Cinta allah

"Ya Allah..... Tunjukkan kepada kami yang benar dan jadikan pilihan kami
mengikuti yang benar itu.Dan juga tunjukkan kepada kami yang tidak benar
dan permudahkan kami meninggalkannya." Amin.

Isnin, Disember 14, 2009

duk tenggok2 jah

salam..ermm.bilalah nak berasap dapur ekkk...dah hari2 ader je kijer huhuhu....barang nak buat kuih,,,nak mask...berkulat jugak akhir2 nyer cian abah..dah masuk 2 kali beli barang nak buat kuih..huhuhu..hari tuh beli gandum,....umi nak buat je biskut raya ,,,,,keh keh keh....di gigit semut.......jadi kene beli lain lak...cian gandum....ni pasal dadih lak....insyallah umi ader masa mlm ni umi buat ekkkk....cian 2..cian sungguh..ngen buaaaaaaaaaaah hati umi tuh....tunggu2 umi buat kan suprise je ..tp takder2 gak..asyik2 abah ..jom makn kat luar heheheh...atau..umi jom makn kat kedai kuningf...alya lak..abah makan nasi gorengg ...elehhh liya tu....time org order nasi goreng,,,,,dia bukan nyer nak...nak maggi .....atu nasi sup gak huhuhuhuhu..tapi alhamdulillah alya masih ader selera.....ader gak sesetengah budak langsung taknak makan..huhuhu>>>aderr tu dia siap nak.....makn sikit2 sebab????nak diet takut gemuk...kui kui kui perli umi lah tu huhuhuhu..
hari tu..pok wan kasi hadiah besday alya tau tak apa????
jem jem jem
 
 huhuhuhu cian fiqah terlewat nak sambut besday alya...huhuhuhu jadi ayah dia kasi kemuadai aahh pezent liya hehehhe

 

 
kek ...ermmmm kfc yg fikah kasi kat liya heheheh...cayang fiqah muah muah muah

 dapur 
ni kismis untuk alya..dan umi nak buat =biskut kismis......hehhehehe lom jadi2


super power teh tarik.........???kenapa abh tukar yg ni lak ekkk????ooooooooo nak try tapi..keputusan????????tak best kata abng soooooooo lain kali kekal kan yg lama ok..huhuhuhu


barang2 dapur umi......tak terusik pun agi..sejak dr beli hari tuh kuh kuh kuh..masih begitu cuma...dah masuk almari hje heheheh

 
ikan masin ni...konon 2 lah ni..nak je buat nasi goreng ikan masin huhuhuhu...padahal..tiap2 malam duk order je...kat nasio goreng mek siam tu huhuhu..ke aku dah kene....hehehhe takder ahhh sesaje je....tak memadai nak masak kat umah...cuma untuk 3 org masak..lps tu yg membazir je.......lagi banyak....so ambik keputusan makan kat laur aja...cuma sekali-sekala je masak kah kah kah....


bila tenggok aiskrim ni....tetiba lak...berasa lucu............sebab macam alya tak ingat je...umi ader beli kan ais krim untuk dia..padahal ..semalam sepupu datang..kalau dia ingat mesti.....dah di makan nyer huhuhu cian ais krim tersengih kat peti ais....dulu2 abah je duk angkut satu mangkuk....stu kapit roti....sekarang abah tak makan agi ais krim.........sebab????..pantang kan kan kan..sakit orat huhuhuhu

hehehe..........  nak buat roti sosej...hehehhe nak cari resepi lom jumpe2 hehehhe.....


gandum yg tersengih menanti umi buat kan..............apa2 untuk dia hehehehe


heheheh ini lak time memungah barang2 kat kabinet hari tu..huhuhu terserempatl;ah ..ngen periuh tekanan umi ni huhuhu.... kekonon lah nak je masak tulang..keh keh...dah satu kali masak..tulang jadi reput...terlalu lama....sepatutnyer ....45 minit je..masak tulang...ni umi/.....gi taruk 2 jam.....sup tulang...dah jadi..bubur tulang kah kah kah


bila duk bukak lemari..huhuhuhu fulamak.....iadaman suri tak tersentuh agi uper2 nyer umi ya.,..masaknyer lah si umi ni...dah setahun di belinyer kuali suri kat langkawi gitu huhuhu,,
abah cakap umi..selalu bel;i periuk..pingan..tapi...nasi bungkus gak..hehehheh perli2 ...adoilah abah.....kang umi masak..abah lak...duk sesibuk nak jalan2 lps tu cari makan kah kah ...


