Cinta allah

"Ya Allah..... Tunjukkan kepada kami yang benar dan jadikan pilihan kami
mengikuti yang benar itu.Dan juga tunjukkan kepada kami yang tidak benar
dan permudahkan kami meninggalkannya." Amin.

Sabtu, Disember 05, 2009

jem jem jem...acara nak bermula dah


salam....erm...kui kui kui mlm ni jadi gak  sambut besday alya secara kecil2..tadi dia mintak..panggil sepupu dia huhuhu...kelakar lak..dia call sepupu sebaya mintak datang umah toik malam ni..nak sambut besday...adoilah..umi lak tak planing apa 2...nasib lak  bonda nyer....jenis yg faham cucu2nyer....umi belikan mee kuning....bonda yg buat alhamdulillah ....sekuali jugak kah kah..kebetulan lak,,,ader adik angkat nak mai mlm ni....yuhoooo mai jelahhh..rezeki korang hahahha....yg tak syoknyer keropok lekor terlewat nak ordfer....kalau tak best gakk ader keropok lekor...tadi mintak anak sedara belikan...kalau ader nanti2 dia bawak aaahhh....ting ting jam di dinding dah 8 mlm...abag dah onthe way balik kijer...abg terus je mai umah bonda malm ni...kalu balik umah dulu...gerenti lambat nyer cian budak mucuk tu..tak sabar2 nak potong kek dia huhuhu...apa lah lya ni...excited lebih2..macam lah
special sgt kek dia hehehe
tapi kan fikir2 memang budak...semua macam tu..lambat org datang semua bagitau....besday dsia huhuhu

naik malu lak si umi ni heheheh

happy nyer dia...


 
 
alya ngen sepupunyer
 
hadiah dr tok..huhuhu kecik tp berharta kata alya ..nak bg tau berharga....silap berharta heheheh,,,lucu2

 
hadiah dr ima....kesian ima...dah nak balik kat paka...dia sedey..sebab tokleh nak tenggok kakak potong kek malam huhuhuhu..cian lakkk...
 
 
 sambil tunggu makan time....ummi ngen alya duk kt bawah...ni snap2 gambar kat kolam umah bonda...ermmm comel kan,,,adik ummi yg jaga kolam..ni...kolam bawah pokok mata kucingg..
 


 

 
posing maut huhuhu jatuh kang baru tau....petang ni..kalau takder aral nak je ajak liya ke pantai cian dia..boring sgt ...duk saje2..abah kijer..kalau tak leh gak gi jalan2...huhuhu sabar2,,ya liya 

hari yg di tunggu 5hb 12 2009>>genaplah alya 8 tahun


khamis: balik kijer terus ke pasar malam...ermm best nyer nasi kerabu....huhuhu kebetulan abah kijer ,malam tu...aku kene cepat2 aahh ..gi pasar malam dah kul 6 huhuhu 
pasar malam pak tuyu ..dekt je ngen umt ...dan udm..

pasar malam yg paling terdekat kat kampung aku... 
 
dah sampai pun.....alya lak...takder tempat lain.....ermmm
 
amboi2 tak dan 2 dia punyer ....
 
ermmm tau tak apa dia ni???
  
\bestt jering rebussss..muah

 
nasi kerabu  lauk ayam 2nasi minyaklauk ayam 1 
ermmm nasi kerabu lauk ayam.,...rm 2 je...erm campur telur asin....tambah 50 sen hehehhe murah2 lagi sedapp lak...penuh orang kat gerai acik ni... 
 
ermmmm..
 
putu bamboo..my foverite...ermm best sgt2 kuih ni...4 btg rm 1.00
  
wanggii  nyerr
 
ermm best nyer rambutan segar2 kan kan kan
 
.........................
alya lak,,,nak gak habuan dia apa lagikkkk kalau tak ikut karenah dia...cam,ni lah jadiknyerrrrrrrrrrrr
duk belit2 di tiangggggggg
 
 
baru senyummmmmmmm
 
ummi lak....tempat yg umi suka lawati hehhehehe
 
2 helai je....untuk alya
 
pasar malam ni dekat je ngen umt...sebab tu..ramai orang..
biasa2 nyer student aah ramai tertumpu kat pasar malam tu.
 
udm....dulu dikenali kusza...
 
sampai je umah....abah bersiap nak gi kijerrr...alya lak ngen rambutan kesukaannyerrr
 disebabkan mlm ni abah takder umi nak tido awal sikit..alya lak duk sibuk tenggok nenek kebaya,,lps je makan nasi kerabu,,umi pun nak rest lahhh
alya apa lagi...huhuhu nnak start menilik aaahh hasil pembelian dia tadi 
 

............................................
rutin jumaat :4 hb 12 2009
esoknyer umi ajak alya ke pasar pagi ,,kat teluk ketapang.....beli nasi himpit ngen sate ja..pagi...alya lak apa lagi,,,keropok ngen kuih mulut doremon dia aahahahah
 
 umi dah lama berniat nak belikan natasya nyer tudung...huhuhu hari ni ader peluang umi beli je lah...warna kelabu dan hijau lumut
 ermmmm lps raya baru beli keh keh keh
 ini yang alya punya..umi sesaja belikan,,,ingat nak kasi hadiah ...untuk hari jadi nyer jugak..tambah ngen hadia lain heheheh
tapi dia dah tenggok...kua kua kua...tokleh nak..kasi suspennn langsung,,,,
 
ermmmm..balik kijer abah terus mkn...ermmm hari ni..abah planing nak naik atas bumbung nak tampung tap yg bocor....alhamdulillah cuaca hari ni..ok je..
 
