Cinta allah

"Ya Allah..... Tunjukkan kepada kami yang benar dan jadikan pilihan kami
mengikuti yang benar itu.Dan juga tunjukkan kepada kami yang tidak benar
dan permudahkan kami meninggalkannya." Amin.

Selasa, November 10, 2009

azan tahun baru

insyallah nak cuba gak jus mate5,,,,nak kurus kan badan semula,,,nak  dapat baby senang kut,,sebab kegemukan  boleh menyababkan  susah nak mengandung,,,slah satu sebab..dulu lps accident,,,,badan terus naik mendadak,,huhuhu

 isyallah aku nak cuba gak produk ni,,,,,azan baru 2010 nak dapat anak lagi,,nak kurusssssssssssssssssssss
macam dulu huhuhuhuhu


,,,masa mula2 kahwin,,,,Jus Diet Mate 5 merupakan satu revolusi baru di dalam produk diet di mana formula yang ditemui begitu effektif di dalam mengatasi masalah kegemukan.

Jus Diet Mate 5 formula hebat! Mengawal selera makan, menghalang pembentukkan lemak, mengurangkan pengambilan gula, meningkatkan kadar metabolisma dan menukarkan kabohidrat kepada tenaga yang merupakan 5 faktor utama di dalam pengurusan berat badan.
..........
1. Garcinia Cambogia (HCA) 2. Hoodia Gardoni

Hydroxycitric Asid (HCA) yang terdapat daripada buahan Garcinia Cambogia sangat berkesan untuk menghalang pembetukkan lemak disamping bertindak mengaktifkan badan untuk menukar karbohidrat kepada tenaga dan bukannya lemak. Ianya juga begitu berkesan untuk bertindak mengawal selera makan.

 

Kebaikan Garcinia Cambogia:

 
Berkesan mengurangkan berat badan

Menghalang selera makan

Menghalang pembentukan lemak

Mengurang kolesterol

Menambahkan tenaga

HCA dalam garcinia combogia amat berkesan menahan kegemukan selepas memiliki berat badan idaman

Merawat masalah kemurungan, susah tidur, migraine, gastrik, kencing manis, darah tinggi.


 
  Kebaikan Hoodia Gardoni:

 
Mengurangkan selera (tidak ingat makan langsung selama lebih 24 jam!!!)

Berkesan dalam mengurangkan pengambilan kalori

Memberi tenaga tambahan

Semulajadi dan selamat untuk diamalkan




Herba ini dihasilkan daripada pokok Kaktus dari Afrika.



3. Guar Gum 4. L-Carnitine

Merupakan juga ramuan yang diperkaya dengan fiber.



Kebaikan Guar Gum:

 
Memberi rasa kenyang

Bertindak baik bagi mencuci usus

Membuang lemak, glukos dan racun dari usus

Menyihatkan usus

Menyihatkan jantung

Mengatasi masalah stroke


Merupakan satu ramuan yang begitu berkesan dalam pembakaran lemak (fat burner), menambahkan tenaga dan mengekalkan tahap kecergasan badan sepanjang hari. L-Carnitine merupakan ramuan yang sangat mujarab dalam program diet di mana ianya sangat effektif untuk mengurangkan rasa lapar dan letih.

 

Kebaikan L-Carnitine:

 
Menambahkan tenaga dan mengekalkan tahap kecergasan badan sepanjang hari

Ianya ramuan yang bagus bagi melindungi jantung, saraf dengan bertindak sebagai agen antioksida


 
5. Inulin 6. Soy Protein

Satu ramuan yang diperkayakan dengan fiber daripada buah-buahan. Rasa yang manis tetapi tidak diserap kedalam badan.

Kebaikan L-Carnitine:

 
Bagus untuk kencing manis

Memberi tenaga tambahan

Meningkatkan kadar metabolisme badan
 
Soy protein adalah sumber daripada protein lengkap tanpa kolesterol menggantikan protein haiwan.

Kebaikan L-Carnitine:

 
Ramuan tanpa kolesterol

bagus untuk penjagaan jantung

Soy protein melancarkan kitar haid dan kesuburan wanita
............
Kesan buruk bahan kimia dalam amalan diet
 Kesan jangkamasa pendek
Kesan jangkamasa panjang
Gementar dan berdebar, letih, susah tidur, panas badan, pitam, kerap buang air besar, kegemukan mendadak bila berhenti.
Kerosakan pada hati dan buah pinggang.


 
Kebaikan Jus Diet Mate 5

Mudah

Berkesan

Semulajadi

Selamat

Tanpa rasa lapar

Tanpa rasa sakit

Tanpa bersenam

Bertenaga dengan minda yang cergas
 
Menyihatkan jantung

Bagus untuk kencing manis dan darah tinggi

Membantu kesuburan wanita

Bagus untuk saraf dan sendi

Melancarkan usus

Merawat masalah kemurungan, susah tidur

Merawat migrane dan gastrik

Mengatasi masalah stroke mengurangkan kolestrol

kelmarin aku cuti

kelmarin aku cuti,,,,ingat nak menjahit nak je menjahit,,tapi,,,bila dah dapat cuti tu,,aku lak duk fikirrrr pasaal plan aku nak gi beli kain,,,nak buat baju lah huhuhu
ajak abg gi devandas,m,,kebetulan adik aku nak kirim pam air untuk kolam ikan dia,,hehehhe,,,lps tu balik kanggg dia janji nak kasi ikan bawal,,yg dalam kolam dia tu huhuhuhu,,,,,besar heheh tunggu nak wak sweetsour heheh cian ikan,,,eee sayang aku,,
ha tu dioa dua ekor ikan bawall,hehehhe suker nyer aku,,,bila dah dapat wak balik,,huhuhu abg lak,,nampak seram aja,,,apataknyerr,,,,anak2 ikan dia,,dah mula takut,,,,tapi dia dah tanya ngen org ikan bawal ni,,tak agresiff tu lah dia berani nak wak balik,,ikut aku,,suker je,,,huhuhu
comel kan kan
 
