Cinta allah

"Ya Allah..... Tunjukkan kepada kami yang benar dan jadikan pilihan kami
mengikuti yang benar itu.Dan juga tunjukkan kepada kami yang tidak benar
dan permudahkan kami meninggalkannya." Amin.

Isnin, Disember 14, 2009

diary umiliya~~buaaaaaaaaaaaaah hati


salam...ermm kenapa ye tetiba terdetik lak windu pada bauh hati ermmmmm..sbabnyer hari ni umi duk sorang je...kedua2 buah hati umi tak der.....sorang kijer yg sorang lagi kene kidnap huhuhuh
sebab semalam dia kidnap sepupu dia...
alya duk tido umah sepupu nyer..semalam lps balik dr umah bonda....alya duk umah kak ipar...biasalah...kalau dah satu hari duk...mesti melekatnyer..yg sepupu lak mesti taknak kasi balik......alya tokleh tido umah org kalau takder bantal sejuk dia....(bantal bucuk lah kut),,,bistu...wardah terpaksa lah ikut alya balik...semamalm dia dah janji ngen alya...kakak mesti duk umah wardah lak hari ni...heheheh tulah janji budak2..pepagi lagi...dah bangun...umi suh sembahyang subuh,,,terus dua2 mandi...abah belikan nasi lemak je,,,hari ni....lps mkn pagi....abah gi hantar...kamilah..sebab hari ni abah kerje siang...malm ni abah datang ambik...abah kuar kijer kul 8...sooooooooo dalam 8.30 lah baru sampai umah kua kua kua....duk umah bonda dulu...
semalam mawardah dah kakak cyera tido umah   alya....
 
 
tenghgok kelambu baby tu untuk si comel alya...huhuhuyhu...si comel pun..ngegada lah kalau dapat tido dalam kelambu tu huhuhuhu

 
time ni ngah tenggok citer conggkak.....ermmmm setiap kali kuar seram2 mula aahh mereka duk dalam selimut ngen umi2 pun menjerit kah kah kah
  
ini lah kak cyera yg cute mute....huhuhu
 
tenggok tangan duk tekan apa tu..huhuhu tak penat ke cerra.....duk tekan pi tepon tu ekkk...ermm kecik2 dah ader peminat ekkk 

 

Time ni buaaaaaaaaaaaaaaah hati pertama kerje....tu suasana tempat kijer buaaaaaaaaah hati ku ...
macam angkasawan je aaahhh....abe...huhuhu,lps je accident hari tu...abe kene duk bilik kawalan je...sebab...dapat light duty dr doktor tokleh wak kijer berat2...huhuhu so..jadi operator lah heheheh
kenapa pakai bju tebal2 tu abe???
sebab abe tokleh sejuk.....huhuhuhu kanggg bilik kawalan tu.....sejuk giler huhuhu soooo kene pakai tebal2...sebab abe nyer badan tak berapa sihat lagi...bahagian leher yg cedera hari tu...lom sembuh sepenuhnyer...ermmmmmm,cian lak buaaaaaaaaaah hati ku



ni gambar masa buaaaaaaaaah hati bercuti selepas kemalangan


ni gambar baru je...di ambik heheheh bersama buaaaaaaaaaah hati ku

ni nak gi jalan2 cari makan 
 
duk fikir apa tu ekkk?
 



sampai tertido abah fikir ........ermmm,masa ni duk bincang ngen abang nak sambung dapur dulu ke nak pasang oning  dulu hehehehhe................fikir masa depan heheh

ok..........jom kiter gi umah bonder tu jer.....abah dapat cakap hehhehehhe
umi tau dia pun macam umi gak,,,kalau satu hari tak gi jenggukl bonda mesti tak sah....sebab mama n papa dia duk jauhhhhhhhhhhh...bistu....terpaksa aah menumpang kasih ngen ibu mertua heheheh
 masa kecik2 abah duk ngen nenek dia....jadi hubungan ngen mama n papa dia...tak berapa mesra sgt ,sebab abang lebih manja n akrab ngen nenek dia..time mula2 umi kahwin dulu....umi duk umah nenek dia....lps nenenk meninggal baru lah setiap kali balik kampung,,,pi duk umah mama abah..kan kan kan


ni time kuar2 cari makan 
 
tenggok buaaaaaaaaaah hati umi...nak kuar makan malm pun...kene bergaya hehehhehe
 
tenggok susah payah duk....pakai gart lengan dia...huhuhu nak je sama ngen tudung huhuhuhu....umi lah jadi mangsa.....duk ikut....nak satu baju satu warna gart,,,,huhuhu tapi takpe lah..asalkan dia tau....nak tutup aurat kan kan alya ..alhamdulillah

 
Tunggu  order,,jap je,,,,,kedai ni..memang best...ermmm selalu makn kat kedai ni,,,kebetulan malam ni tak ramai org,,,,kalau tak menunggu lama...nasi ayam goreng ermmmm
best ....pun ya..murah pun ya.....
rm4.50 je.....satu pingan...kalau kedai2 lain..rm 5.00..dah lah tak best heheheh

 
alya yg kempunan nak makn maggi je,,,ermmmmm adoilahh memilih sgt..nasi goreng tak mahu ader sayur huhuhuhu...tp abah paksa gak biar dia makn sayur
 
Tenggok muka tak puas hati..nak makan maggi gak...huhuhuhu
 
lapar nyerr nampak nasi goreng ni huhuhuhuhu
 
 

 

model kain...huhuhuhu

Tiada ulasan:

Kami di ijabkabulkan~~

......

.....

Daisypath - Personal picture

Daisypath Anniversary tickers

Puteri ku sayang

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... Doa setiap bingkisan ku. .panjangkanlah umur dan berikanlah kesihatan dan murahkanlah rezeki pada ibu ku..jadikan suami ku suami soleh anakku anak solehah..amin...pintaku selalu pada Mu Ya Allah...