Cinta allah

"Ya Allah..... Tunjukkan kepada kami yang benar dan jadikan pilihan kami
mengikuti yang benar itu.Dan juga tunjukkan kepada kami yang tidak benar
dan permudahkan kami meninggalkannya." Amin.

Ahad, Disember 20, 2009

diary semalam...19hb 12 2009

salam...ermm hari ni ahad...20hb 12 2009...hari ni umi kijer dah 3 hari cuti2 malaysia..layan hubby lah dia cuti gak..banyak nyer program sepanjang 3 hari..tak duk kat umah ....ermmm
kelmarin...pepagi lagi kemas2 umah...kak angkat (merangkap boss baru umi)bulan depan insyallah umi start lah duk kat kedai jahit baru....kak pah...insyallah bermulalh umi sebagai tukang jahit..heheheh sebelum ni..duk jahit kat umah je....ermmmm,
tahun baru....ngen kehidupan baru..insyallah semoga di murahkan rezeki..di permudahkan segala urusan...ummi.
..........................
diary semlam
pepagi agi....abah kuar gi beli bekpes...ermm biasa pagi2 sabtu..nasi dagang..best...ader di jual kat depan umah...ermm
ermmm nasi dagang ganu.....tenggok nasi dagang best.....murah lak tu..rm 1.50 kenyang
....................kul 9 pagi...kak pah hantar kain langsir untuk 1 rumah ermmmm...nak ambik 1 minggu agi...ermm umi cadang nak je....mintak adik tolong jahit sama2 coz....takut tak sempat..sebab insyallah esok nak ke umah abag....nak je gi pasang langsir yg hari tu..lom habis di pasang...erm semalma kak ipar ngen abag datang ambik bonda...pergi umah dia kat kuala berang...erm ummi nyusul kemudian ok..huhuhu
dua plastik...ermmm insyallah semoga allah permudahkan urusan......
,,,,,,,,,,,,,,,,kul 10..pg dah 3 hari ku tunggu2 apa ya???
jem jem jem.
.
.
.
.
.
ermmm perabut heheheh alya nyer...uminyer uang tamu nyer heheh apaya??
alya lak takder umah duk umah bonda ...kebetulan cozen dia ader....dia tido je .,..kat umah bonda....ptg kit umi gi ambik..sebab nak ke marang ader janji ngen adik nak ke umah ustaz..nak ikhtiar....nak mintak air tawar...untuk..permudahkan...nak dapat baby lagi ermm insyallah
.
.
ermmm happy neyrrr ....alya mesti suker...suspennnnnn..dia takder umah..huhuhu
...versetyle je..meja baru umi ni...ermmm bukan nak nunjuk2 tp nak kongsi citer ermmmmm..mutah je tu kui kui kui..sebenarnyer set kerusi kayu tuh takder meja..hari tuh dah beli meja tp tak sesuai..huhuhu..yg ni nampak macam sesuai je keh keh keh
ermmm my foverite colour huhuhuhu ....sangat puas hati syukur2 huhuhu
meja study liya...ermmm nanti mesti semua mainan taruk kat atas ni...ermmm..umi dah cakap...mainan taruk dalam kotak ekkk
.................
kul 1ptg...adik call dah nak bertolak ke marang huhuhuhu....lps je bersiap2..kemas sikit2 mna2 patut..umi pon solat zohor...ermmm gi ambik liya..nak ajak bonda gak jalan2 lps tu....bonda dah abg kidnap nak je ajak gi umah dia heheheh..takpe2 lain kali....umi bertolak kul 2....ontw....adik call ust..nak rehat jap...datang balik lps asar..ermm kebetulan time tu umi...baru je..duk atas jambatan....abag cakap..cepat destinasi seterusnyer...kekekekekek
;
;
;
;
umi nak ke....ttc ....hari tu..tak sempat nak raund...huhuhu sebab nak cepat..heheheh,abah paking kete....umi ngen liya terus masuk ttc,,tempat pameran kraff tu...abah lak ke giant...ader aahh tu..nak je beli apa....barang dapur lom beli agi..takpelahh...awal lagi....
umi raund....kat pameran..puas duk snap gambar2 hasil krafffffffff
tapiiiiiiiiiiiiiiii
fruss nongeng balik je...nak masuk gambar kat pc...ermmm kamera masuk virus kua kua kua....geram nyerr..abah cakap..mlm ni kiter gi agi...ermm terkilan nyer sebab semnalam umi ader snap gambar liya ngah chating batik...huhuhu happy sesangat dia..ermm tp sayang takder kenangan..nasib umi ader belikan untuk dia...buat kat umah.....
.
.
.
ermmm tenggok murah je...set kat atas tu..hanya rm 10 hingit...ermm berbaloi..alya lom...warna kan lagi..nanti umi ader masa umi ajar ekk liya..
http://zila-kasim.blogspot.com/
inilak.....harta2 karunb liya...ermmm cantik kan kan...3 bender untuk rm 10 hingittt.....comel je bila taruk kat peti ais ermmm
