Cinta allah

"Ya Allah..... Tunjukkan kepada kami yang benar dan jadikan pilihan kami
mengikuti yang benar itu.Dan juga tunjukkan kepada kami yang tidak benar
dan permudahkan kami meninggalkannya." Amin.

Ahad, Disember 13, 2009

diary ummi~~~ ahad

pepagi lagi...umi bangun...lps solat terus lipat baju yg dah menimbun..huhuhu bilik alya lom smpat agi nak kemas...tinggal 3 minggu lagi alya nak masuk sekolah balik..cian alya....barang 2sekolah lom beli lagi...ermmmm.pagi abah balik kijer beli nsi lemak...untuk alya..umi ngen abah..lak nasi dagang sedapppp
sehingga menjilat jari keh keh ..kul 9 pg abah hantar lya ngaji kat sekolah dia...
kul 11,,,umi lak kuar ngen abah gi tenggok almari ,,bilik alya dan almari untuk buku dia huhuhu..hajat hati nak je suh adik yg buat...tp memandangkan...tempahan yg dia terima melambat jhuhuhu umi pi beli je.,..yg murah2 untukl alya...
sebelum ni umi berkenan sgt ngen hasil kerja adik...ermmmm
set bilik tido ngen almari baju...yg dia buat kat umah abg tu huhuhu

berkenan gak....almari ni...kalau taruk buku2 alya yekk
 



tirai kayu......comel kan kan kan 
 SEmua comel2 tapiiiiiiiiiiiiiii..umah takder tempatttt ....huhuhu




ermmmm cute kan kan kan.... 
 

fuyooo cantikkkk
duk asyik2 memilih tiba2 terdengar dentuman kuat sangat..berlari kuar...dr kedai tu..lps tu...terkejut ader kete...di langar lori....kete tu ...berhenti nak masuk line kanan...ader sebuah lori langgar dr belakang huhuhu errmm syukur anak ngen isteri....yg drive kereta tu takder apa2..
 
van putih yang langgar kereta wira kat depan tu.....lelaki yg pakai baju belang tu....pemandu van...dahi dia luka...banyak kuar darah cian lak..syukur l;ah..semua selamat...setiap yg berlakui ader khikmah nyer....syukur tuan dua2 kereta tak apa2...selamat
 
ermmmm targis gak kan kan
 
ermmmmmm...kereta dah nak kene tarikk

joint ekk

Tak lama lagi TiniHani( http://hani-love-sewing.blogspot.com/) nak lancarkan produk terbaru dari kedai nya. Customized Felt Tshirt. Berwarna-warni, anda boleh pilih design untuk dihasilkan diatas tshirt anda. Sebelum pembukaan secara rasmi. TiniHani nak buat giveaway sebagai cara promosi awal.

Bukan satu tshirt tapi 4 tshirt akan diberi kepada 4 orang yang bertuah (sorang satu lah eh heheh). Tak kisah la untuk saiz apa pon. Kalau dah menang cabutan bertuah tu anda boleh request nak buat design apa.



Syarat-syarat untuk memasuki dan memenangi giveaway ini adalah (senang aje..):

1. Buat satu entry khas di blog anda untuk Customized Felt Tshirt Giveaway. Nyatakan juga design/perkataan yang anda ingin lihat diatas tshirt anda.
2. Tinggalkan komen anda bersama link entry yang telah anda buat berserta email diruangan komen
3. Tarikh tutup penyertaan adalah pada 15 Disember 2009 jam 12.30tengah hari.


contoh komen: TiniHani nak joint.. saya nak word:FAMILY pic:LOVE

Itu aje... Pemenang akan dipilih oleh juri yang dilantik khas nanti.

yaaaaaaaaaaaay.......seandainya diary umiliya tersenarai antara yang bertuah!!!
word pilihan: keluarga bahagia...umiliya...pic pilihan: ummi,abah dn princess alya



sehari di kuala berang


alya kat bilik tasnim..sepupu dia tu lah...bilik tasnim dukl kat penjuru tingkap atas...cute sangat duk kat bilik..tasnim..bila lihat permandangan di bahagian atass...ermmmm..
 tenggok alya ngen tasnim...asyik duk tenggok citer apa tu yek...best duk bilik tasnim...angin sepoi2...
 

