Cinta allah

"Ya Allah..... Tunjukkan kepada kami yang benar dan jadikan pilihan kami
mengikuti yang benar itu.Dan juga tunjukkan kepada kami yang tidak benar
dan permudahkan kami meninggalkannya." Amin.

Ahad, Januari 31, 2010

Kelebihan pada mereka menyangi anak


Keistimewaan yang bakal diperoleh apabila anak-anak anda boleh digelar
kanak-kanak atau kupu-kupu syurga. Barangsiapa yang mengembirakan anak perempuannya, darjatnya seumpama orang yang sentiasa menangis kerana takutkan Allah. Orang yang menangis takutkan Allah diharamkan oleh Allah akan api neraka ke atas tubuhnya.
Ciumlah anakmu kerana pahala setiap ciuman itu dibalas dengan satu darjat syurga. Nisbah di antara dua darjat ialah 500 darjat. Syurga itu ialah
sebuah kampung kesenangan, tiada masuk ke dalamnya melainkan orang yang menyukai kanak-kanak.
Barangsiapa keluar ke pekan Muslim dan membeli barang-barang dan kembali ke rumah dengan buah tangan untuk anak-anaknya, nescaya mendapat rahmat daripada Allah dan tidak diseksa di Akhirat kelak.Muliakan anak-anak dengan mengajar mereka adab dan ilmu agama.
Barangsiapa memuliakan anak-anaknya dalam keadaan jahil dia turut menanggung tiap-tiap dosa yang dilakukan oleh anaknya itu dan barangsiapa membekalkan anaknya itu turut diperolehinya.
Aqrak pernah terlihat Nabi SAW mencium cucu baginda Hassan. Aqrak berkata;
"Anakku sepuluh orang banyaknya, namun tiada seorang pun yang pernah
aku cium." Sabda Nabi SAW; "Orang yang tidak menyayangi tidak pula akan disayangi."
Barangsiapa ke pasar dan membeli sesuatu barang untuk ahli keluarganya dan dia memikulnya ke rumah; pahalanya seperti dia memikul sedekah untuk orang yang sangat berhajat. Hendaklah mendahulukan anak perempuan daripada anak lelaki. Maka barangsiapa menyukakan anak perempuan seolah-olah dia memerdekakan anak Nabi Ismail.
Seorang lelaki bertanya; "Ya Rasulullah, kepada siapakah harus aku berbakti?"
Jawab baginda; "Berbaktilah kepada ibu bapamu."
Kata lelaki itu lagi; "Ibu bapaku sudah tiada lagi."
Sabda Nabi SAW; "Kalau begitu berbaktilah kepada anakmu, ibubapa berhak terhadap dirimu dan anakmu pula berhak ke atas dirimu."

MENGAPA WANITA SANGAT ISTIMEWA



petikan ni di copy paste...ermmmmmmmmmmmmmmmm......
buat peringatan untuk somi2 tercinta...........
http://e-nawanisfan.blogspot.com
 
Petikan nie adlh email
Dari seorang teman
Harap sabar membace yer kawan2!!
Cerita nyer agak panjang.. ^_^
Tarik nafas dalam2 dulu ye!..
Mulakan!!

Mama dan Papa sedang menonton TV,
seraya mama berkata:
"i letih la..dah lewat ni, i nak tido lah"
Mama pun pegi dapur nak tutup tingkap dapur,
Nanti masuk pulak lipas, leceh pulak nanti
Dah tu, ade pulak rice cooker dalam sink
Rendam lepas makan tadi..basuh jap

Susun pinggan kat rak, lap dapur
Terpercik kena sambal masa masak tadi
Check air panas dalam flusk
Takut habis pulak nanti malam anak nak susu
Memang dah kering pun flusk ni
Jerang air la, sementara tunggu air masak
Nampak pulak bekas gula dah kosong salin la gula
Check bubur untuk anak nak hantar ke taska esok
Nasib baik ade lagi...ishh...ishhh!!
Lauk bila ni? semalam, dah beku dah
Basuh la kejap
Pegi yard, masukkan baju kotor dalam mesin basuh
Penat dah ni, besok je la basuh, sidai kain lap je la
Tikkk...bunyi air dah masak.
Salin air dalam flusk.ok settle

Baru teringat tak semayang lagi...
on da way nak g bilik, papa tgk tv lagi
Nampak pulak beg anak untuk hantar ke taska
Check...baju 2 pasang, towel
Towel kecik utk selsema
Calamine lotion untuk sapu ruam, pampers 4 keping
Alamak!!telupa pulak masukkan botol..
Basuh botol jap...ok settle...