duk tilik2 barang kraf yg cute2 kat kekawan..yg jual barang kraf..dan ngah gajar menjahit tudung..ermm umi tak berpeluiang nak belajar sebab..masa suntuk..nak je..ke marang lps tu..huhuhu..sempat gak berkenalan.,..ngen
http://lovely-scarfhouse.blogspot.com/
dua2 kekawan baru umi...ermm selkamat berblog ya...cik zila n tuty..ermm kawan baru umiliya
.....http://zila-kasim.blogspot.com/......
(  http://jahittudung.blogspot.com/)
umi berkenan lak ngen key chain ni...ermmm 3 untuk 5 hinggit..siap leh tulis nama..ermm murah2 yekk...
dalam kul 4..abah ajak ke...bilik pameran sebelah.,..ermm sayang...lak gambar 2 kat pameran sebelah habis...hilang sebab umi guna..kamera...ermmm bila nak masuk pc...kene virus alamatnyer....kejung ahhh...ermm takpe lah....kesian alya..nak tenggok gambar2 dia ngah chting batik,,,ermmm...tengah posing menenun songket cantik2 ermmm sedeyy lakkk
kul 5..sampai ke marang ..terus solat asar kat masjid sekitar ...umah ustaz hasim..yg kita nak tuju tu..ermmm
ramai org....alhamdulillah..umi..sampai kul 5..ermm kul 6.45 turn umi....org2 yg kemudian..tak sempatlah..sebab ustaz dah nak ke masjid..insyallah ....semua doa nak ikhtiar ..akan umi..ngen abah buat ...heheheh
lps selesai berubat....ermm ustaz banyak gak bg petua...ermmm dia siap leh tanya..umi pandai tak..baca arab..n ngaji...al-quran..sebab ayat2 yang dia nak kasi..semua dalam bahasa jawi..hehehhe..sebab memandangkan....privacy sikit..dia tulis..dalam bahasa jawi..mintak kita baca dalam hati..sebab masa tu...ramai gak dalam bilik..time berubat tu kui..kui///hal2 umah tangga..keh keh keh...selesai buat air penawar..kami di minta.....menghafal...3 surah...dr surah 2 dalam kitab suci
1...surah furqan-----ayat 54
2.surah al-imran ---ayat 38bermula...
(robbi hab____hingga----ad-dua..)
3.surah ambiya'---ayat89
cara2 dia hehehe secret ..sebab hal umah tanga..ermm umi ..kene minum air...pokok senduduk..tiap2 hari selama7 hari ermmmm
ermmmm..lps selesai semuanyer..kami pun mintak diri.....ustaz ni ikhlas..je nak bg hadiah berapa pun huhuhu..alha,mdulillah semoga di murahkan rezeki anak kepada kami..lagi huhuhu
.................
lps selesai..berubat....azan pun berkumandang umi...nmgen abah dan liyta terus naik masjid..kebetulan masjid berhampiran umah ustaz...ermmmmm..lps solat abah ajak makan mee sop..kat kedai.....sepupu....area tu..gak..jam dah kul 7.30..tetiba umi..teringat lak kat anak sedara yg kebetulan ngah beljar kat inforana..marang..ermmm,,umi pun call dia mintak dia...datang nak je ajak makn..cian lak anak cedara umi yg handsome tu hehehe
..kebetulan dia ngen kekawan...duk order mkn gak kat area2 tu huhuh..mintak je..dia datang...umi lak bungkus roti canai..untuk kawan2 serumah dia..cian budak2 belajar ni.,..kalau adder lak sedara mara datang..mesti suker sebab ader lah rezeki dia tu huhuhu
berita gumbira...ermmm....dalam duk sembang2 anak sedara bg tau ader kawan dia nak jual laptop...ermmm ,kawan dia tu nak pakai duit nak je.,.beli motor huhuhu...ermmmm acerr punya brand huhuhu...leh gak..lps je...selesai mkn anak sedara call kawan dia nak je ajak umi ke umah sewa dia nak tunjuk...ermmmm jadilah...kut...abah bawak balik nak try2 lah ermm..janji hari ni..ptg lkut nak datang ambik duit...alhamdulillah syukur...ermmmmuntuk besday liya lah kut..umi ngen abah pun leh gak guna kan kan kan..nama je untuk liya....umi gak lebeey...sebab dia duk beriya2..huhuhu bg lah untuk liya...hari jadi..biar lps lama dah pun..kuh kuh kuh
.
.
.
./

1 ulasan:

nza berkata...

slmat bekerja ditempat baru...semoga ditahun baru ni umi skluarga brtmbah rezeki...amin....

Kami di ijabkabulkan~~

......

.....

Daisypath - Personal picture

Daisypath Anniversary tickers

Puteri ku sayang

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... Doa setiap bingkisan ku. .panjangkanlah umur dan berikanlah kesihatan dan murahkanlah rezeki pada ibu ku..jadikan suami ku suami soleh anakku anak solehah..amin...pintaku selalu pada Mu Ya Allah...