sesaje....duk snap buah2 yg tak dimakn 2 ni haaa..huhuhu cian lak...tuan umah selalu je...duk tinggl kan umah dia hehehhe...sampai jadi plastik hahahhaha.
.
.
 ni sesaje je..nak nunjuk2 dan nak snap kenangan yg di beli kat nilai...3 negeri smbilanm time balik dr sabah hari tu..flight kita 9 org terlewat...yg lelain dah balik 28hb6 2009..kiter kene balik  29hb 6 2009..keh keh keh soooooooooo..bermalam di....umah sepupu kat sepang...apa lagi sepupui bawak lah kita orang ke nilai ....
jem jem jem
apalagi....shoping lah.,..dalam masa 2 jam je..macam lipas kludung huhuhu..tak sempat nak jamah2 apa2...cuma yg 30 minit duk kat bahagian..yg ku palingggggg suker..huhuhu apa yek....dalam diam2 konon2 nak je bawak balik kut flight...hehehhe keh keh tetiba tak boleh sebab takder safety..kena lah sepupu bawak balik kemudian nyer hehehhe
  
tau berapa harga....murah giler umi pernah tanya kat pesta apa tah,,kat terengganu...dia suh bayar 
rm 190 hehhehe..tau berp harga kat sana..hehehhehe rm 35 kah kah kah...terkejut beruk den kui kui kui
 
ermmmm ......ni lagi cantik kan kan ,,,,umi tanya kat terengganu..dia nak kasi rm 80 hehehhe jam ni kat sana umi leh rm 17...lps tu umi ambik 2 heheheh rm 34 keh keh keh..sebab kenapa harga leh jatuh huhuhu...jam tu ader rosak kit je....hehehhe abah cakap takpe balik leh gam 3 second tu jeejejejejejje.....yg tak cacat rm 35 huhuhuhu...frim cermin tu pun sama gak..ader cacat hehehhehe sikit aja...kalau tak harga dia kasi rm 50 huhuhuhu
 
99 nama allah di buat dr kayu cantikkk hehehe hanya rm 35 hinggit harga standert..huhuhu ok pergilah bercuti ke nilai 3 hehehhehe....insyallah tahun depan nak gi agi keh keh keh

 
huhuhuhu cayo cayo....buah2 gantung tu rm 1.70 hheheheheeh geram2 lah ..semua rase nak beli...di sebab kan abag sellau beringat heheh..umi jgn lupa kita nak naik flight..iya iya iya..umi tau kuh kuh kuh.....teringat lak...kat barang yg dah packing dr sabah tuh huhuhu dah menimbun.,,,,huhuhu umi kecilkan sikit hasrat hati nak je beli bunga2 kering yg murah2 giler hehehhe....
................................................. 
  

heheheh nak menunjuk ahh tu heheh tak lah...just nak kongsi je....barang 2 yg kami ponggah dr sabah bahhhh.....cantik belaka....umi sempaty je beli kan...mutiara..melambak2 huhuhu tak hingat donia....duk shoping kah kah kah
tp yg paling puas hati...huhuhuhu yg kat atas tu.....apa yek....1 set ader 3 beradik ...cewah.....murah2 sesangat ...harga dia rm 45 hingit haje...keh keh..memang berbaloi2...walaupun berat nak bawak.,,,tp berbaloi2..kui kui kui
 
 3 beradik kan kan kan..mak ayah n dik keh keh
 
inilak abah hyer kjoleksi..kalau tak silap umi...nama nyer semboyang yg di buat dr labu ..huhuhu memang cute ...bunyiknyer nyaring aja
dan satu agi........panah.....huhuhuhuhu..ke supit ekkeke

 
heheheheeh tenggok semua dah nak jadi mami jaru,,abah beli kan berapa dozen ekk gendang keychain untuk kekawan dia...umi lak beli kan gelang2 mutiara untuk kekawan...mertua..dan adik2 heheheh
 
sebahagian family aku yg ke sabah ..huhuhu semua nyer 29 org hehheheheh..tu duk tunjuk.....gunung kinabalu tak dapat nak tenggok....dilindungi awan kui kui kui

 

 ni kat pasar filipina hehehehe..umi yg poyo je time ni letih bangat sehh
 
selamat tingga l sabah

Tiada ulasan:

Kami di ijabkabulkan~~

......

.....

Daisypath - Personal picture

Daisypath Anniversary tickers

Puteri ku sayang

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... Doa setiap bingkisan ku. .panjangkanlah umur dan berikanlah kesihatan dan murahkanlah rezeki pada ibu ku..jadikan suami ku suami soleh anakku anak solehah..amin...pintaku selalu pada Mu Ya Allah...