Ternampak pulak beg g keje...emm..
Besok nak pakai beg polo coklat lah
Asyik2 pakai beg hitam ni je
Salin jap brg2 ke beg coklat
Check sume 6 poket beg
Takut la tetinggal apa2..leceh pulak
Selalunya barang yang tertinggal
Tu la yang nak pakai nanti
hishhh sempit la pulak beg ni
Hangin je...nak kena beli beg baru ni
Rasenya 25 hb ni Sogo sale nih
Mana flyers tadi ek? ha ni die..
ok, Catit jap kat yellow sticker
Nanti lupa..ok settle...

Tetiba dengar suara papa "u buat apa lagi tu
Tadi kata nak tido.."...."..yelah nak tido la ni..
Nak smayang jap..."
Masuk toilet..buat apa2 yang patut
Cuci muka dulu..2 jenis lak tu.. adoi!!
Gosok gigi...smayang...pakai toner...
Pakai treatment cream
Nak lawa and maintain punya pasal lah ni
Nanti org kata baru anak 1
Dah mcm anak 4 pulak..Huhuhuhu..

Bukak almari.. emmm...
Pakai baju hijau ni lah besok.,gosok kejap..
Check baju papa, baju papa pun kena gosok jugak ni
Kat bilik belakang la, naper komputer ni tak tutup ni
Gelas kopi pun ade lagi, dah bersemut dah..ishhh
G dapur, basuh, sambung gosok baju...
Gantung elok2...kemaskan baju gantung2
Masukkan seluar papa yang dah kotor
Dalam tempat kotor...ok settle..

Dgr suara papa lagi...
"..i dah ngantuk ni.."..dalam pada nak masuk ke bilik
Owh!! pokok aku dah nak mati ni ha..
Lupa dah 3 hari tak siram...ok,siram jap
Check jap pintu ni...sah tak kunci lagi
Grill pun tak tutup, ni kalau tak check ni,
Senang2 je mat indon masuk rompak umah aku
Bukak lampu luar la..

Ni mainan ni sepah2...
Masukkan la dalam bakul mainan budak ni...
Banyaknya...sampai bawah meja makan pun ade
Adoiii!! ok dah...

Ok dah boleh baring...adoi sakitnya pinggang
Cium si comel ni kejap...selimutkan die
La..napa basah ni...emm, tukar la pempers ni...
Tak bagus la brand ni, nanti nak tukar lain la
Nanti g Sogo 25 hb ni beli la skali
Ok sayang tido k
Kalau boleh jangan la bangun tgh malam ni eh
tido sampai pagi k, gud nite, sweet dreams

Aaarghh...sedapnya dapat baring
Mana pulak lotion sapu kurus aku nih...
Ha, ni dia...sambil sapu lotion kurus
Setkan alarm...setkan program kerja
Besok...pg kul 9.30 ade meeting..
Arrhh!!boring,panas pulak lotion nih..dah la
Emm..sedapnya lelapkan mata
Ya Allah...terima kasih untuk rezekiMU hari ini
Mohon keberkatan dari mu Tuhan
Papa pun bangun tutup tv...
"...i dah ngantuk sangat ni...
Nak tido lah...citer pun tak best malam ni
Bola pun takde..."...selang seminit
Dengar suara papa berkeruh
Dah agak dah....

So?....apa yang peliknya..??

Anda tahu kenapa wanita hidup lebih lama?
SEBAB ADE BANYAK KERJA NAK KENA BUAT
Itu yang tak boleh nak mati cepat tu

Tak kira la wanita berkerjaya atau surirumah
Setiap wanita adalah istimewa
Dengan cara mereka sendiri...

Kalau lelaki mengakui kebenaran ini
Hormat dah hargailah mereka
untuk keperibadian & kebolehan mereka Berdikari

HIDUP UNTUK KAUM HAWA!!!

apa kater jom kiter cuba jem jem jem

MAKLUMBALAS YG DIDAPATI DARI PENGGUNA :

SEMINGGU PERTAMA~ Tumit pecah kembali licin,terasa denyutan dipayudara,bertenaga dan cergas(tak lapar),jerawat mengecut,

MINGGU KEDUA~ Payudara lebih bulat dan tegang,wajah kemerahan dan berseri,susuk tubuh lebih kemas dan tidak menggelebar ( bumper pun dah up ckit.. ),

SEBULAN~ Faraj lebih ketat dan rapat,badan mula ringan,bibir tidak pecah, rambut kurang gugur n wajah kelihatan lembap semulajadi (awet muda gituu…)

~Semua wanita berumur dari 20 tahun ke atas boleh mengamalkan pengambilan cocoa collagen ini,maklumbalas berbeza-beza mengikut penerimaan sistem tubuh individu ~

Cocoa Collagen Power Plus adalah produk terbaru berasaskan Kolagen @ Collagen yang paling murah di pasaran yang mampu mengembalikan keremajaan wanita dan membantu menjaga kehebatan wanita luar dan dalam....