eeeeeeeeee tak sabar lak nak buat sweet sour bawal ni kui kui,,gurau je lah,,mintak lah panjang umur dia,,,,,,
ikan kecik2 lain takut tu hahha
 
huhuhu tenggok liya wak per
........................
citer aku gi beli kain lak,,,,puas aku dapat pilih kain,,tapi yg tak syoknyerr jurujual dia tu,,duk cinonet je ikut aku,,,tensionnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn
bistu aku cepat lah,,menganngg betoiiiii
 kain ni aku berkenan tp last aku nak balik baru nampak,,,,,huhuhu aku beli yg ni aje 3 pasang bhehehe
 simple je,,,asal aku suker,,warna gelap22,,sebab aku kan besar,,kalau ambik warna terang lagi lah nampak kebesarannyer huhuhuhu
aku pilih kain,,,lembut ....sesuai lah ngen aku yg bersaiz besar ,,,
puas hatilahhh
 
heheheheh e tak sabar lak nak buat niiii,,insyallah raya haji ni leh pakai kut huhuhu
 
hehhehehe aku simpan bil ni,,nanti nak masuk akaun senang,,,hehehe
 balik umah apa lagi,,mulalah duk tayang2 heheheh kenapa ekk pening lak tenggok kain ni,,mana ekk,,yang kt luar ngen dalam macam, sama je hehehehhe
abg nak mandailah tu hehehhehe
nak tunjuk pandai,,padahal aku saje jer buat2 tak reti hehehehhe
 siap duk tilik2 lagi heheheheh muaaah muaaaaahhh
 boleh ke aku siap ,,,ni,,,,, langsir pun lom habis jahit ,,,,,nafsu nafsi heheheheh
 lps mkn tengah hari aku terus sambung menjahit,,hehehehhe alhamdulillah dah separuh aku jahit huhuhuhu,,best lak cuti,,,,esok nak cuti agi aahhh
wak cepat kit,,nanti leh wak kijer lain lak
 ha nilah bilik tempat aku menjahit sempit je,,,
 test dulu comel tak,,,heheh comel colour dia lembut je kan kan
 cuaca sejukkkkk ,,,mintak abang hampar je lah tikar nak duk memotong atas tile tuuuuu,,,,sejuk sangat seh,,,,,
tikar lama tak guna,,,,naik kulat huhuhuhuhu ,,,tuut terpaksa lah tarukkkk,,anti kulat huhuhuhu
 
huhuhuhuhuhu jap agi aku nak sepah kan lak ruang ni,,nak memotong langsir lagi,,huhuhuhu
 tenggok dua beranak tu,,tenggah gelak kan ummi ekk ,,takpe ader lori ader bas,ader hari ummi balas,,,
tu abah ngah tunjuk gambar ,,abah candit ummi ngah menjahit hehehhehe time tu abah taruk something atas  kepala ummi,,,,,maaf tokleh taruk aah potret tu,,,sebab private hehehe
 oooo suker ekkk
 
eeeeeeee gelagak 2 beranak,,,,,kui kui kui

 
malam abag kijer,,,aku ngen liya je,,kat umah liya tunjuk kertas pekser dia alhamdulillah,,,,result dia ok gaklah,,tapi paper tak wak balik semua lagi dia bagi tau,,,
 elehh liya nak tunjuk aah tu,,,,,dapat markah,,,,banyak ekk,,insyallah umi kasi hadia nanti kalau dapat 1 hingga tiga aja ok....
 mlm ni menu nasi goreng je,,,jemput mkn abah jap agi nak gi kijer huhuhu
 suury nak ambik gambar muka rosyam nor lah abg hehehhehe
best tak nasi goreng ,,best ekkkk
 
budak majuk,,abah tak ingat nak cium dia hari ni hehehhehe
ngada2 liya ni
 budak yg suker memilih,,,,,,nais goreng tak makn nak makn sup,,,,ngen kuah singgan je,,huhuhu eeeeeeeee geram aah liya ni
 time ni liya tolong umi masak ekkk
 hheheheheh makcik lya masak apa tu,,,,
 apron lya time kecik2 heheheh tak muat doh,,,
 suker candit gambar2 dia,,bila candit mesti dia tak buat memek muka,,huhuhu kalau dia sedar mesti,,memek muker dia,,,huhuhu
 gaya aah tuuu
 liya yang simple......jap agi study ok,,,,abah dah nak gi kijer tu
 huhuhu candit je tuu
selamat jalan assalamualaikum,,]



selasa

salam,,hari ni kijer tension ku rini,,,,ingat nak,,daftar nuffnaf tak menjadi gak,,tak retilah,,sesapa ekk leh tolong huhuhu ,,cian aku,,huhu tapi takpe aah mals pening 2 dah,,buat kijer aahh... semalam dah cuti ,,,,,hehehehe boleh je cuti,,,hehehe tau ,,apa yg dapat kawe buat huhuhu..
kelmarin g

selasa

Kami di ijabkabulkan~~

......

.....

Daisypath - Personal picture

Daisypath Anniversary tickers

Puteri ku sayang

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... Doa setiap bingkisan ku. .panjangkanlah umur dan berikanlah kesihatan dan murahkanlah rezeki pada ibu ku..jadikan suami ku suami soleh anakku anak solehah..amin...pintaku selalu pada Mu Ya Allah...