makan dia duk nyorok je..sebab alah bau durian tu...ermm peliknyer anak umi tuhh..memang dia anti durian..kalau dalam umah umi bawak balik durian ,,mesti dia nak muntah keh keh keh
tenggok budak kecik tu..suker sgt durian.....yg kat belakang tu adik ipar...emrmm yg depan tu.....adik ku..ermmmm
menjamu selera ngen durian..hehehhe
kat bawh ni lak hasil kerja ummi hari ni satu hari suntuk...start masuk kijer kul 8..berhenti solat zohor mkn..dan masak cincai je...lps tu kul 2.30 ..sampai kul 5...solat asar/
lps tu....zam yg rakan kongsi umi tu datanbg ambik..kain..yg talh siap...
abah tolong umi lipat kan sherr dan langsir tebal..nak je di hantar
hasil kerja umi hari ini...ermmmmmm boleh aaahh..syukurrr
banyak gak yer umi menjahit hari ni........tu satu longgok..yg di jahit semua hari ini hheheheheh
macam lipas kudung..lain kali namo buat last minitu doh menyesal hehhehehe
bimbang kan tak kemaslak jahitan...nanti coustomer complen..cian boss hehehhe
aku jugak susah heheheh

2 ulasan:

nza berkata...

mmg kalu g sabah giler rasanya tgk kristal tu umi...Last year masa g sana kak nza 3x sehari dok ulang kedai kristal smpai penjual dh kenal...Masa kt check in, pegawai airport siap ckp, wow byknya borong kristal...hi, trsengih mcm kerang busuk cz malu...

wah, alya mcm aunty nza la, xsuka mkn durian..ttp aunty suka mkn tempoyak!!!

UMILIYA berkata...

heheh tu lah kak nza hari tu gi ramai..macam mami jarum sorang..yg pak sedara lak..macam bomoh duk borong cincin yg bagai2 permata hijau biru hitam keh keh..ader rezeki nak gi lagi ni duk servey2 tiket murah heheheheh..insyallah

Kami di ijabkabulkan~~

......

.....

Daisypath - Personal picture

Daisypath Anniversary tickers

Puteri ku sayang

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... Doa setiap bingkisan ku. .panjangkanlah umur dan berikanlah kesihatan dan murahkanlah rezeki pada ibu ku..jadikan suami ku suami soleh anakku anak solehah..amin...pintaku selalu pada Mu Ya Allah...