Koko Pracampuran... adalah minuman enak yang diadun dari biji kopi Arabica Brasil dan juga serbuk koko bermutu tinggi. Ia diperkayakan lagi dengan Marine Collagen untuk kecantikan dalaman dan juga Ekstrak Lobata serta Kacip Fatimah yang telah lama digunakan secara tradisi untuk kesihatan dalaman wanita. Ia minuman enak lagi berkhasiat..




MENGANDUNGI:-

Marine Collagen
Membantu mengimbangi hormon, mencantikkan kulit, menghaluskan dan menggebukan kulit.

Kacip Fatimah
Membantu merapatkan otot-otot rahim, faraj wanita dan memberi kehebatan dalam hubungan suami isteri.

Lobata
Membantu menambahkan tenaga, memontokkan dan menegangkan payu dara serta punggung.

Krimer Bukan Tenusu
Membantu meningkatkan daya kesihatan anda.

Dextrose Monohydrate
Melambatkan proses penuaan.

Oligo Saccharide
Menyahkan toksin dan meningkatkan sistem dalam badan
Kebaikan dan khasiat:
Membantu mengimbangi hormon
Merangsangkan pertumbuhan sel baru/anti kedut
Mencantik,menghalus dan menggebukan kulit
Memontokkan dan menegangkan payudara serta punggung
Melambatkan proses penuaan
Merapatkan vagina dan mengeratkan hubungan suami isteri
Mencantikkan kembali tumit kaki yang pecah
Mencerahkan kulit secara semulajadi
Memberikan tenaga
Membantu mengurangkan keguguran rambut
Melancarkan peredaran darah dalam badan
Mengimbangi berat badan
Meningkatkan daya penghadaman
Pengurangan sengal-sengal dan lenguh-lenguh otot.






Khasiat CCPP bagi anak dara:-
Whole Body bertambah kemas/menarik/reshape
Yang peha besar --> CCPP reshape size peha bertambah menarik
Kulit cerah dari dalamKulit mulus, gebu
Jerawat less
Parut jerawat insyaallah hilang
Jeragat akan mengejut dgn cepat
Tenaga/ tak letih/ tak mengantuk
Celahan pelipat (peha, ketiak, siku) semakin cerah
Tumit pecah2 bertambah licinLess rambut gugur
Naik seri pengantin ...
Body menggeleber lepas kurus ... push up balik
Masalah resdung berkurangan .. leh sebat macam2..
Hormon stabil , kurangkan senggugut
Perjalanan darah lancar
If high water retention .. leh turun kg
Seimbang berat badan
Mengenyangkan
Kencing lawas
Lebam bawah mata less
Muka glowing ..
Hilang lenguh2 sendi
Lancar penghadaman
Merangsang pertumbuhan sel baru/antikedut
Memontokkan dan menegangkan punggung dan payudara
Melambatkan Proses Penuaan

Khasiat CCPP bagi yg dah berkahwin:-
Menjadi SUPER POWER ...
Mengetatkan vaginaYang monopous insyaallah ada pelincir
Yang bermasalah dr segi pelincir insyaallah solve problem
Hubungan suami isteri lebih intim ...(luar biasa .... Pempaham la segan lak)
Yang dah bersalin, pinggul kembali kecik. Kemas .. tulang pinggul rapat. Biasa dh bersalin pinggul akan lebar.
Tambah air susu bg yg menyusu
Bantu mengecutkan rahim
Repair rahim yang bermasalah. (utk cyst, fibroid jgn bergantung pd CCPP. Please dptkan rawatan doktor)
Membantu mudah lekat (mengandung if dh smp rezeki insyaallah)Memperbetulkan kitaran haid yg lebih teratur
Whole Body bertambah kemas/menarik/reshape
Yang peha besar --> CCPP reshape size peha bertambah menarik
Kulit cerah dari dalam
Kulit mulus, gebuJ erawat less
Parut jerawat insyaallah hilang
Less jeragatTenaga/ tak letih/ tak mengantuk
Celahan pelipat (peha, ketiak, siku) semakin cerah
Tumit pecah2 bertambah licin
Less rambut gugur
Body menggeleber lepas kurus ... push up balik
Masalah resdung berkurangan .. leh sebat macam2...
Hormon stabil
Perjalanan darah lancar
If high water retention .. leh turun kg
Seimbang berat badan
Mengenyangkan
Kencing lawas
Lebam bawah mata less
muka glowing ..
Hilang lenguh2 sendi
Lancar penghadaman
Merangsang pertumbuhan sel baru/antikedut
Memontokkan dan menegangkan punggung dan payudara
Melambatkan Proses Penuaan

