Cinta allah

"Ya Allah..... Tunjukkan kepada kami yang benar dan jadikan pilihan kami
mengikuti yang benar itu.Dan juga tunjukkan kepada kami yang tidak benar
dan permudahkan kami meninggalkannya." Amin.

Rabu, Disember 09, 2009



 

 

alya journal

 


 
 
 





imbas kembali kenangan mlm besday alya


semaKin manje lah ekkk si comel ni....dah pandai2 nak minum syusu lak ekkk


 
amboi siap2 suh umi salam lak ngen si comel dia...erm time ni nak je gi ambik angin pantai..sesaje abah ajak kuar gi makn kat tepi pantai..malam 2 camni..best jugak...huhuhu..tp umi tokleh duk lama2 sejuk bangat sehhh...angin kuat..siap2 makan terus balik...
 

 



kenangan bersama puteri tercinta...happy besday to u...my princess..semoga panjang umur..jadi lah seorang anak yg berguna dan solehah ya 

 
05 12 2009
 
sempat agi tayang rantai ...yg cik ani bg hehehhe...suker sgt alya time ni...sebab dapat apa yg di impikan huhuhu 
 
teruja sepupu2 duk tenggok alya bukak hadiah hehehhe time ni..riuh rendah dengar sore anak umi ni heheh
 
kenangan bersama abah..umi  dan alya
 



 
 
 


 
 



kenangan 2004

sedeyyy lah...sibukkkk....ermmm..lps solat magrib ermmm cepat2 salam ngen abe.,,,,,ermmm abg start je kete nak gi kijer umi pun,.,,mula lah mengatal tangan.,...heheh satu hari..hari ni tekun je...duk ngadap mesin jahit...sampai mata dah kematu huhuhuhuhu....
ermmm dah habis tongkat ali abah umi sapu hahahah...sebab kenapa????
lengoh..lah keh keh keh

 
 
insyallah hari sabtu ni nak gi  pasang langsir umah abang...kat kuala berang....ermm cuti lagi2 heheh nasib baik boss baik...takpe boss nanti kiter belanja dehhh...dapat upah juta nanti kita makan besar keh keh keh....adik aku apa kurangnyer alhamdulillah minggu ni...dah 2 buah rumah dapat projek...erm semoga murah rezeki nyer..tadi ptg dia ader cakap...satu umah tu dah bg rm 10 ribu...deposit . adik..buat kabinet ....serta perabut...lumayan...hehehe syukurlah semoga di murahkan lagi rezeki untuk adik lelaki ku...
amin

....................... 
 7hb 12 2009...isnin>>>. umi tak kijer duk umah je...time tu ah banyak idea2 datang nak je berblog tp dalam hati dah janji nak jahit je...cuti2 ni tak nak gangu bender2 lain,,,,hehehe tapi kalau abg ajak kuar2 makn angin ke...window shoping ke...heh boleh je.....sebab nak kasi hilang stress heheh
2 hari lps umi dah kemas2 bilik sikit ...terjumpalah...filem lama...dah lama umi cari filemn ni....filem yg dulu2 guna kamera lama..kene cuci..
bistu....abah ajak umi ke kedai cuci gambar ....kedi tu dekat je ngen umah...alya duk umah jap..umi kuar ngen abah....mintak toke kedai tu...buat cepat sikit ..sebab xcited nak tgk....iyalah gambar2 tu dah 5 tahun..boleh guna ke tak..tak tau....ermmm sampai je kat kedai...toke cina tu..cakap gambar tu..mungkin ok,,,tapi warna dia tak jelas lah...erm takpe aahhh ..dia cakap datang ambil ptg ermmmm
balik..umah...duk siap2 apa yg patut...kul 5 ...kedai gambar calll...gambar dah siap tanya nak taruk cd atau tak...ermmm taruk cd tambah lagi rm5 ....gambar cuci 50 sen je,,,ermmm semua jadi....dia cakap...umi ngen liya pun terus kuar nak gi ambik....
tak sabar nyerrrr


 
 





 time ni...baru je balik dr kedai cuci gambar....tenggok dia macam tak percaya....
yg kat gambar tu dia heheh

jem jem jem................sampai je terus bukak sampul....ermmm sedihhh...alhamdulilah semua jadi...ermmm alya tak percaya...gambar2 tu semua nyer dia...
time tu alya baru je lps accident sebulan lps ,,,rambut dia masih pendek,,,masa accident tu...doktor botakkan..sebab nak jahit jahitan kat kepala alya....

alya tak percaya itu rupanyer dia.,..ermmm sedey sgt tenggok gambar2 lama..teringat lak,,,kenangan semasa duk kat quarters bomba kat damansara...ermmm sedyyy

 


 
 
 

 

Time ...ni ummi pakai tongkat agi...tapi tongkat 4 kaki....sebab umi dah boleh jalan2 sikit..erm..ni lah kawasan umah umi...time duk quartes....nasib lah quartes tu adee lif kalau tak mesti susah time tu...
masa umi tinggal umah ni...banyak pokok 2 umi kasi org sebab sayang semua mati huhuhu....
 
ni ....kawasan luar umah...umi ader buat mini garden hehehhe..tu semua kenangan....tempat lepak anak beranak petang2
 
alya ngen kenangan 2 arwah adiknyer
inilah kenangan  sedih bila masuk je bilik arwah mesti bukak almari mainan dia....erm umi tak  duk   lama     ..balik duk kat damansara 6 bulan aja kut..terus abang mintak tukar balik duk ganuu...




alya selalu main...kereta arwah...bila dia naik..mesti dia teringat adik dia huhuhu

 

masa duk quartes abah ,,,selalu naik tolong2 umi masak..sebab time ni..umi tak bverapa sihat agi...ermmm sedey lak teringat kenangan 2 lalu....



 
 kasih nyerabah.sepanjang hayat....huhuhu alya lebih manja ngen abah dia....


Kami di ijabkabulkan~~

......

.....

Daisypath - Personal picture

Daisypath Anniversary tickers

Puteri ku sayang

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... Doa setiap bingkisan ku. .panjangkanlah umur dan berikanlah kesihatan dan murahkanlah rezeki pada ibu ku..jadikan suami ku suami soleh anakku anak solehah..amin...pintaku selalu pada Mu Ya Allah...