Cinta allah

"Ya Allah..... Tunjukkan kepada kami yang benar dan jadikan pilihan kami
mengikuti yang benar itu.Dan juga tunjukkan kepada kami yang tidak benar
dan permudahkan kami meninggalkannya." Amin.

Rabu, Disember 02, 2009

sabar itu separuh dr iman

salam,,hari ni dah 2 hb,,,alhamdulillah panjang lagi umur kita kan,,kan,,,syukurt banyak2 pada mu ya Tuhan,,kerana memberi kan kelapangan kepada aku,,dalam serba serbi,,,,rintangan,,,syukur,,alhamdulillah...
kelmarin hujan tak henti2,,huhuhu perumahan pusu tiga...kat kawasan aku tinggal tu dah naik air,,pagi2 tadi aku dgr riuh rendah,,,org kat depan umah,,duk tumpang parking kete,,,kat tepi2 jalan,,,huhuhu cian,,mereka,,tp,,,tu semua dugaan,,,  

kereta bersusun,,,,kat tepi jalan,,,ni mangsa2 banjir lah ni,,,

gelap nyer cuaca,,huhuhu
rase nyer malas lak nak gi kijer,.....ermm abah dah pagi2 lagi gi kijer tadi,,,hari ni abah kerja siang,,,
 
time ni...hujan berhenti,,aku ngen alya,,ambik kesempatan,,,nak gi jengguk lah ni,,,sementara nak gi umah bonda,,,,alya duk candit2 gambar dr belakang hehehhe
alhamdulillah tak hujan kalau tak,,,,mandi hujan lah,,umi ngen lya heheheh
 
 
 
erm,,,,,,banjir2
 

ni kat depan umah bonda,,best lah tu alya,,,hari2 mandi hujan,,,hehehheh
lps mandi mesti lapar..huhuhu dulu....pekenalak,,ubi kayu ngen air kopi hua hua hua,,licin heheh
 
ubi kayu....tabur gula kit best nyerr,,time hujan2 lah best makan
 hua hua hua ,,hehehhe lapar lak,,saje2 je,,nk bg lapar kit time hujan2 ni,,keh keh keh
...................................................
semalam aku balik dr kijer,,,lps mandi2 terus kemas2 umah kit,,,,,lps tu terus masuk bilik jahit,,,,aku kesian gak kak ipar mesti tunggu,,aku gi pasang langsir umah dia,,tp dia pun faham aku jahit pun part time je,,,,insyallah,,,cuti sekolah ni,,,siap aaahh,,esok tak jadi gi agi,,,adik aku lak demam.....aku cadang nak gi ngen dia,,,,
semalam abg tolong gak aku,,,,,tanda2 kan langsir tu
 
time kasih .....cayang abang,,,,
 
alalalalla..si comel ni,,pun tolong gak,,tolong wak sibuk,,,
 
habis doh ranting2 hiasan ummi,,,,dia duk gigit,,huhuhu
 
 
 
menimbun agi tohhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh,,insyallah pelan2 ekkk..leh kasi siap heheheh ,,,,sejuk hati yg gelabah 



2 ulasan:

nza berkata...

alamak!!!banjir lagi ke umi. Camne kak nza nk blk kg cam gini...hu.hu.hu...

UMILIYA berkata...

iya kat ganu..banjir sakan lak ni..kat kelantan mesti sama gak...kut...kat umah umi dah pindah randah pun..cian lak..mereka,tadi call kakak kat paka uit banjir gak kat sana...sekarang alya gi..umah abang umi...umah sepupu alya..umah abg dah masuk air paras paha ..ha tu budak tu nak gi main air aah tu....hehehe kak nza call lah selalu bomba tanya...camna keadaan banjir sepanjang perjalanan ok..hehhehe bila kak nza nak balik kampung???

Kami di ijabkabulkan~~

......

.....

Daisypath - Personal picture

Daisypath Anniversary tickers

Puteri ku sayang

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... Doa setiap bingkisan ku. .panjangkanlah umur dan berikanlah kesihatan dan murahkanlah rezeki pada ibu ku..jadikan suami ku suami soleh anakku anak solehah..amin...pintaku selalu pada Mu Ya Allah...