KELEBIHAN PRODUK AMOOREA



Memperkenalkan Sabun Kecantikan Moor Amoorea, dimiliki oleh GFI yang diperbuat dari formulasi Eropah bersifat terapeutik dan bebas sabun yang telah dibukti secara saintifik untuk membersih, menegang dan melembabkan semua jenis kulit, sesuai untuk keseluruhan tubuh badan.

Diperkayai dengan kombinasi unik Ekstrak Microalgae dan Heilmoor Clay, Amoorea Spa Bar ialah satu revolusi produk yang bertindak sebagai pembersih, perangsang, ejen penegang, pelembap dan penjaga keseimbangan kulit. Dengan sijil penuh dari Kementerian Kesihatan Malaysia dan Singapore Health Sciences Authority, formulasi Halal yang unik ini meresap ke dalam kulit dengan efektif untuk menjalankan proses detoksifikasi penuh dari dalam; membantu mengawal semua jenis masalah kulit dan memberikan wajah yang bersih, muda dan halus.

Aplikasi produk kecantikan yang banyak tidak lagi menjadi praktis di zaman ini. Amoorea Spa Bar adalah penyelesaian penjagaan kulit yang paling berkesan dan hanya produk semua-dalam-satu inilah yang anda perlukan.

Memperkenalkan Sabun Kecantikan Moor Amoorea, dimiliki oleh GFI yang diperbuat dari formulasi Eropah bersifat terapeutik dan bebas sabun yang telah dibukti secara saintifik untuk membersih, menegang dan melembabkan semua jenis kulit, sesuai untuk keseluruhan tubuh badan.

Diperkayai dengan kombinasi unik Ekstrak Microalgae dan Heilmoor Clay, Amoorea Spa Bar ialah satu revolusi produk yang bertindak sebagai pembersih, perangsang, ejen penegang, pelembap dan penjaga keseimbangan kulit. Dengan sijil penuh dari Kementerian Kesihatan Malaysia dan Singapore Health Sciences Authority, formulasi Halal yang unik ini meresap ke dalam kulit dengan efektif untuk menjalankan proses detoksifikasi penuh dari dalam; membantu mengawal semua jenis masalah kulit dan memberikan wajah yang bersih, muda dan halus.

Aplikasi produk kecantikan yang banyak tidak lagi menjadi praktis di zaman ini. Amoorea Spa Bar adalah penyelesaian penjagaan kulit yang paling berkesan dan hanya produk semua-dalam-satu inilah yang anda perlukan.


FUNGSI PRODUK
Mengecilkan liang-liang pori
Mengawal ' blackhead' dan 'whitehead'
Mengawal keseimbangan pH kulit
Mengawal masalah jerawat dan kulit sensitive
Mengurangkan kesan parut pada kulit
Mengurangkan garis-garis halus dan kedutan pada wajah
Mengurangkan pigmentasi dan mengawal masalah jeragat
Membantu mengawal masalah penyakit kulit, eczema , psoriasis , stretcmark , kesan selulit dan sebagainya
Kulit kelihatan satu tona lebih cerah kerana proses 'exfoliation'
Kulit kelihatan kemerah-merahan secara semulajadi dan berseri-seri
Sangat sesuai dan selamat digunakan kepada bayi dan kanak-kanak
Mengurangkan noda-noda hitam dan sel-sel mati pada sekeliling leher , celah ketiak dan 'bikini line'
Bagus untuk mengekalkan keseimbangan minyak pada kulit kepala
Melembut dan menyihatkan rambut

PRODUK MEMANG HEBAT
AMOOREA sesuai untuk semua jenis kulit: Kulit Berminyak , sensetif , kering normal , jerawat , bersisik , berparut dan sebagainya. Malah sangat sesuai untuk kulit bayi terutamanya yang mempunyai masalah enzema.