kakak ainul....tak sabar nak ajak mak sedara dia makn tengahri...ermmm ibu masak apa ekkk....ermmm best nyer singan ikan aya,,,,ulam2...tenggiri goreng...ngen budu...ermmm besttt..sedap berbaloi..huhuhuhu,time ni...kak ipar ngen abang kebetulan ader kenduri dekat je....kami je anak beranak ngen anak sedara makn huhuhu 


alya buat apa tu ekkk


erm....sibuknyer tuan umah hehehhe
langsir kat dapur lom siap agi ,,,insyallah...minggu depan siap lah ekk

3 sepupu.....alya ..tasnim...ainul
 
Ruang keluarga.....lom taruk agi...rail...sooo minggu depan lah umi datang pasang..memandang kan jam di dinding dah kul 4.30 kami terpaksa lah pulang....wahai ytuan umah...anak2 sedara duk renggek...2 nak ajak je..mak sedara dan paksedara tido umah dia...ermmm insyallah..minggu depan kalau takder aral..umi datang ya...bermalam kat sana...insyallah takleh janji ok...


abah asyik duk ajar kak ipar cara pasang hud....huhuhu lawaknyer kak ipar memang tak reti nak taruk hud tu ....kalaulah umi tak datang pasang alamknyer siang lah...duk melambak hehehehhe..lucunyerrr..ngen anak beranak duk try hehehehe
 tenggok adik hannan buat apa tu ekkkk
 happy nyer alya..baru pandai naik basikal....ermmm happy dia sebab kawasan luas..leh main2..huhuhu umah dia cinonet je,,,kawasan,,,,
 permandangan dr atas,,,ermmm duk kat beranda...best nyerrrr...kuat sangat2 angin,,,mengantuk mata heheh
 
ok daaa...salam semua kami pun dah nak balik....kul 5 ptg kami gerak....jap2 agi kul 8 abg masuk kijer lak...
 
rambutan....masam-manis ermmm beli kat tepi jalan..otw balik...erm hilang ngantukkk


diary~~~ummi



12 hb 12 2009~~~sabtu

sehari di kuala berang.. bangun pagi2..lps solat subuh umi bersiap kemas langsir yg sudah siap jahit nak je hantar ke umah abang kat kuala berang huhuhu...abah balik kijer kul 8.30 pgi..alya lak tengah tunggu comel makn nasi lemak hehehe..

jalan ke kuala berang ermmm sejuk je.....di kelilingi pokok yg menghijau...erm kalau mlm ni abah tak kijer dah pasti abah ajak kiter gi mandi kat sekakyu...umah abang ngen sekayu dekat je,,,,di sebab kan masa dah suntuk,,terpaksa aahh lupa kan hajat nak gi mandi tu huhuhu
 
jem jem jem dah sampai ...
sampai 2 aja...kak ipar kuar tinggal abg je....huhuhuhu barang kat umah lama lom pindah agi...abg baru je duk pasng grill...cantik abg buat sendiri kretif gitu...
hehehe sampai je..abg terus pasang rail..untuk langsir ,,,kua kua kua ingat kan dah pasangg ..kuh kuh kuh..tergendala lah kijer2 nak cepat huhuhu....adoilah  umah lak 2 tingkap...mesti tak sempat nak pasang semua...sampai je terus gosok langsir2 huhuhu ..aku tak berani sgt guna iron...lain selain kat umah...fuyooo....baru je..start gosok....dah melketak kua kua nasib tak kene atas langsir..huhuhu cian abg long nyer papan gosok baru..huhuhu habis...terbakar...
sooooooo...aku tak berani lah nak gosok.,.....abg caklap takpe lah tak gosok pun....nanti dia lurus lah hehehehe...nasib abg sporting..bimbnag gak...takut2 nanti dia cakap....buat kerja tak siap hehehehe..dah lah ambik upah mahal hehehheh...takpe mahal pun.....dah bg diskaun...lebih lakj tu huhuhu.....
aku ngen anak2 abg tolong masuk hud langsir....abg lak tolong pasang rail....sayang aku tolong taruk langsir kat rail..yg dah siap pasang...alya lak ngen adik hannan...tasnin buat2 sibuk...duk main..tanga turun naik2 
 
