Cinta allah

"Ya Allah..... Tunjukkan kepada kami yang benar dan jadikan pilihan kami
mengikuti yang benar itu.Dan juga tunjukkan kepada kami yang tidak benar
dan permudahkan kami meninggalkannya." Amin.

Isnin, November 30, 2009

potret masa kecik2

 

 seiras wajah sepupunyer

 
ini potret arwah haqim 

potret alya 1o hari 
,,,ni zaman dulu2 masa ni aku baru je berumur 5 tahun,,hehehe cuba teka yg mana stu aku,,huhuhu ni gambar zaman dulu kih kih ...ni lah umah bonda aku masa dulu2

 

gelagak anak dan anak 2 sedara...yg poyo


alya ngen uda

huhuhu kalau dia tau mak sedara dia taruk gambar ni,,mesti marah beb
hehhe
 
2 beradik yg cute -miut
 
mawardah ngen kakak nyer

 
adik aufi,,,,erm,,sedap nyer tido
.





aku kene marah,,sebab kucing


 salam....kelmarin kucing alya hilang aku lak kene marah,sebab aku taruk kucing tu duk kat luar,,,aku bimbang kucing tu berak dalam kain langsir aku,,,hua hua hua,,abg dah cakap biar je,,kucing tu duk dalam umah,,kalau dia berak abah cuci,,huhuhu...
aku lak..nak gi kijer alya ikut aku gi umah bonda nak main ngen adik aufi,,kebetulan cuti sekolah ni.
 
alya happy lah dapat main ngen adik aufi tiap2 hari

abah kijer...aku bukak tingkap supaya kucing tu dapat aah masuk dalam umah,,dan kuar bila nak berak hahaha
....'
aku balik lewat aah kelmarin,,
  sampai je umah aku dah rase tak sedap hati,,,,alya terus panggil kucing dia,,,,hua hua hua 
tarakkkkkkkkkkkkkkkk
dia doh nampok,,,macam sedihh
kucing dia takdok,,,,heheh kucing tu dia bg nama comel,,,sebab ..dia teringat,dgn kucing yg hilang dulu,,kucing tu dia jumpa,,,kecik aje,,,tepi jalan,,,dia jaga,,,sampai kucing tu,,besar,,,huhuhu tu la dia sedih sgt,,ni lak,,,tok wan dia kasi,,kucing baru,,,lagi aahh sedih...

huhuhu bonda aku,,,yg asyikkk,,duk dgr citer ,,tu ha
...
aku sampai je,,,aku terus masuk bilik,,cari2 takder gak,,,lps tu,,,,alya lak,,,tepon abah dia...aku tak dgr lah dia cakap apa,,,,huhuhu
lps sembahyang ,alya bg tau,,,jap agi ummi tepon abah ekkkk,nampak dia doh merah mata.
umi tepon abah,,,abah oyak,,
abah: bapo,,nyer gi ltak kucing luar
ummi:ummi bukok doh tingkap tak tau lak,dia lari
abah:kesian ke binatang
huhuhuhuhu
nada suara abah,,,,,dok puas hatiiiiiii
ummi mesej>>>maaf lah tak sengaja,,,ltk kucing luar..
huhuhu....abah jawab,,,kesian ke binatang,,,huhuhu
aku tahu aahh abah,,,,nyer perangai heheh
aku takut gak,,,,sebab degil,,dia doh oyak,,jgn ltk kucoing kat luar aku ltk luar gakkkkk
huhuhuhu
.
.
.
.
.
.kul 8 .30 aku dgr kete abah ,,,hehehhe erm,,aku terus masuk dpur siap2,,nasi,,,huhuhu ,alya nangis oyak kucing dia tak jumper,,,,huhuhu aku apa agi,,,,takut gak
lps tu,,,,abah cari aahh area tu,,,,
entah camna....5 minit lps tu,,bunyilah miow....mioe...miow..
uper2nyer,,,,dia duk umah sebelah,,,,anak jiran sebelah umah aku,,yg pegang,,,jiran tu,,baru 2 hari,,pindah,,umah,,
kebetulan,,,dia dengar kete abah balik,,trus dia lompat,,kluar kah kah,,kah,,aku lak,,duk sebab je,,kat bilik air,,huhuhu.,,]

malu pulok,,pikir2..alya lak,,mintak maaf sebab dia gi oyak ke abah umi,,,wak kluar kucing tuh,,,,alya rase bersalah gak,,,tenggok umi dia sedih kua kua kua
.
.
.
.time tu aku fikir lps tu,,malas doh nk layan kucing tuh,,,,
tapi tokleh kucing tu,,baik dsan nakal,,lps aku ok doh,,aku gi tenggok tv,,,,hehehhe iya2 je,,,dia duk mai tepi aku,,,heheheh tido,,kua kua kua
nakal pulok,,citer,,,
tp kenangan,,kene marah sebab kucing


 
 

ini lah si comel alya 



Ahad, November 29, 2009

fuyooo...keluarga aku 1 team bola,,,7 lelaki,,5 perempuan

 
ni family abg aku yg sulong anak2 dia tkdok dalam,,ni,,,
sebelah kiri sekali bonda aku,,,tu jubah putih abg aku yg sulong..tepi tuh,,,yg cmart2 tu,,adik lelaki aku,,yg ke sepuloh ,,baru je kahwin,,tu wife diajubah ungu tuh,,yg tepi sekli,,kak ipar aku