AMOOREA juga berkesan untuk menghilangkan kehitaman dicelah peha dan ketiak. Kelemumur dan rambut gugur pasti dapat diatasi. Ini adalah kerana Amoorea ini bertindak menyahtoksik , membersih , mengawal pH , mencerah secara semulajadi , menghalus dan mengurangkan parut. Kulit anda akan kelihatan berseri-seri selepas mengamalkannya.

http://puterimanja.blogspot.com/

1 set = 3 kotak (30 sachet, stok sebulan)

Trial pack = 1 kotak (10 sachet)

Harga : RM 59.90

NOW!!!! HARGA SALE


1 set (3 kotak) = RM50.00 Sahaja

(Harga TERMASUK pos parcel domestik)
 
KEMBALIKAN KEREMAJAAN ANDA

Produk terbaru dan paling murah di pasaran yang mampu mengembalikan keremajaan wanita dan membantu menjaga kehebatan wanita luar dan dalaman.

Koko Pra campuran adalah minuman enak yang diadun dari biji kopi Arabica Brasil dan juga serbuk koko bermutu tinggi. Ia diperkayakan lagi dengan Marine Collagen untuk kecantikan dalaman dan juga Ekstrak Lobata serta Kacip Fatimah yang telah lama digunakan secara tradisi untuk kesihatan dalaman wanita. Ia minuman enak lagi berkhasiat.

Cocoa Collagen Power Plus mengandungi:

Marine Collagen

Membantu mengimbangi hormon,mencantikkan kulit, menghaluskan dan menggebukan kulit

Kacip Fatimah

Membantu merapatkan otot-otot rahim,faraj wanita dan memberi kehebatan dalam hubungan suami isteri

Lobata

Membantu menambahkan tenaga, memontokkan dan menegangkan payu dara serta punggung

Krimer bukan tenusu

Membantu meningkatkan daya kesihatan anda

Dextrose monohydrate

Melambatkan proses penuaan

Oligo saccharide

Menyahkan toksin dan meningkatkan sistem dalam badan

Kebaikan dan khasiat

1. Membantu mengimbangi hormon
2. Merangsangkan pertumbuhan sel baru/anti kedut
3. Mencantik,menghalus dan menggebukan kulit
4. Memontokkan dan menegangkan payudara serta punggung
5. Melambatkan proses penuaan
6. Merapatkan vagina dan mengeratkan hubungan suami isteri
7. Mencantikkan kembali tumit kaki yang pecah
8. Mencerahkan kulit secara semulajadi
9. Memberikan tenaga
10.Membantu mengurangkan keguguran rambut
11.Melancarkan peredaran darah dalam badan
12.Mengimbangi berat badan
13.Meningkatkan daya penghadaman
14.Pengurangan sengal-sengal dan lenguh-lenguh otot


Info : CCPP best consume 1 sachet before u have ur breakfast every morning.. but for those yg ada darah tinggi makan dulu sket then baru minum kayy..lastly...minum air masak byk2.. thanksss..

Cerita Benar

Saya baru sahaja mengambil Cocoa Collagen Power Plus 3 bulan bersamaan dengan 3set.. tapi lihatla hasilnya..sangat ketara...

1.kulit muka menjadi glowing mowing gituuu..
2.dada tu pn 'ter'push up
3.tumit kaki lembut dan licin..tiada lagi kasar2..
4.parut jerawat makin sekata dan menghilang..(dulu kalo pakai bedak part parut jerawat mesti obvious nampak..sekarang tak lagi...)
5.body pn makin cantik shapenya..

ANDA BILA LAGI?? RASAILAH PERUBAHANNYA!!!!

Semua wanita berumur dari 20 tahun ke atas boleh mengamalkan pengambilan cocoa collagen ini.


Khasiat CCPP bagi yg dah berkahwin:-

1. Menjadi SUPER POWER ...

2.Mengetatkan vagina

3.Yang monopous insyaallah ada pelincir

4.Yang bermasalah dr segi pelincir insyaallah solve problem

5.Hubungan suami isteri lebih intim ...(luar biasa .... Pempaham la segan lak)

6.Yang dah bersalin, pinggul kembali kecik. Kemas .. tulang pinggul rapat. Biasa dh bersalin pinggul akan lebar.