abang pun tolong gak aku pasangkan hud tu
 abang long yg bijak...pandai anak sedara umi ni...dapat 5A dalam upsr...hari ni umi nak kasi pezent untuk izzat nama nyer..tahniah izzat...hari ni...dia happy sgt sebab tak sabar nak tenggok ayah dia pasang kan langsir untruk bilik dia...yg dia punya...warna hijau tropika...ermmmm sejuk mata memandang huhuhu
yang lucunyer,,,,duk bising ngen anak2 sedara yg langsung tak reti nak masuk hud tuhuhuhu...ingat kan anak je.,,,tak reti..uper2nyer ibu dia lagi lah tak reti..huhuhu..cianlak....aku duk suker je,,,ngen abg..sebab kalau nak harap kak ipar pasang langsir tahun depan pun tak bergerak lah nampak nyer,,,,hehehe alhamdulillah sempat pasang separuh je...kat ruang makan..ruang kleluarga belum agi....ruang tamu baru separuh pasng ...kelima2 bilik semua lom pasang..alamknyer kene mai minggu depan lahhh pulakj...20 hb ni kak ip-ar gi kursus,,,
 

 ermmmm best nyer angin.....time ni..kuat sangat angin masuk kat ruang makn....ermm macam duk tepi pantai....padahal umah kat dalam hutan...abg beli tanah ni kat hutan,,,sebab abg sorang ni jenis dia lain kit..suker berkebun...bela lembu.....rajin2 giler...bonda cakap sejak dr muda abg sorang ni...suker buat kijer....balik je...dr sekolah mesti dia masuk hutan...sampai lah dia dah beranak pinak..ni...dulu umah dia satu2 dalam hutan ni..sekarang siap ader jalan tar...umah dah ader banyak lahhh....dulu2 takut gak..tenggok sebab hutan keliling...
walaupun dia  sibuk tp dia pandai bahagi masa...kalau hari sekolah..pagi dia mengajar kat sekolah teknik..ptg mesti dia masuk kebun...sekarng kebun sawit dah dapat hasil...lumayannn gituh..syukurlah pada Allah..susah dulu..senang kemudian...
  

ni ruang tamu....baru separuh ruang tamu....ni..besar giler umah abg ..heheheh best nyerrr....bilik air anak dia...jer dah besar ruang tamu umah aku kua kua kua....
abang pasang langsir yg nipis ..pun dah nampak ceria..nanti siap pasang yg tebal mesti cantik keh keh keh....semopga abg ngen kak ipar puas hati lah ngen kijer2 aku tu kui kui kui
  
ruang keluraga
langsir lom boleh pasang kat ruang keluarga sebab abg lom pasang rail...ulamak...tergendala kerja2..memasangg huhuhuhu ..nasib baik...lah ..cik abang tak kisah kene datang lagi minggu depan...huhuhu..insyallah mingu depan nak ajak bonda jalan2 gi sekayu...so kene tido sana...ahh sebab umah abg ngen umah aku..jauh gak lah...kat satu jam perjalanan...huhuhu..penat gak..kejar2 kan kan kan




 inilak ruang dapur fuyooo..sesaje je...nak snap...nak je tenggok hasil tangan adik lelaki umi....tenggok hasil dia cermat je...tanya kak ipar taruk apa kat kabinet yg atas sekali..heheh..kak ipar cakap tak taruk apa2 lagi..huhuhu umi sesaje buat lawak...boleh agaknyer taruk toto..bantal hehehehh kabinet besar giler...
sesaje nak pomot sesaper yg berminat untuk tempahan kabinet hubungi ummi heheheh..sebab bengkel hanya katr sebelah umah bonda je..heheh tpo kat ganu aaahhh..kua kua kua..nak tenggok kabinet pertama yg di reka khas untuk dapur ummi yg cinonet ialah heheheh
jem jem jem>>>>gamabr tak der agi heheh lain kali umi taruk ekk
alhamdulillah...heheheh adik cakap pomot ekkk ..boleh je...sesaje nak snap...nanti kan ader rezeki...dapat umah besar macam ni leh lah taruk kat umah lak kan kan kan
 


diary~~~ummi

11 hb 12 2009~~~ jumaat 
 
hari jumaat umi duk umah je...kemas umah simpan barang yg di beli kelmarin kat maidin tu...huhuhuhu ,,,simpan punya simpan...tertenggok kabinet dapur yg kat dinding bahagian belakang habis masuk semut huhuhu ...umi apa lagi punggah semua pingan ermmmm ....adoilah penat giler....sakit habis tulang belakang...
 
 

Kami di ijabkabulkan~~

......

.....

Daisypath - Personal picture

Daisypath Anniversary tickers

Puteri ku sayang

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... Doa setiap bingkisan ku. .panjangkanlah umur dan berikanlah kesihatan dan murahkanlah rezeki pada ibu ku..jadikan suami ku suami soleh anakku anak solehah..amin...pintaku selalu pada Mu Ya Allah...