selesai je makan pagi...umi start lah...tugasan umi pada hari minggu camni biasa...aaahhh basuh baju kemas umah...ermmm alya lak ..duk mintak ummi ngen abah duk wak kolam ikan dia,,,hehehhehe abah dah janji lama doh nak buat huhuhuhu,
hehehe tetiba terdetik lak,,,,nak buat yg kolam mini..heheheheh alya tolong kumpul kan batu2 kecil heheh umi lak...tolong potong canvas..hehehhe  abah lak tolong buat 2 sibuk kah kah kah
 
tenggok si comel yg ngegada hehehhe
suker ahh tu bebas..dapat main2 kat luar 
 
ermmm 
 
jem jem jem doh siap dohhhhhhhhhhhhhhhhhhhh....... happy sesangat alya masa niii
 


 


 tenggok...si comellll....duk intai2 hehehe..time ni abah tak gi agi beli ikan....
ermmmni dah ader ikan.....pam air dah berfungsi abah cuma beli ikan kecik2 je.... 
comel kan kan kan.....ermmm pokok kecik segera...tu umi cabut je..kat pasu hehehehe
 
alya yg taruk umah kecil batu tu..huhuhu ...
kalau boleh semua dia nak taruk huhuhuhu
 
 balik sembahyang jumaat abah ambik pokok kiambang kat paya belakang perumahan pusu tiga tu,,,,ermm comelnyer2
 
lepas siap kolam umi...terus booommmmmm...abah ngen alya gi beli ikan...nak taruk dalam kolam..hehehheh,kul 1 abah gi sembahyang jumaat..umi masak simple je hari ni...heheheh dalam peti ais.,...daging ngen tulang je banyak,.,,hehehe...apa lagi..
sup tulang
;
;
;
;
goreng daging garam kunyit aja
;
;
;
;
 ulam2
;
;
;
;
;
nyam nyam nyam,
 



simple jerrr
 tapi slupppppppppppppp.....kenyang alhamdulillah.... lps mkn tengah hari..umi rehat2 je..heheheh alya lak,,,tv lah kerja dia....abah dah nak bersiap untuk naik atas bumbung dah..memandangkan cuaca hari ni tak hujan,,,,panas je....boleh aah naik kat atas bumbung tu...kul 5 ptg umi ader tetamu....ermmm adik angkat datang nak tempah baju kurung,,,hehehe diorang nak ambik 25 hb ni..insyallah siap lah kut keh keh

 
tenggok abah kat atas .... macam----\the ninja worriar
 
gayat lahhh...abah cakap udara sejuk sesangat..alya lak.....duk sibuk nak naik...ermm alya ingat awak tuh pompuan hehehhe
 
 

 
anak ummi yg poyo je..ermm 

 
lps abah siap buat kijer.... abah nak ajak kami ke maidin. nak je beli pezen2 untuk mucuk...huhuhu sebab esok abah klijer,,,cian dier
lps sembahyang magrib..abah suh kitaorg siap2 sebab nak gi awal kit....malam kalau lewat letih lak nanti....umi rase penat sgt hari ni...tapi nak wak camna..kalu tak gi cian lak alya....pezen dia lom beli agi ermmm
 
cianlak....ngen budak mucuk tuhh...nagh tunggu2 abah ucap happy besday untuk dia
  
cute2 nyerrr kotak pensil....nak je beli semua.... 
 
aku dah niat nak beli je tudung baru kat alya ,,,,hari jadi dia tahun ..ni..taknak beli mainan2 doh....besorrr dohh
 
tak banyak sgt pilihan,,memandangkan.....lps raya..mesti stop habis....dulu aku berkenan yg colour pink tu..tapi dah habis stokkkkkkkkk ermmm sedey nyerrr
 

ermm senyum2 dr tadi dia duk ikut abah je,,,dia dah tau umi nak beli hadiah dia..kalau duk ikut umi..nanti trak suspen aaahhh hehehe
apa ekk umi beli kan untuk liya ya........umi.............. 
senyum aja dr tadi hehehhe
 

 
 
jom kita gi tenggok kek lak ya...hadiah dah beli..heheh suspennnnnnnn..simple je lah ekk liya
 
ermmmm
 
 

 

ermmm ni je jadi tarikan dia...sebab?????
ader nyer ????
 
 alia 5 hb 12-09
 


 
ermmm happy sangat dia ader patung barbier tu  
 
pagi2 lagi umi dah siap bungkus hadiah alya....
lps je siap kan bekpes untuk abah gi kijer.....
 
Roti....roll salut telur..nyam nyam nyam
abah bawak bekal je,,,tak sempat mkn kelewatan hehehhe

.umi siap2 nak gi umah bonda lah..suh alya mandi hehehe
umi..buat kan bekpes yg simple je hari ni kat abah
 
happy besday my sunshine...semoga panjang umur..murah rezeki..menjadi anak..yg terbaik..dan berguna kpd agama ,ummi dan abah jugak.

 
 
subang lulu-lala..kata alya hehehhe 




Kami di ijabkabulkan~~

......

.....

Daisypath - Personal picture

Daisypath Anniversary tickers

Puteri ku sayang

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... Doa setiap bingkisan ku. .panjangkanlah umur dan berikanlah kesihatan dan murahkanlah rezeki pada ibu ku..jadikan suami ku suami soleh anakku anak solehah..amin...pintaku selalu pada Mu Ya Allah...