7.Tambah air susu bg yg menyusu

8.Bantu mengecutkan rahim

9.Repair rahim yang bermasalah. (utk cyst, fibroid jgn bergantung pd CCPP. Please dptkan rawatan doktor)

10.Membantu mudah lekat (mengandung if dh smp rezeki insyaallah)

11.Memperbetulkan kitaran haid yg lebih teratur

12.Whole Body bertambah kemas/menarik/reshape

13.Yang peha besar --> CCPP reshape size peha bertambah menarik

14.Kulit cerah dari dalam

15.Kulit mulus, gebu

16.Jerawat less

17.Parut jerawat insyaallah hilang

18.Less jeragat

19.Tenaga/ tak letih/ tak mengantuk

20.Celahan pelipat (peha, ketiak, siku) semakin cerah

21.Tumit pecah2 bertambah licin

22.Less rambut gugur

23.Body menggeleber lepas kurus ... push up balik

24.Masalah resdung berkurangan .. leh sebat macam2...

25.Hormon stabil

26.Perjalanan darah lancar

27.If high water retention .. leh turun kg

28.Seimbang berat badan

29.Mengenyangkan

30.Kencing lawas

31.Lebam bawah mata less

32.muka glowing ..

33.Hilang lenguh2 sendi

34.Lancar penghadaman

35.Merangsang pertumbuhan sel baru/antikedut

36.Memontokkan dan menegangkan punggung dan payudara

37.Melambatkan Proses Penuaan
 

syukur padamu...

Salam hari ahad......
pagi ni umi bersiap.....abah nak gi kijer alya..lak duk sok sek...nangis..dr semalam dukl bodek abah nak ponteng hari ini,nak...hantar pak sedara dia kat airport....dah dia tau umi dia duk bersiap nak ke airport...ermmm...pagi 2 lagi dia duk tunggu van nak bg tau dia nak ikut umi....ermmm takpelah kalau sempat umi hantar nanti balik dr airport mungkin lambat kit alya ke sekolah flight kul 10 pg kul 8.30 jap2 agi umi nak turun aaahh...
 
pagi tadi bangun seawal pagi....heheheh kul  5.30 pg...ermm potong baju anak sedara ..ermm lupa jahit kelmarin....jap2 agi kul 6.30 ..dia akan singgah umah keh keh khe.

.umi apa lagi macam lipas kudung potong terus jahit...jem jem..jem...kul 6 solat subuh semetara umi solat abah tolong jahit tepi....lps siap solat umi..terus jahit....alhamdulillah anak sedara sampai kul 6.30 pagi...baju dia dah siap...dan boleh di pakai terus siap gosok..cuma lom basuh2..takpe bekas tanda takder umi...buat line2 ngen kapur putih je...syukur./.... 
;
;
;
;

 .....................ok doakan umi selamat ya...dah nak turun ni....ermm nanti2 umi citer lagi ya..kalau di panjang kan umur.. 

 
sementara tunggu adik sampai umi ngen liya sempat snap gambar2 kat lapangan sultan mahmud terengganu




kul 8.30 turun.....ermmmmm sekarang kul 10 umi dah balik dr airport alya lak tak gi sekolah terus ikut mak sedara umh bonda nak gi main2 ngen adik aufi..tadi umi bawak motor je....gi airport abah kijer siang ...ermmm

.
.
 
adik..bawak bonda sekali

 
  
alya tu duk sebuk2 je dia

 
konon2lah tu...dah lah ponteng sekolahhh

 

tercapai gak citer2 liya nak hantar pak sedara dia...ermmmm kalau tak muncung 4 depa hahaha
boleh sanggkut hanger agi tuh

 
Kebetulan Tuan guru haji hadi pun...nak berangkat sama ngen penerbangan adik,,,,ke kl kul 10 nanti...ermm bergambar kenangan bersama Tuan Guru..pimpinan Ulamat ....yg tinggi ilmu agamanyer ..semoga Allah selamat kan perjalanan mereka pergi dan balik

 
 
 
Baby aufi pun adewr gakkk....alya duk sibuk nak gi jaga adik aufi..kat umah bonda dahhh

Selamat jalan pejuang ku..semoga berjaya....

.muka yg somborono.....
tak suker umi..liya buat memek muka camtu ..macam ganas jer..lain kali kalau bergambar takyah buat gitu okkk

.



Sabtu, Januari 30, 2010

Kisah MERTUA berdendam terhadap MENANTU


| at 11:45 AM
Suzana (nama sebenar) dan Razman (nama sebenar) adalah pasangan yang paling bahagia dari sejak zaman sekolah. Mereka sering kelihatan bersama di kantin, di dlm kelas mahupun waktu belajar di luar kelas...

