Cinta allah

"Ya Allah..... Tunjukkan kepada kami yang benar dan jadikan pilihan kami
mengikuti yang benar itu.Dan juga tunjukkan kepada kami yang tidak benar
dan permudahkan kami meninggalkannya." Amin.

Sabtu, Disember 26, 2009

diary lalu

salam..ermm hari ni sabtu,,kijer ..erm banyaknyer cuti bulan ni yekkkk,blog pun dah lama tak terusik last hari apa yekk..lupa lak....ermm
oooo hari khamis....khamis umi tak kijher..abah pun..tp pagi khamsi abah sorang je gi hospital umi duk umah rehat..penat sgt,,,,
balik hospital..abah baiki mesin basuh..dah 2 hari tak dapat nak membasuh...ermmm mesin sumbat kut
ermmm kul 1.00 ptg....alya teringat lak ngen chating batik dia yg di beli masa pameran kat ttc tu.,,,ermm kebetulan cosen dia ader...seronoklak tnggok dia dua org tuh duk berchating...
kebetulan berus ...cat ader satu je terpaksalah dua tuh gilir mewarna..erm biarkan je...ikut citer rasa dia.....kertas warna tuh ader 3 gambar...hanya rm 10 hinggit je....yg satu tuh rama2 ...ikan bawal..dan ikan kelisa
lps siap warna chating batik tu...ermmm umi lak...pi ajak dia keluar umah ambik batang pisang ..ajar main cop ..macam umi kat sekolah kecik 2 dulu huhuhuhu

happy nyerrr dia....ermmmm..ptg kul 6 abah suh bersiap2 nak gi umah bonda..nak ambik gi umah adik bongsu...sebab pg jumaat kul 10 pg nak buat doa selamat..baca yassin untuk majlis cukur rambut baby aufill..ermmm

ermmm mlm sampai kat umah mak mertua adik...ermm kebetulan ader nasi dagang best nyerrr..mak mertua adik..tukang masak ..ermm best nyerr...

abah sampai kul 8.15 pagi..balik dr kijer terus mai umah mak...ermmmm...mandi terus bekpes ngen roti canai..bestt

kul 7 pagi alya ngen tasnim dah bersiap2..nak jaga baby aufil...umi ngen bonda duk sibuk kat dapur tolong2 mak masak ermm..kebetulan....sedara mara lom datang agi...umi tolong buat2 yg mana2 patut...cepat nyer mak mertua adik masak...terpegun lak tenggok..menu2 tenggahari tuh...banyak...umi buat sambal belacanm,.,,ngen goreng ikan kering je....mak mertua adik ngen bonda...siapkan gulai ayam..goreng daging kicap...erm sayur..kacang dan acar...nenas..ermm best...ayam ngen daging dr semalam agi dah masak...jadi..tak lah gopoh sgt..bangun kul 5 pg ermm sebab jemputan datang kul 10 pagi...sekejap je masa...ermmm

alya ngen tasnim....yg asyik duk main conggkak sambil jaga adik aufil...congkak alya bawak dr umah huhuhuhu

tenggok anak sedara duk dgr celoteh dr bapak sedara dia yg nakal sesangat

selesai je...majlis tu..umi ngen abah pun terus balik..yg lelain masih duk umah mak lagi..sebab lps sembhyang jumaat ader majlis tahlil  untuk org lelaki lak...ermmmm,umi kena balik sebab abah baru je balik kijer ermm..takl selesa gak..

kul 12 selesai mkn2 terus balik....abah sampai je...terus bersiap nak ke masjid solat jumaat lak..umi...apalagi....terus membasuh baju yg banyak sesangat di sebab kan mesin basuh 2 hari jem...sebab ader bender lekat keh keh keh..umi basuh....carpet kecil liya ermmm

................................

lps abah balik dr masjid....alya ngen tasnim..duk tuntut janji nak buat dadih ermmm

umi didih air...lps tu solat..dah siap..suh je..dua org tu masuk kan dadih dalam cawan2 kecil ermm..seronok nyer dia

abah pun sibuk nak buat gak ermmm

ptgh kul 6 adik call nak ajak lepak kat pantai...kebetulan umi ngah ..kemas2 umah..jd tak leh aah nak joint mereka...abah pun letih hari ni....jap2 agi nak ke giant lak..nak je belikan barang2 dapur..huhuhu....
kul 7  ayah nyer tasnim..abang umi call nak ambik tasnim malm ni ermmm..oklah...kebetulan abang nak ke airport jap nak jemput anak dia..yg sulong ...gi lawatan yg ditaja sekolah dia...semperna..meraikan kejayaan..dalam pepriksaan upsr..yg cemerlang 5A,,,anak solong abang dapat lah jalan2 ngen guru2 sekolah ke kl...menaiki kapal terbang hehehe..suka lah budak2 tu huhuhu..kul 8 kami pun ke giant..ermm
.......................
sementara tunggu abah keluarkan duit ermm..budak2 2 org ni duk sibuk nak try engglish test iq... ni huhuhu..cubalah..dapat belon huhuhu ,hap[py sesangat dia ni
lps je test 1q tu ermm
happy lah tu dapat belon...ermm nakal lak..2 org ni duk dalam...troli//ermm biarl;ah taknak bg bnakal sgt..sementara tunggu abah penuhkan barang dalam troli...dua org ni duk ajak umi temankan dia main kat  taman mainan bahagian atas giant tuh..
.................sambil2 duk tunggu...dua org ni duk main umi apa lagi....duk tilik2 kain langsir kat kedaoi fiona sebelah playground tu heheh....melekat gak....4 meter kain untuk sher hjehehehehe....terbang kat...rm 56 keh keh keh..takpe aah asalkan hati lege huhuhu
hari tuh dah beli coklat tp tak berkenan
ok kul 11 abah siap membayar..abang (ayah tasnim) sampai..kami pun berpecah..abg balik ke kuala berang..kami..pun terus pergi..nak je....mkn malam..ermm dah janji ngen adik..ngen bonda mlm ni..umi nak belaja..makn ermmmmm..kebetulan duit menjahit dah dapat keh keh rezeki ..

Tiada ulasan:

Kami di ijabkabulkan~~

......

.....

Daisypath - Personal picture

Daisypath Anniversary tickers

Puteri ku sayang

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... Doa setiap bingkisan ku. .panjangkanlah umur dan berikanlah kesihatan dan murahkanlah rezeki pada ibu ku..jadikan suami ku suami soleh anakku anak solehah..amin...pintaku selalu pada Mu Ya Allah...