Cinta allah

"Ya Allah..... Tunjukkan kepada kami yang benar dan jadikan pilihan kami
mengikuti yang benar itu.Dan juga tunjukkan kepada kami yang tidak benar
dan permudahkan kami meninggalkannya." Amin.

Sabtu, November 28, 2009

hari raya aidil adha,,,,,2009



salam,,,aidil adha pagi raya,,selepas selesai,solat subuh aku siap2 nak gi umah bonda,,tahun ni aku tak tido umah bonda sebab esok nak ke kota bharu,,kene siap2 pakaian dulu sebab nak balik  awal2 ,lps sembahyang raya terus bertolak,,
 
juadah hari raya,,,...lontong,,,ngen tapai bestt
 kuah lontong,,,,yg kak ipar dr johor bg

sate,,mama tok alya bg sikit,,,untuk alya,,tp sayang alya,,tak suker sate,,huhuhu
 tapai tu,,manis sgt,,,besttt gilerr
 gulai dging korban,,yg jiran bagi,,heheheh sedap,,,,,
hari ni,,raya kedua,,,ramai,,lak,,,sedara jemput makan,,,kat umah bonda ader 3 jemputan,,,,tadi gi,,umah pak sedara aja,,,alhamdulillah kenyangggggg
 

 balik kb,,,,tok wan bagi anak kucing baru untuk alya,,happy sgt dia,,,kucing dia yg hari tu,,hilangg
nmanyer,,,comel ,,heheh memang comel warna kelabu,,


khamis..gi beli langsir untuk raya,,,


salam,,hari khamis hari tu,,temankan abang gi hospital,ader appointment ngen doktor kat fisioterapi,,sebelum ni aku jarang ikut abah gi,,kebetulan alya lak cuti sekolah,,saje2 ajak dia ,, kebetulan gaji abah dah dapat apa lagi,,,,,,,,,,,,shopping ahhh,,keh keh keh,,hahaha aku dah planing,,nak jahit langsir,,kul 10 pagi gi umah bonda,,mintak anak sedara ganti jap jaga cc adik tu,sebelum pergi kat hospital alya lak mintak umi ajak sepupu dia ,,mawardah tu..
tu alya ngen mawardah anak sedara ku..


baru je sampai kat hospital tunggu turn,,,alhamdulillah sampai je,,,terus dapat masuk sebab ,,,datang lewat kit takyah tunggu lama2.
 heheheh budak kecik ni,,takut ngen hospital,,,kalau sebut je hospital memang dia anti,,,heheh semasa nak ajak dia jalan2 tak gi tau nak mai hospital,,sebab kalau dia tau,,mesti dia taknak mari,,hehhehe mula2 bg tau dia nak gi giant je hehhe..lps tu sdampai je hospital,,muka dia pucat je.
 nampak je kecik tapi cerdik,,,dalam pastiu tahun 5 dapat no,,3 hehhehe ,,banyak mulut ni...


 eeeeeeeeerm alya duk sibuk tarik umi,,ngen wardah masuk,,,bilik tempat abah fisioterapy tu,,,wardah lak penakut,,terpaksalah umi,,teman kan dia kat luar,,,
hehhe lepas pujuk tu br lah dia nak masuk heheheh'
huhuhu temankan abah ekk liya
 muka takut...hehhehe lucu wardah ni
 tenggok gelagak alya,,,yg menyibuk ngen abah dia
 eerm best lak tenggok abah,,,ringan ekkk tulang belakang heheh

suap makan ekkk,,,adoilah anak ku sorang tuu
 selesai kat hospital,,,kami pun gi,,,kat kamdar jap,,nak beli kain langsir,,,beli untuk sliding je,,,,
 ermm,,first aku tenggok,,,langsir yg ,,,dia buat semple tu,,berkenan lak,,,

 ermm cantiknyer keh keh,,yg mana satu ekk...mulanyer aku nak yg gold,,,,tapi tak banyak pilihan,,,last 2 putih coklat gak,,jd sasaran heheh
time ni,,kamdar buat sale,,,
 yang mana niiiiiiiiiiiiiiii...semua cantik
 hehheehh tenggok mawardah mintak aku beli,,yg ni hehehe pink,,colour
tk sesuai ngen umah aku,,,
 last2,,hehehhe ni gak jadi pilihan aku,,kua kua kua
nanti balik terus jahit
sebab esok nak raya heheh
 hehehhe siap jahit,,huhuhu
 huhuhu



Kami di ijabkabulkan~~

......

.....

Daisypath - Personal picture

Daisypath Anniversary tickers

Puteri ku sayang

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... Doa setiap bingkisan ku. .panjangkanlah umur dan berikanlah kesihatan dan murahkanlah rezeki pada ibu ku..jadikan suami ku suami soleh anakku anak solehah..amin...pintaku selalu pada Mu Ya Allah...