Sesudah tamatnya zaman persekolahan, mereka menyambung pelajaran di sebuah U swasta yg terletak di sekitar Kuala Lumpur... Mereka bagaikan belangkas yang x dapat di pisahkan lagi. Tetapi dalam setiap percintaan mesti ada dugaan nya..
Salmah, seorang ibu yg bengis & terlalu mengongkong keluarganya untuk mengikuti sgala kehendak nya.. Salmah adalah ibu kpd Suzana.



Pada suatu hari, Salmah mendapat tahu bahawa anak tunggalnya keluar dgn seorang lelaki iaitu Razman. Dia mendengar khabar itu drpd jiran2 nya. Salmah pun naik berang dan sgt marah terhadap Razman & mnyimpan dendam terhadap Razman.. Salmah sanggup memberhentikan pengajian anaknya di U itu dengan niat utk memisahkan mereka.
Setelah 3 bulan Suzana berhenti, datanglah Razman dgn rombongan meminangnya ke rumah Suzana. Ibu nya terpaksa akur dgn perhubungan percintaan mereka kerana menyedari bahawa jodoh anaknya itu memang kuat untuk Razman.
Setelah setahun berlalu mereka pun diijab qabul kan ...... Mereka berdua bercadang hendak pergi honeymoon ke Pulau Tioman, tapi malang telah menimpa mereka.
Razman dan Suzana telah mendapat kemalangan semasa dalam perjalanan ke Pulau Tioman. Salmah bertambah marah kerana kemalangan itu menyebabkan muka Suzana mengalami luka yang teruk sehingga kulit mukanya tersiat. Malah meninggalkan kesan yang amat menakutkan!
Sejak kemalangan itu kebencian Salmah terhadap Razman begitu membuak2. Razman berasa kecewa akan sikap Ibu mertuanya, tambahan mengetahui berita tentang wajah isterinya akan menjadi cacat seumur hidup.
Razman cuba utk memperbaiki keadaan. Razman bertemu dengan doktor bagi merawat muka isterinya dengan cara mendermakan kulitnya. Perkara ini Razman telah memohon agar doktor berjanji tidak akan menceritakan kepada isteri dan ibu mertuanya.
Setelah seminggu Suzana membuat pembedahan muka, Salmah begitu gembira melihat perkembangan muka anaknya dan memeluk cium muka anaknya. Namun dendamnya terhadap menantu tidak pernah padam. Doktor tersenyum melihat kegembiraan Suzana dan ibunya.
Salmah bertanya kepada doktor dengan penuh harapan siapakah insan yang sanggup mendermakan kulit untuk pembedahan muka anaknya. Doktor terdiam seketika lalu menjawab...... ‘…penderma tersebut menyuruh saya agar tidak memberitahu akan identitinya kepada puan.’ Salmah agak kecewa dengan jawapan dari doktor tersebut tapi gembira bila melihat perubahan wajah anak kesayangannya. Beliau mencium muka anaknya berkali-kali.
.........................

Sebenarnya Doktor telah menyimpan rahsia Razman yang mana telah mendermakan kulit punggungnya untuk pembedahan muka isteri kesayangannya. Cuba lah kalau rahsia ini terbongkar dan Salmah (ibu mertuanya) tahu yang pipi anaknya di cium berkali-kali itu adalah kulit punggung menantunya yang dibenci. Macamana erkkk reaksi ibu mertua itu?

*HAHAHAHAHA




makan sedappp heheheh

  

 
 doa..murah rezeki..hehehhe


 


 Salam petang ermm sempena adiku yg jauh di mata tapi dekat di hati..balik,.,,ermm bertambah rezeki umi heheh..tiap2 malam di jemput makan keh keh..tengah hari ni...kakak jemput gi umah dia makn nasi yam heheheh sempena adik kat sabah tu..balik...boleh lah tompang sekali jamu2 selera,,,heheh bukan senang nak beramah2 ngen adik wadik ni...kalau tak open house raya hehehehh..harap2 adik beradik buat tahlil atau kenduri.....jadi kekadang org jauh2 ni balik..je lahhhh...ader gak peluang ..makan2 ramai heheheh...
..........
 anak dara umi yg tersenggih posing kat..nasi ayam ermmm..foverite dia lah  tu heheh

.
program malam ni umah adik yg bongsu lak....pasir panjang....jom malam ni kiter terjah ke sana lak yere heheheh
.
.