 


ni keluarga abang aku yg kedua,,,ayoh ngoh hehhehe
 
ni lak,,,keluarga,,abg aku yg no 3,,,ngen kakak aku yg no 4....tu semua,,,anak2 mereka,,huhuhu,,,takder gambar satu family,,time ni,,kalut huhuhu tak sempat nak bergambar
 
inilak abg aku yg ke 5 ader 2 org agi anak2 dia,,tapi ntah kemna huhuhuhuhu

 
 ni lak kakak aku yg ke enam,,,,tu anak dia,n suami dia ahh tu,,anak sorang gakk,
 
ni kakak aku ngen abg ipar lah ni,,anak2 diua mana ekkk
 hehehehhe ni lak family kak aku,,huhuhu'
 

 


ni abg aku,,ngen isteri dia,,,,dan yg tu....hero dia heheheh

 
aku yg poyo,,huhuhu ,,masa ni,,alya ngen sepupu,,beraya
 

alya ngen sepupu  nak beraya sakan hehehhe



ni lak adik lelaki aku gak,,,,berdua je,,,,syafikah ngen ayah ken ken


 
adik lelaki aku,,huhuhu pengantin baru ni,,hehehhe

 
cute miut hehehe


 adik aku yang bongsu,,time ni,,berdua hehehhehe







Salam..hari ni isnin,,ekk raya haji yg  ke tiga tahun 2009,hari ni abah kijer.alya dr pagi tadi gi umah mawardah sepupu dia,,,bonda lak,,gi kenduri kahwin,,umah anak saudar dia,,,anak sepupu akulah yg kahwin,,aku tak pergi pong,,,,abg takder malahh aahhh..
jadi aku,,wak kijer aku ahhh mengarang blog hehehe,,,habis baca,,karang lak,,,bistu imbau kembali zaman2 lama,,,teringat lak,,time raya pose hari tu,,time gi jalan2 raya rase happy lak,,start raya pertama,,sampai lah raya ke lima,,,duk jalan berkonvo,,hehehhe,last sekali gi beraya kat zoo kemaman...eeermm melawat sanak saudara,,huhuhu lawak2
ni kenangan masa raya pertama

 sepupu,,yg cute miut hehehehe sedondon huhuhu

 ni raya ke dua baru je kitaorg kuar raya,,hari raya pertama duk umah je,,terima tetamu,,,
 ni lak,,umah mak sedara,,,pi raya umah org2 tua,,,gembira lak,
 ni lak adik arwah ayah,,,muka pak sedara aku ni,,,mirip arwah ayahku,,,,kalau kiter nak tgk ayah,,kiter tenggok pak sedara kiter,,lah,,,sedih lak,,bile kiter tenggok pak sedara,,kiter
 raya ke empat lak,,,beraya umah abg kat kuala berang,,masa ni,,abg baru siap umah dia,,,tak pindah agi,,cuma datang kemas2 je,,,,time,,ni,,beraya sakan aahhh,,abg hidangkan nasi tengah hari,,heheheh time sampai tu dah tengahari,,perut lapar,,pekene lak,,lauk singan ikan aya,,ngen ulamn petai,.,,hehehe,,,ayam masak merah,,huhuhuhu
sakan hehehhe
 
bergambar kenangan,,bersama keluarga ermmmm,,,ni baru sebahagian keluraga kami,,,ramai agiiii
 raya ke lima bertolak ke paka,,,,dr umah aku ke umah kakak aku ni,,2 jam je,,,,bermalam di sana sebab esoknyer dah planing nak ke zoo kemaman..
mlm sampai tu,,,kakak ngen abg ipar dah siap kan ayam untuk bbq,,,hehehhehe seronokkkk
 ermmm aksi2 lucu cucu tok,,hehehhe
anak2 sedara ni 
  heheheh beraya di zoo kemaman
 ermmmm alya ngen go kart


  

fewittttttttt


produa alza
kui kui kui

selamat hari raya aidiladha...2009

assalamualaikum,,,selamat hari raya,,untuk semua semoga raya ini membawa keberkatan untuk kita semua,,amin
selesai solat subuh,,,terus bersiap nak ke umah bonda dulu,,lps tu,,,bersiap nak ke masjid sembahyang raya,,dan lps tu nak balik kampung umah tok wan dan mama tok.
 selamat hari raya,,,,untuk kita semua,,huhuhu raya haji tahun ni,,,tak boria heheheheh,sebab umi nyer baju ungu tak sempat siap heheheh,,abah pakai bj melayu ungu,,umi lak,,,hijau,,alya lak pink,,hehehhe,,lawak2
 alya kat umah bonda,,,di pagi raya,,
 aina syafikah yg kesejukan,,,tokser mandi di pagi rayer hehehe
 adik aufi,,pun ader di pagi raya.
 syafiqah dah siap mandi dohh
 nak gi masjid kat kampung bonda je
 
elok je,,,mula2 sampai,,kat masjid lps tu,,pelbagai aksi,,,bila dah lama ,,,huhuhuhu
 
 lps sembahyang raya menziarahi kubur adik dan arwah ayah



 


al-fatihah untuk arwah

 juadah di pagi raya kat umah bonda
sedapnyerr,,,alya ngen sepupu2 mkn nasi minyak ekkk,,ermmm



Kami di ijabkabulkan~~

......

.....

Daisypath - Personal picture

Daisypath Anniversary tickers

Puteri ku sayang

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... Doa setiap bingkisan ku. .panjangkanlah umur dan berikanlah kesihatan dan murahkanlah rezeki pada ibu ku..jadikan suami ku suami soleh anakku anak solehah..amin...pintaku selalu pada Mu Ya Allah...