.
.
apa menunyer?????????
umi pun tak tau agi...ermm sate kot????hehehehe


  
 


petang ni...alya tak balik..dia nak gi airport esok nak hantar..pak sedara dia..dan dan dia dah cakap nak ponteng sebab nak hantar cik na..naik flight..huhuhu..yer yer lah liya tu..nasib baik baru je lepas exam...ermmm

umi lom siap baju sekolah ngen tudung..anak sedara mintak umi buat kan untuk nyer satu pasang agi ermmm
  
hari ini umi nyer malas sesangat.......tenggok meja jahit duk penuh dah ngen kain..leh agi buat pilihan..duk ruang jahit ke...ruang membaca keh keh khe...
umi ....pilih berblog je lah...ermmm

 
masa untuk berblog abah lak...duk tenggok citer yg dah dia donload tu ermmmmm


JANGAN BERSEDIH...

Assalamualaikum....hari ni sabtu....ermm pepagi agi umi dah bangun..kenapa yek mata tokleh tido....kenapa...akhir2 ni mimpi2 pelik,,,aku takut lak ngen mimpi2 itu...
.
.
.
.
.
.
hidup ini terlalu sukar untuk di gambarkan..ader kalanyer suker dan ader kalanyer...duka...bg aku...sejak2 akhir ini...aku hanya berlakon..untuk menceriakan keadaan..aku tak rase pun suker..kecuali..aku berdepan dgn mu Ya Allah,...hanya pada mu...tempat aku mengadu..dan berserah....andai...terjadi sesuatu kepada diriku...aku redha...
.
.
.
kehidupan ku....sebagai seorang isteri...ku lalui seperti biasa..walaupun diluar sana ,,aku menghadapi satu dugaan yg,,,,berat sgt2 aku tanggung...mungkin di luar aku gembira..tp di hati ku...hanya Allah yg tahu,,,,sebolehnyer aku ingin menyendiri tetapi..di sebabkan keadaan tak ..memaksa aku pura2 untuk....membuat sesuatu....walau hati ku..tak mengizinkan....aku kecewa...dalam hidup......
,,,,,
walaupun....aku cuba pemdam..aku cuba sembunyi..tp...ia takkan pulih...
.....................
JANGAN BERSEDIH...
dr doktor badrul amin..telah banyak menginsafkan dan menyedar kan aku.....
tapi..ianyer sementara............jika terleka...syaitan durjana kan hampiri..menghasut aku....
aku mahu melupakan....semua..itu.........
Ya ALLAH bantulah aku..untuk menempuhinyer...tunjuklah aku jalan penyelesaiaannyer.....
amin...............
jangan kau jadi kan aku dalam kerugian.....
amin

Jumaat, Januari 29, 2010

hari yg ceria

 
gambar2 umi yg gelap gitu....tenggok sunshine kat belakang tu...comel kan kan kan
 
 alya duk nunjuk kek coklat yg jiran bagi..ermm sedappp..btoi ..thank youuu
Salam...Hari ini ader lah kenangan,,,ermm pagi tadi sebelum gi pasar...umi ngen abah dan alya ke tepi2 pantai ermmm..nak jalan2 konon...2 nak hilang lemak2 yg berlebihan..nak kata jogging tak jugok keh keh keh
 Pagi2 abang ipar ..yg baru balik dr paka semalam..dah duk ngail ikan heheh
 
hheheheeh
 
memang abang ipar umi sorang ni..hoby dia mengail hehehe
 

  
excited nyer liya heheheh
 

 

abah duk kejar ketam..ermmm happy lak hari ni heheh
 

tenggok cian anak ketam jadio mangsa heheheh...

  
hari ni..umi tiga beranak je...yg lain2 tak dapat datang..sebab adik yg bawak bebudak hari tu kene gi....gotong royong...
 

  
 
lps jogging gi pasar pagi...

 
inilak suasana pada waktu..petang ramai org kat pantai ni..kebetulan ptg2 ader bukak pasar malam ermmm bestt
 

 
tekejap je gi....abah kijer malam...tak sempat jalan2 pun... 
 

Kami di ijabkabulkan~~

......

.....

Daisypath - Personal picture

Daisypath Anniversary tickers

Puteri ku sayang

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... Doa setiap bingkisan ku. .panjangkanlah umur dan berikanlah kesihatan dan murahkanlah rezeki pada ibu ku..jadikan suami ku suami soleh anakku anak solehah..amin...pintaku selalu pada Mu Ya Allah...